Υποτροφίες του ΙΚΥ και με βαθμό πτυχίου 6,5

0

Ακόμα και με «λίαν καλώς», δηλαδή με βαθμό πτυχίου 6,5 θα μπορούν φοιτητές να λαμβάνουν υποτροφίες από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης στη Βουλή.

Βάσει της τροπολογίας, πλέον οι υποτροφίες θα μπορούν να παρέχονται με βαθμό πτυχίου 6,5, από 8,51 που ήταν το όριο μέχρι πρότινος. Στην αιτιολογική έκθεση τονίζεται πως «με την προτεινόμενη ρύθμιση τροποποιείται το κριτήριο απονομής υποτροφιών σε προπτυχιακούς φοιτητές δεδομένου ότι η υφιστάμενη διάταξη δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην υλοποίησή της, και περιορίζει σημαντικά τον αριθμό των υποψηφίων για την απονομή των υποτροφιών σε προπτυχιακούς φοιτητές, δεδομένου ότι η πλειονότητα των ανωτέρων υποτρόφων δεν πληροί κατά του δεύτερο έτος σπουδών το οριζόμενο από την τροποποιούμενη διάταξη κριτήριο του μέσου όρου της επιδόσεώς τους τους με όριο της βαθμολογίας τον βαθμό 8,51».

Παράλληλα, με την τροπολογία, εισέρχονται έλεγχοι στην κοστολόγηση των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων από δύο επιτροπές και νέα αυστηρά κριτήρια και προδιαγραφές που θα μειώνουν τη συνολική επιβάρυνση

 Διαβάστε την τροπολογία

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.