Η Πολιτεία “φεύγει”… Ο Λογιστής έρχεται !!!

0

55223

Εκεί που φορολογούμενοι και οι επαγγελματίες του κλάδου των Λογιστών ,πήραν μια ανάσα από το τέλος της διαδικασίας υποβολής των δηλώσεων και όχι από το αποτέλεσμα τους βέβαια -βλ. επαχθείς νέοι φόροι- η Πολιτεία για ακόμη , μια φορά μας “παρουσιάζει” το νέο της έργο , που έχει το όνομα ΕΝΦΙΑ και “φεύγει”…

Σε ένα ακόμα ρεσιτάλ ανεύθυνης και σαδιστικής εκδήλωσης , με πρωταγωνιστές την προχειρότητα και την ανικανότητα η Πολιτεία , μεταθέτει την έκδοση-καταβολή  του νέου φόρου ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) από τον Ιούλιο , εντός του Αυγούστου (την έκδοση) και τη πληρωμή στο τέλος του μήνα.
Καταπατώντας κάθε έννοια νομιμότητας και στοιχειώδους ευθιξίας μας αναγκάζει επίσης να πληρώσουμε το νέο φόρο(βλ. χαράτσι) σε 5 δόσεις , αντί σε 6 που ορίζει ο νόμος.

Αποκορύφωμα της συμπεριφοράς αυτής της Πολιτείας και της διαδικασίας που ακολούθησε , τα απίστευτα λάθη υπολογισμού του φόρου , που κάνουν τους Ελληνες να αισθάνονται ότι είναι κάτοχοι οικοπέδων και κατοικιών (κυρίως στην επαρχία) ισάξιων των εκτάσεων της Ελβετίας ή των σαλέ της Αυστρίας !!!

Στη μέση όλων αυτών… Έρχεται ο Λογιστής !!! Ο άνθρωπός μας !!! Ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές !!! Ο άνθρωπος που στερείται του δικαιώματος να ξεκουραστεί μαζί με τους υπόλοιπους , όχι φυσικά γιατί είναι άνθρωπος , αλλά για να μπορεί υπεύθυνα και σοβαρά την επόμενη μέρα να συνεχίσει να υποκαθιστά τη Πολιτεία που του έχει “φορτώσει” μέχρι και την έκδοση των ηλεκτρονικών παραβόλων έκδοσης αδειών οδήγησης !!!

Ο Λογιστής που έρχεται κοντά σας και τον Αύγουστο , αφού η Πολιτεία έκανε το καθήκον της και “φεύγει”…

4455

Μήπως τελικά εμείς είμαστε (οι Λογιστές) οι υπερβολικοί και οι γκρινιάρηδες ?
Την απάντηση μπορείτε να τη βρείτε στο Άρθρο που επισυνάπτουμε εδώ….
Αλλά και σε αυτό εδώ

Καλή συνέχεια λοιπόν σε όλους…

Τάσος Σακελλαρόπουλος 
Λογιστής-Φοροτεχνικός

 

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.