Part of the solution: «Γίνετε μέρος της λύσης»

0

Ποιοι είναι και γιατί δραστηριοποιούνται…

Μια άτυπη ομάδα καλλιτεχνών, κινηματογραφιστών, τεχνικών, φίλων, που θελήσαμε να συνδράμουμε -και- με αυτόν τον τρόπο, για να αναδειχτεί μια κατάσταση που συνεχώς προσπαθούν κάποιοι να την υποτιμήσουν ή να την διαστρεβλώσουν.

Χωρίς στήριξη από εταιρίες, ΜΚΟ, οργανισμούς, κονδύλια ή οποιαδήποτε χρηματική ενίσχυση άμεση ή έμμεση, δημιουργήσαμε αυτά τα βίντεο ως θέση μας και ως πρόσκληση σε μια ιστοσελίδα που μιλά για τις πραγματικές αιτίες του φαινομένου και όπου παράλληλα μπορεί κάποιος να δει πού και πώς μπορεί να συνδράμει τους πρόσφυγες/μετανάστες με τελικό σκοπό να καταφέρουν να ορθοποδήσουν, να αυτοοργανωθούν και να οδηγήσουν την ζωή τους εκεί που οι ίδιοι θέλουν.

Η ιστοσελίδα http://partofthesolution.gr/

Η μετακίνηση πληθυσμών μεταξύ περιοχών, χωρών, ηπείρων είναι ένα φαινόμενο που περιγράφεται σε όλη την ανθρώπινη ιστορία πολύ πριν εμφανιστούν οι όροι πρόσφυγας και μετανάστης που απλώς λειτουργούν ως δικλείδες ασφαλείας για να ελέγχουν τα κράτη την ανθρώπινη μετακίνηση κατά το δοκούν.

Γίνε Μέρος της Λύσης – “παιδί” βίντεο για τους πρόσφυγες/μετανάστες

Μάθε Πώς Μπορείς Να Συνδράμεις


Εδώ θα βρεις έναν ενημερωμένο κατάλογο με τις ανεξάρτητες δομές, οργανώσεις και οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και την Ευρώπη για να μπορείς εύκολα να ενημερωθείς, να επισκεφτείς τις ιστοσελίδες ή τις σελίδες τους στο facebook και να βρεις πού και πώς μπορείς να συνδράμεις τους πρόσφυγες/μετανάστες ώστε να καταφέρουν να ορθοποδήσουν, να αυτοοργανωθούν και να οδηγήσουν την ζωή τους εκεί που οι ίδιοι θέλουν.

Γύρω από όλη την επιχειρηματολογία του ποιος είναι πρόσφυγας και χρήζει βοήθειας και ποιος δεν είναι (αδιαφορώντας ότι μιλάμε για ανθρώπους και όχι στατιστικά νούμερα σε λογιστικά φύλλα κάποιας επιχείρησης), ξεχνάμε ότι 2,6 εκατομμύρια Αφγανοί βρίσκονται εκτός της χώρας τους εδώ και 30 χρόνια μη μπορώντας ουσιαστικά να γυρίσουν σε μια χώρα που εδώ και τόσες δεκαετίες δεν έχει καταφέρει να ορθοποδήσει από τον πόλεμο, ή ότι οι Παλαιστίνιοι αποτελούν τη μεγαλύτερη πληθυσμιακά ομάδα προσφύγων παγκόσμια με αβέβαιο μέλλον, ή δε σκεφτόμαστε ότι το 38% των αφιχθέντων είναι παιδιά, από τα οποία 85.482 ήταν ασυνόδευτα το 2015 και τουλάχιστον 10.000 αγνοούνται εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης .

Περιηγηθείτε στο:  http://partofthesolution.gr/
Όλα τα κείμενα και οι πληροφορίες που παραθέτουμε είναι από το παραπάνω δικτυακό τόπο.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.