Φωτιά και λαύρα τα μπλοκάκια-Oι πιθανότερες επιβαρύνσεις

1

Κίνημα αντίστοιχο με αυτό της παράδοσης πινακίδων στο τέλος κάθε χρόνου, παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στις εφορίες. Αυτή τη φορά από τους λεγόμενους… «μπλοκάκηδες», όσους δηλαδή εργάζονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών που σπεύδουν να το κλείσουν μη αντέχοντας τις επιβαρύνσεις.

Το θολό τοπίο γύρω από το καθεστώς των ασφαλιστικών εισφορών που θα ισχύσει από την αρχή του 2017, έχει επιφέρει ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία και ακόμη περισσότερες ουρές.

Σύμφωνα με το capital, οι επιβαρύνσεις που έχουν τα «μπλοκάκια» και από τα οποία γλιτώνουν οι «μπλοκάκηδες» είναι:

– Ετήσιο τέλος επιτηδεύματος που ανέρχεται σε 650 ευρώ και επιβάλλεται ανεξάρτητα από το αν ο φορολογούμενος έχει εισόδημα από το μπλοκάκι

– Επιβολή ασφαλιστικής εισφοράς με συντελεστή περίπου 27% επί του καθαρού εισοδήματος που έχει ο εργαζόμενος με το μπλοκάκι. Ακόμη και στην περίπτωση που το εισόδημα του φορολογούμενου με το μπλοκάκι είναι μηδενικό, επιβάλλεται η κατώτατη εισφορά ύψους 131 ευρώ μηνιαίως.

– Φορολόγηση του εισοδήματος με συντελεστή 22% από το πρώτο ευρώ εισοδήματος ενώ ειδικά για τους μισθωτούς που έχουν και μπλοκάκι, εκτός από την ασφαλιστική εισφορά, ο φόρος εισοδήματος θα υπολογίζεται ακόμη και με συντελεστή έως και 45%. Αυτό συμβαίνει επειδή πλέον το εισόδημα από μπλοκάκι για τους μισθωτούς αθροίζεται με το εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες και φορολογείται με την κλίμακα φορολόγησης των μισθωτών

 

1 Σχόλιο

  1. Θάνατος στους ελεύθερους επαγγελματίες !
    Δεν θα πάρει τίποτα από αυτούς το εθνικοσοσιαλιστικό καθεστώς -αφού τα ποσά είναι παράλογα και θα κλείσουν- αλλά θα καταφέρει να τους εξαφανίσει.
    Το σύστημα των “downpayments” που εφαρμόζεται είναι βέβαια ότι πιό φασιστικό.
    Έτσι οι πιό φτωχοί πληρώνουν τους μεγαλύτερους φόρους (μέχρι και 300% !). Οι πιό μεσαίοι με 25000-30000 ευρώ εισόδημα και οι … πολυεθνικές πληρώνυν 30% ως 50% (οι τελευταίες από τα εκατομμύρια βέβαια που κερδίζουν).
    Τα δύο άκρα έχουν συνδυασθεί σε ένα μπλοκ με θύμα τη … γριούλα που θα της έφερνε το “τζάμπα ηλεκτρικό” ο Τσίπρας !
    Όσο για τους εκτός Σύριζα αριστερούς των διαφόρων αποχρώσεων μας λένε “έτσι μπράβο, να μάθετε ότι μόνο η δικτατορία του προλεταριάτου αξίζει”.
    Όσο για Πασόκ-ΝΔ αν ακούσατε κάτι από αυτούς πέστε μου κι εμένα. Οι εφημερίδες-blogg-site τους μπορεί να γράφουν αλλά από πολιτικό πρόσωπο δεν έχω ακούσει ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ για τους φτωχούς που υφίστανται αυτόν τον διωγμό.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.