«West Side Story» στο Μέγαρο

0

Είναι το πιο διάσημο μιούζικαλ στον κόσμο. Πιθανότατα και το πιο πολυπαιγμένο. Για το «West Side Story» ο λόγος που αποτελεί την καινούργια παραγωγή την οποία θα παρουσιάσει η Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής από 16/07/2016 και για τρεις μέρες στο Μέγαρο Μουσικής.

Κρίνοντας από το πετυχημένο «Kiss me Kate», που παίχτηκε πέρσι στο Ηρώδειο, περιμένουμε κάτι αντίστοιχα εντυπωσιακό και φέτος. Είναι και η μοναδική μουσική του Λέοναρντ Μπερνστάιν που έχει αφήσει εποχή.

Ως θεατρικό έργο πρωτοπαρουσιάστηκε το 1957 στο Μπροντγουέι, ενώ ακόμα πιο διάσημο ανά τον κόσμο έγινε με την ομώνυμη, κλασική, ταινία του 1961 των 10 Οσκαρ.

Η δράση έχει μεταφερθεί στη Νέα Υόρκη παρουσιάζοντας την έχθρα και τον πόλεμο ανάμεσα σε δύο νεανικές συμμορίες, τους Αμερικανούς «Σίφουνες» και τους Πορτορικανούς «Καρχαρίες». Μέσα εκεί γεννιέται ο έρωτας ανάμεσα στην Πορτορικανή Μαρία και τον Αμερικανό Τόνι.

Το ακόμα πιο καλό κι ενδιαφέρον της παράστασης είναι που η Καμεράτα, σε 35μελή συμφωνική σύνθεση, θα παρουσιάσει την αυθεντική ενορχήστρωση του έργου, όπως ακριβώς παίχτηκε για πρώτη φορά το 1957 αλλά και με τις τελευταίες βελτιώσεις του ίδιου του Μπερνστάιν που έγιναν κατά τη διάρκεια της ηχογράφησης του έργου για την Deutsche Gramophone.

Το έργο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Γιώργου Πέτρου (ο οποίος έκανε και τη μετάφραση) και Τζον Τοντ.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους εμφανίζονται η Μαρίνα Σάτι (Μαρία), ο Γιάννης Καλύβας (Τόνυ), ο Ιάσονας Μανδηλάς (Ριφ) και η Ελένη Σταμίδου (Ανίτα), μαζί με ένα 30μελές επιτελείο τραγουδιστών, χορευτών και ηθοποιών.

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου από το http://www.efsyn.gr/

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.