Ζητήστε τους Κωδικούς σας στο taxisnet…

0

17640744_h5582119.limghandler

Η ανάρτηση των πράξεων διοικητικού προσδιορισμού Εν.Φ.Ι.Α. στην εφαρμογή υποβολής δηλώσεων στοιχείων ακινήτων Ε9, θα ξεκινήσει σταδιακά από την 1η Αυγούστου.
(Από την ιστοσελίδα http://www.gsis.gr/)

Με βάση τη παραπάνω ανάρτηση στη κεντρική σελίδα των εφαρμογών του taxisnet ο νέος φόρος ακινήτων ΕΝΦΙΑ θα αρχίσει να εμφανίζεται από την 1η Αυγούστου στους λογαριασμούς που διατηρούν όλοι οι φορολογούμενοι (φυσικά και νομικά πρόσωπα) στο taxinet.

Το Υπουργείο Οικονομικών με απόφαση του ΔΕΝ θα αποστείλει ταχυδρομικά τα εκκαθαριστικά του νέου φόρου ακινήτων(ΕΝΦΙΑ) και τις δόσεις καταβολής στους φορολογούμενους και ως εκ τούτου , θα είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να εισέλθουμε με τους Κωδικούς που διαθέτουμε (είναι οι ίδιοι κωδικοί με τους οποίους υποβάλαμε τη φορολογική μας δήλωση) στο taxisnet και να εκδώσουμε τις “ταυτότητες οφειλής” και το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ.

Ο ΕΝΦΙΑ τελικά θα καταβληθεί σε 5 μηνιαίες δόσεις , με πρώτη δόση καταβολής την 31η Αυγούστου 2014 και τελευταία στις 31/12/2014.
Οι φορολογούμενοι λοιπόν θα πρέπει να αναζητήσουν-αν ήδη δεν τους γνωρίζουν- τους Κωδικούς τους εισόδου στο taxisnet από τους Λογιστές με τους οποίους συνεργάζονται , έτσι ώστε να εκτυπώσουν το εκκαθαριστικό  ΕΝΦΙΑ για να μπορέσουν να καταβάλλουν το φόρο ή τις δόσεις στις ημερομηνίες που αναφέραμε παραπάνω εμπρόθεσμα.

Είναι αυτονόητο ότι οι Λογιστές δεν είναι δυνατόν να επωμιστούν την έκδοση εκατομμυρίων εκκαθαριστικών και δόσεων και οι φορολογούμενοι με δική τους ευθύνη θα πρέπει να αναζητήσουν για τον εαυτόν τους την έκδοση της οφειλής τους , από τη στιγμή που το Δημόσιο καθιστά υπεύθυνους για αυτό τους Πολίτες και όχι τους Λογιστές.
Επιπροσθέτως είναι πιθανόν η έκδοση των εκκαθαριστικών ΕΝΦΙΑ να είναι εφικτή και από τα ΚΕΠ , που είναι δημόσια υπηρεσία εξυπηρέτησης του Πολίτη.

Για τη διευκόλυνση των φορολογούμενων παρουσιάζουμε παρακάτω Οδηγό έκδοσης των Ταυτοτήτων οφειλής- δόσεων και εκκαθαριστικών που αφορά σε όλες τος οφειλές και σαφώς περιλαμβάνει και τις αναμενόμενες οφειλές – δόσεις τους νέου φόρου ακινήτων.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ – ΔΟΣΕΩΝ – ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΩΝ

Με την έκδοση των πρώτων εκκαθαριστικών ΕΝΦΙΑ , θα προσπαθήσουμε να σας παρουσιάσουμε και τον συγκεκριμένο οδηγό με εικόνες και οδηγίες που αφορά στον ΕΝΦΙΑ ειδικά. Προς το παρόν μπορείτε να χρησιμοποιείτε τον συνημμένο οδηγό και συγκεκριμένα το «Προσωποποιημένη Πληροφόρηση – Έκδοση Σημειωμάτων Πληρωμής για Ρυθμισμένες ή μη , Οφειλές» για να βλέπετε αν έχει εκδοθεί η οφειλή σας και να εκτυπώνετε τις δόσεις σας.

Τάσος Σακελλαρόπουλος
Λογιστής

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.