3oς Ευρωπαικός Λογοτεχνικός Περίπατος στην Αθήνα

0

Για τρίτη συνεχή χρονιά πραγματοποιείται το Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα, ο Ευρωπαϊκός Λογοτεχνικός Περίπατος, που διοργανώνει το δίκτυο EUNIC (Ένωση Μορφωτικών Ινστιτούτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης) με προσκεκλημένους συγγραφείς από χώρες της Ευρώπης.

Ο φετινός κεντρικός προσκεκλημένος είναι ο Βρετανός ποιητής Ahren Warner, ο οποίος θα διαβάσει αποσπάσματα από τα βιβλία του «Confer» (2011) και «Pretty» (2013). Τη συζήτηση με το κοινό θα συντονίσει η ποιήτρια και μεταφράστρια Λένα Καλλέργη, η οποία επίσης θα διαβάσει έργα της.

Ο Ahren Warner είναι αρχισυντάκτης του ανεξάρτητου περιοδικού ποίησης «Poetry London» και επιστημονικός συνεργάτης του Κέντρου Λογοτεχνίας του Νιούκαστλ (Newcastle Centre for the Literary Arts). Είναι υπότροφος του Ιδρύματος Τεχνών της Βρετανίας (Arts Foundation) και έχει τιμηθεί με το βραβείο Eric Gregory της Εταιρείας Συγγραφέων, όπως και με δύο διακρίσεις από τη βρετανική Poetry Book Society.

Η Λένα Καλλέργη έχει δημοσιεύσει τις συλλογές «Κήποι στην άμμο» (2010) και «Περισσεύει ένα πλοίο» (2016) και έχει μεταφράσει ποίηση, μεταξύ άλλων, των Giacomo Leopardi και Luis Cernuda.

Στις φετινές εκδηλώσεις θα λάβουν επίσης μέρος η ποιήτρια Denisa Comanescu (Ρουμανία), ο συγγραφέας κατασκοπικών μυθιστορημάτων Jan Guillou (Σουηδία), η δοκιμιογράφος και σεναριογράφος Barbara Nesvadbova (Τσεχία), ο ποιητής και φιλόσοφος Martin Rueff (Γαλλία, γεννημένος στον Καναδά), ο πεζογράφος Juan Cruz Ruiz (Ισπανία), ο δημοσιογράφος και πεζογράφος Dionisios Sturis (Ελλάδα, Πολωνία), η πεζογράφος Saskia Trebing, ο συγγραφέας Valentin Moritz (Γερμανία), ο θεατρικός συγγραφέας Αντώνης Γεωργίου (Κύπρος, με αφιέρωμα στην επίσης θεατρική συγγραφέα Ειρένα Ιωαννίδου-Αδαμίδου) και η ποιήτρια και πεζογράφος Δώρα Κασκάλη.

 

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.