Από μεθαύριο η σταδιακή ανάρτηση του ΕΝΦΙΑ… Μη βιάζεστε!!!

0

Από μεθαύριο Πέμπτη 18 Αυγούστου θα ξεκινήσει  η σταδιακή έκδοση- ανάρτηση, των πράξεων διοικητικού προσδιορισμού(εκκαθαριστικά) ΕΝ.Φ.Ι.Α. 2016, με βάση το δελτίου τύπου της ΓΓΔΕ.

Θα θέλαμε να επισημάνουμε, ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος οι φορολογούμενοι να «αγωνιούν» και να βιαστούν να δουν τα ηλεκτρονικά εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, με το δεδομένο ότι η 1η δόση του φόρου θα καταβληθεί στις 30 Σεπτεμβρίου 2016.
Ως εκ τούτου θα έχουμε όλο το χρόνο στη διάθεση μας να «κατεβάσουμε» εκκαθαριστικό και δόσεις ώστε να είμαστε εμπρόθεσμοι στη συγκεκριμένη υποχρέωση μας.

Για τη διευκόλυνση σας, αμέσως μετά την ηλεκτρονική ανάρτηση τους , θα δημοσιεύσουμε στο site μας, οδηγό εκτύπωσης των δόσεων και των εκκαθαριστικών

Διαβάστε παρακάτω το σχετικό Δελτίο Τύπου της ΓΓΔΕ:

Ενόψει της έναρξης των εργασιών για την εκκαθάριση ΕΝ.Φ.Ι.Α. 2016, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ενημερώνει τους ιδιοκτήτες ακινήτων για τα παρακάτω:

Η υποβολή δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων (Ε9) έτους 2016 δεν θα είναι διαθέσιμη από την Πέμπτη, 18 Αυγούστου, στις 08:00 π.μ., και μέχρι την ολοκλήρωση της έκδοσης – ανάρτησης των πράξεων διοικητικού προσδιορισμού ΕΝ.Φ.Ι.Α. 2016 και το άνοιγμα των τροποποιητικών δηλώσεων ΕΝ.Φ.Ι.Α. 2016.

Οι εφαρμογές Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων (Φ.Ε.Φ.Π. – Ε1), καθώς και η υποβολή δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων (Ε9) 2017, δεν θα είναι διαθέσιμες την ίδια ημέρα, μεταξύ 08:00 και 12:00.

Όλες οι υπόλοιπες λειτουργίες του Περιουσιολογίου (όπως το Πιστοποιητικό ΕΝ.Φ.Ι.Α., υποβολές δηλώσεων Ε9 ετών 2010-2015), θα είναι διαθέσιμες κανονικά, καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.