Γίνε εξερευνητής του κόσμου στη βιβλιοθήκη! (Συνεχίζεται…)

0

Πώς ξεκινάς να εξερευνήσεις τον κόσμο; 
Από τα πράγματα που βρίσκονται πιο κοντά σου, τα πράγματα που κάνεις, συναντάς, σκέφτεσαι καθημερινά. 
Προσθέτεις την εμπειρία από τα πράγματα που θυμάσαι.
Ακολουθείς κάποιους κανόνες, μια μέθοδο, έναν τρόπο να καταγράφεις κάθε καινούργια σου εμπειρία.
 Τέλος μέσα από τις ιστορίες, τις περιπέτειες, τη γνωριμία σου με ήρωες και πρωταγωνιστές φτιάχνεις το σωστό περιβάλλον για να γνωρίσεις με το δικό σου τρόπο τον κόσμο.

poster-781x1024Η βιβλιοθήκη είναι ο πιο κατάλληλος τόπος για να ξεκινήσεις την εξερεύνηση.
Αυτό το καλοκαίρι θα δοκιμαστείς στην παρατηρητικότητα, στην ικανότητά σου να καταγράφεις ό,τι βλέπεις, ακούς, γεύεσαι, ακουμπάς.
 Στον τρόπο που πειραματίζεσαι με τα δεδομένα σου.
 Στην ευφυΐα σου να ανακαλύπτεις κάτι ενδιαφέρον και στο πιο πεζό στοιχείο.
 Στην πρωτοτυπία να δημιουργείς κάτι καινούργιο από παλιά υλικά.
Στην τέχνη σου να αφηγείσαι μια ιστορία. 
Αυτά και πολλές άλλες μικρές λεπτομέρειες θα οδηγήσουν στην αρχή του Φθινοπώρου στην ανακήρυξή σου σε ένα δεινό εξερευνητή του κόσμου: από την πόρτα του σπιτιού σου στο άπειρο κι ακόμα παραπέρα.

Όλες οι βιβλιοθήκες του δικτύου  Ελληνικών Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος παίρνουν μέρος σε ένα παιχνίδι που θα κρατήσει όλο το καλοκαίρι και θα αναδείξει εκτός από δεινούς εξερευνητές τις τεράστιες δυνατότητες επικοινωνίας μεταξύ των βιβλιοθηκών που προσφέρει η συμμετοχή τους στο δίκτυο.

Από 15 Ιουνίου έως 15 Σεπτεμβρίου σε 125 βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα, γονείς και παιδιά αναλαμβάνουν κάθε μέρα μια νέα αποστολή, συμμετέχουν σ’ ένα πανελλήνιο παιχνίδι εξερεύνησης, παρατηρούν, συγκρίνουν, καταγράφουν!

Παρακολούθησε το πρόγραμμα των δράσεων σε όλες τις βιβλιοθήκες, ξεκίνησε από τη βιβλιοθήκη της γειτονιάς σου και συνέχισε σε όποια βιβλιοθήκη βρεθείς φέτος το καλοκαίρι.
Το προσωπικό σου ημερολόγιο εξερευνήσεων θα είναι ο οδηγός σου.(Το κείμενο είναι της κ.Ειρήνης Βοκοτοπούλου Σχεδιάστριας Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2016)

Δείτε τις εκδηλώσεις εδώ

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.