www.sepenet.gr: Νέες υπηρεσίες “Υπό κατασκευή” (Πληροφορίες-Παράταση)

0

Με δημοσίευση στο ΦΕΚ,  της Υπουργικής Απόφασης  με Αριθμ. οικ. 34331/Δ9.8920, του κ.Γ. Κατρούγκαλου , εισάγεται  στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ-ΣΕΠΕ) στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.sepenet.gr για την επικοινωνία των υπηρεσιών του μεταξύ τους και με τρίτους.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΓΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ: ΔΕΥΤΕΡΑ 31/10/2016 

Διαβάστε επίσης: www.sepenet.gr:
Πληροφορίες από μια συνάντηση με τους Λογιστές

Μάλιστα η απόφαση καλούσε τους ενδιαφερόμενους(υποχρεωτικά τους εργοδότες) να εγγραφούν από την ημερομηνία δημοσίευσης της (σ.σ. 10 Αυγούστου 2016) στο νέο Πληροφοριακό Σύστημα, μέχρι τις 30/09/2016.

Τη σχετική αναφορά μπορείτε να τη διαβάσετε παρακάτω:

Άρθρο 7 Διαδικασία εγγραφής χρηστών στο ΟΠΣ-ΣΕΠΕ  (ΦΕΚ 2458 Τεύχος Β’ 2458/10.08.2016)
1. Όλοι οι εργοδότες από την ημερομηνία δημοσίευσης της παρούσας απόφασης έως την 30η/ 09/2016 υποχρεούνται να αποκτήσουν κωδικό πρόσβασης στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.sepenet.gr με την εγγραφή τους στο ΟΠΣ-ΣΕΠΕ ως νέοι χρήστες δηλώνοντας τα απαιτούμενα στοιχεία ταυτοποίησης, μεταξύ των οποίων και ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ).
Οι εργοδότες ταυτοποιούνται από το σύστημα και αποκτούν τον προσωπικό τους «λογαριασμό» στο ΟΠΣ-ΣΕΠΕ, στον οποίο υποχρεούνται να δηλώνουν τα στοιχεία ηλεκτρονικής επικοινωνίας (διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) και τις τυχόν μεταβολές αυτών στο πεδίο «Διαχείριση Λογαριασμού».

2. Μετά την ημερομηνία δημοσίευσης της παρούσας απόφασης οι εργαζόμενοι, οι οργανώσεις των εργοδοτών και των εργαζομένων καθώς και οι λοιποί τρίτοι, που επιθυμούν να επικοινωνούν ηλεκτρονικά με τις υπηρεσίες του ΣΕΠΕ για θέματα που υποστηρίζονται από το ΟΠΣ- ΣΕΠΕ και ιδίως τα αναφερόμενα στις περιπτώσεις του άρθρου 2 αυτής, μπορούν να εγγραφούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.sepenet.gr και να αποκτήσουν κωδικό πρόσβασης καθώς και προσωπικό «λογαριασμό», αφού δηλώσουν τα απαιτούμενα στοιχεία ταυτοποίησης τους, μεταξύ των οποίων και ο ΑΦΜ, καθώς και τα στοιχεία ηλεκτρονικής επικοινωνίας (διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) και τις τυχόν μεταβολές τους στο πεδίο «Διαχείριση Λογαριασμού».

Περαιτέρω στο www.sepenet.gr έχουν αναρτηθεί οι παρακάτω οδηγίες:

ΝΕΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ
(Κατευθυντήριες οδηγίες για την εγγραφή στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΣΕΠΕ “sepenet.gr”)

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ
(ποιοι μπορούν και ποιοι έχουν υποχρέωση να εγγραφούν στο sepenet.gr)

  • Στις 18/08/2016 αναγράφαμε το παρακάτω σχόλιο:

Μόνο που η διεύθυνση www.sepenet.gr μέχρι σήμερα δεν έχει ενεργοποιηθεί και παραμένει υπό κατασκευή όπως φαίνεται στην εικόνα…
232Τώρα θα μπορούσε να πει κάποιος… Ε !!! και λοιπόν ? Θα σπεύσουν όλοι μέσα στον Αύγουστο να εγγραφούν για να μη χάσουν την ευκαιρία ? Μα φυσικά όχι , απλά το θέμα είναι ότι η απόφαση του Υπουργού βάζει καταληκτική ημερομηνία ενώ δεν δεν είναι συνεπής-γεγονός ιδιαίτερα πρωτότυπο- ως προς την αρχική ημερομηνία… Ας συνεχίσουμε λοιπόν τα μπάνια μας !!! 

Κατά τα άλλα μπορείτε να διαβάσετε (και να κατεβάσετε) τη σχετική απόφαση ΕΔΩ , για να γνωρίζετε όλες τις λεπτομέρειες για τις δυνατότητες του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ-ΣΕΠΕ).

Τέλος από πληροφορίες που διέρρευσαν, χωρίς να πείθουν ιδιαίτερα για τη χρησιμότητα του νέου δικτυακού τόπου, προβλέπεται η πλήρης ενεργοποίηση του www.sepenet.gr μετά την 01/01/2017.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.