Αναγνώριση προϋπηρεσίας Δημοσίων υπαλλήλων,στον ιδιωτικό τομέα

0

Με προεδρικό διάταγμα, αναγνωρίζετε πια η προϋπηρεσία των Δημοσίων υπαλλήλων στον Ιδιωτικό τομέα. Η απόφαση αυτή συμβάλλει σημαντικά στη μισθολογική και ασφαλιστική εξέλιξη των Δημοσίων υπαλλήλων στη Χώρα.

Συγκεκριμένα με το ΠΔ 69-ΦΕΚ 127Α/13-07-2016, αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία εκτός δημοσίου τομέα, μεγάλης μερίδας Δημοσίων υπαλλήλων με προϋποθέσεις:

Η προϋπηρεσία που αναγνωρίζεται σύμφωνα με τις διατάξεις του ΠΔ, δεν μπορεί να υπερβαίνει τα επτά (7) έτη για εργασιακή σχέση πλήρους απασχόλησης. Σε περίπτωση αναγνώρισης προϋπηρεσίας που αφορά σε εργασιακή σχέση μερικής απασχόλησης, ο αναγνωριζόμενος χρόνος προϋπηρεσίας μειώνεται αντιστοίχως.
Οι υπάλληλοι, στους οποίους αναγνωρίζεται προϋπηρεσία , εντάσσονται μετά τη μονιμοποίησή τους μέχρι και τον αμέσως προηγούμενο του καταληκτικού βαθμό.
Μετά την ένταξη, ο επιπλέον χρόνος της προϋπηρεσίας συνυπολογίζεται ως πλεονάζων στο βαθμό που εντάσσεται ο υπάλληλος.
Στους υπαλλήλους που κατέχουν ήδη κατά τη δημοσίευση του ΠΔ τον καταληκτικό βαθμό της κατηγορίας τους, η προϋπηρεσία που αναγνωρίζεται σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος, συνυπολογίζεται ως πλεονάζων χρόνος στο βαθμό αυτό.

  • Ορισμός προϋπηρεσίας
    Η προϋπηρεσία σύμφωνα με το ΠΔ συνίσταται σε:
    α) άσκηση ελευθέριου επαγγέλματος ή απασχόληση με έμμισθη εντολή
    β) εξαρτημένη μισθωτή εργασία.
  • Προϋποθέσεις αναγνώρισης προϋπηρεσίας
    Η προϋπηρεσία πρέπει:
    α) να έχει αποκτηθεί μετά την απόκτηση του βασικού τίτλου σπουδών της κατηγορίας / εκπαιδευτικής βαθμίδας, στην οποία υπηρετεί ο υπάλληλος κατά το χρόνο της ένταξης, και μετά την απόκτηση της άδειας άσκησης επαγγέλματος, όπου αυτή απαιτείται,
    β) να είναι συναφής σύμφωνα με το παρακάτω
  • Συνάφεια αντικειμένου προϋπηρεσίας
    Η συνάφεια του αντικειμένου της προϋπηρεσίας κρίνεται σε σχέση με τα αντικείμενα, στα οποία απασχολούνται οι υπάλληλοι ή είναι δυνατόν κατά τις οργανικές διατάξεις της υπηρεσίας τους να απασχοληθούν.

Για περισσότερες λεπτομέρειες – Διαβάστε το  ΠΔ 69-ΦΕΚ 127Α/13-07-2016

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.