Πόση ώρα θέλετε για τις κοντινότερες βουτιές στην Πελοπόννησο

0

Αν, τώρα, αυτό που είχατε στο μυαλό σας ήταν ένα σενάριο μονοήμερης εκδρομής και οι δυόμισι ώρες οδήγησης σας φαίνονται πολλές, υπάρχουν πάντα παραλίες στην Αργολίδα και την Κορινθία, που υπόσχονται μια χαρά βουτιές σε μία-μιάμιση ώρα απόσταση. Διαλέγετε και παίρνετε.

(*) Οι χρόνοι οδήγησης έχουν υπολογιστεί από το κέντρο της Αθήνας, με την συνήθη κίνηση και χωρίς την Αττική Οδό. Οι τυχεροί που μένετε κοντά στην Αθηνών-Κορίνθου ή την Αττική Οδό, υπολογίστε ένα 20λεπτο λιγότερο.

Οι πιο «δίπλα»

Καραθώνα, Αργολίδα

Σε πόση ώρα θα βουτήξω; Σε 1 ώρα και 40 λεπτά


Φωτό: Christos Georgilakis | Panoramio

Ναι, είναι η παραλία-σταρ του Ναυπλίου, και ίσως η δημοφιλέστερη της Αργολίδας, πράγμα που σημαίνει ότι πως αν θέλετε την ησυχία σας, καλή ιδέα είναι να συνεχίσετε στην επόμενη παράγραφο. Αν, από την άλλη, είστε διατεθειμένοι να συμβιβαστείτε με λίγο παραπάνω κόσμο, θα ανταμειφθείτε με τρία ολόκληρα χιλιόμετρα πανέμορφης αμμουδιάς κάτω από τον βράχο του Παλαμηδίου, και έξτρα μπόνους τις απογευματινές βόλτες και τα τσιμπούσια μετά το μπάνιο στην Παλιά Πόλη του Ναυπλίου.

Ηραίο, Κορινθία*

Σε πόση ώρα θα βουτήξω; Σε 1 ώρα και 20 λεπτά
(*) Στους χάρτες θα το βρείτε ως Λίμνη Ηραίου (μην μπερδευτείτε με το Ηραίο της Αργολίδας)


Φωτό: Corinthia.Events

Ίσως η ωραιότερη «κοντινή» παραλία της Πελοποννήσου, το Ηραίο δεν είναι απλώς μια υπέροχη παραλία με κρυστάλλινα, πρασινογάλαζα νερά. Είναι, επίσης, ένας φαντασμαγορικός αρχαίος ναός της Ήρας που σχεδόν ακουμπά στη θάλασσα. Σχεδόν δίπλα τους, υπάρχει και μια λίμνη που δεν είναι ακριβώς λίμνη, αλλά λιμνοθάλασσα, στα ζεστά (και πολύ αλμυρότερα από της θάλασσας) νερά της οποίας μπορείτε επίσης να κολυμπήσετε –έχει και παραλιούλα, για να διευκολύνει ακόμα περισσότερο την πρόσβασή σας. Και όλα αυτά απέχουν κάτι παραπάνω από μια ώρα δρόμο, 18 χιλιόμετρα έξω από το Λουτράκι.

Βραχάτι, Κορινθία

Σε πόση ώρα θα βουτήξω; Σε 1 ώρα και 20 λεπτά

Είναι η αγαπημένη επιλογή των οικογενειών με πιτσιρίκια, κυρίως –αλλά όχι μόνο– για τα ρηχά καθαρά νερά του Κορινθιακού από τον οποίο βρέχεται. Συνυπολογίστε την μηδαμινή απόσταση από την Αθήνα, και την οργάνωση που εγγυάται πως δεν πρόκειται να πεινάσετε/ διψάσετε/ βαρεθείτε στην παραλία, κι έχετε όλους τους λόγους για μια οικογενειακή μονοήμερη εξόρμηση. Σε κοντινή απόσταση για τις απογευματινές βόλτες πριν πάρετε το δρόμο της επιστροφής προτείνουμε το Ξυλόκαστρο και την παραλιακή του περαντζάδα

Και οι λίγο πιο πέρα

Βελίκα, Μεσσηνία

Σε πόση ώρα θα βουτήξω; Σε 2 ώρες και 40 λεπτά

Είκοσι χιλιόμετρα έξω από την Καλαμάτα, η Βελίκα έχει να υπερηφανεύεται για τον σχετικά σπάνιο συνδυασμό αμμουδιά-δέντρα που φτάνουν σχεδόν στο κύμα και προσφέρουν απλόχερα τη σκιά τους –η οποία, κακά τα ψέματα, δεν συγκρίνεται με καμιάς ομπρέλας. Η παραλία, με την χρυσαφένια άμμο και τα καταγάλανα νερά της, είναι μισοκρυμμένη πίσω από μια μεγάλη έκταση με καλαμιές, δυόμισι χιλιόμετρα έξω από τον ομώνυμο οικισμό. Ένα beach bar στην άκρη της φροντίζει για τα απαραίτητα εφόδια, αλλά η έκτασή της εγγυάται πως αν λαχταράτε ησυχία και απομόνωση δεν θα δυσκολευτείτε να τη βρείτε.

Ελαία, Μεσσηνία

Σε πόση ώρα θα βουτήξω; Σε 2 ώρες και 40 λεπτά

Μια από τις αγαπημένες μας παραλίες σε ολόκληρη την Πελοπόννησο, η Ελαία ακουμπά στο Ιόνιο, πράγμα που σημαίνει ότι καταλήγει σε τιρκουάζ νερά να τα πιείς στο ποτήρι. Η άμμος της είναι απαλή και χρυσαφένια, το φουντωτό πευκοδάσος του Αγιαννάκη που την κορνιζάρει προσφέρει απλόχερα την σκιά του σε όσους θέλουν να στήσουν σκηνή, και το κυματάκι που σχεδόν πάντα την «πιάνει» εκεί κατά τον Αύγουστο εγγυάται λίγη περισσότερη αδρεναλίνη και διασκέδαση στις βουτιές σας.

της Ηρώς Κουνάδη-Πηγή: In2life.gr

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.