Airbnb:Οδηγός για αρχάριους-Νοικιάστε το σπίτι σας σε τουρίστες-Eρωτήσεις κι απαντήσεις

0

Τι είναι το Airbnb

Το μεγαλύτερο website σε ολόκληρο το διαδίκτυο για να νοικιάσει κάποιος τον χώρο του (από δωμάτιο και σπίτι μέχρι κάστρο και κτίριο) για λίγες ημέρες κι αντίστοιχα για να βρει κάποιος ένα μέρος να μείνει σε ολόκληρο τον κόσμο. Υπάρχουν κι άλλες παρόμοιες «πλατφόρμες αναζήτησης» αλλά το Airbnb κατέχει πάνω από το 90% της παγκόσμιας αγοράς.

Εγγραφείτε για να γίνετε οικοδεσπότης

Ξεκινήστε δημιουργώντας την καταχώρησή σας. Είναι σαν μια σελίδα προφίλ για το χώρο σας.
Τι υπάρχει σε μια καταχώρηση;
Θα συμπληρώσετε μια περιγραφή, θα τραβήξετε φωτογραφίες και θα τις ανεβάσετε και θα επιλέξετε μια τιμή. Η καταχώρησή σας βοηθάει τους επισκέπτες να πάρουν μια ιδέα του χώρου σας.

 

 Ποιος μπορεί να κάνει κράτηση
Εσείς ορίζετε τη διαθεσιμότητα και τους κανόνες σπιτιού για την καταχώρησή σας. Οι δυνατότητες ελέγχου του οικοδεσπότη και οι ρυθμίσεις ημερολογίου διευκολύνουν τη διαδικασία της φιλοξενίας.

 

Οι επισκέπτες βρίσκουν την καταχώρησή σας και κάνουν κράτηση

Θα λ άβετε μια επιβεβαίωση της κράτησης και ένα μήνυμα από τον επισκέπτη σας.
Στείλτε μηνύματα στους επισκέπτες σας
Η αποστολή μηνυμάτων διαδικτυακά και μέσω της εφαρμογής σας βοηθά να γνωρίσετε τους επισκέπτες και να απαντήσετε στις ερωτήσεις τους.

 

Οργανωθείτε για την άφιξη

Ορισμένοι οικοδεσπότες υποδέχονται οι ίδιοι τους επισκέπτες για να τους δώσουν το κλειδί, ενώ άλλοι παρέχουν έναν κωδικό για την πόρτα. Εσείς επιλέγετε τον τρόπο που σας βολεύει.

 

Καλωσορίστε τους επισκέπτες σας

Ορισμένοι οικοδεσπότες προσφέρουν πρωινό, ενώ άλλοι προτιμούν να μην επεμβαίνουν στη διαμονή των επισκεπτών. Εσείς επιλέγετε το στυλ φιλοξενίας που θα ακολουθήσετε.

 

Ξεκινήστε με τα βασικά
Οι περισσότεροι οικοδεσπότες καθαρίζουν όσους χώρους μπορεί να χρησιμοποιήσει ο επισκέπτης και παρέχουν είδη πρώτης ανάγκης, όπως καθαρά σεντόνια, πετσέτες και χαρτί υγείας.

 

Πώς πληρώνουν οι επισκέπτες

Η Airbnb διαχειρίζεται όλες τις πληρωμές—δεν θα χρειαστεί ποτέ να ασχοληθείτε άμεσα με τα χρήματα. Οι επισκέπτες χρεώνονται πριν φτάσουν στο χώρο.

 

Πώς πληρώνεστε

Κάποιοι από τους τρόπους που μπορείτε να επιλέξετε για την πληρωμή σας είναι το Paypal, η άμεση κατάθεση και το διεθνές τραπεζικό έμβασμα. Η πληρωμή σας αποστέλλεται αυτόματα 24 ώρες μετά την άφιξη του επισκέπτη σας. Εύκολο δεν είναι;

 

Έσοδα και προμήθειες

Η καταχώρηση του χώρου σας στην Airbnb είναι δωρεάν. Η Airbnb κρατά μια προμήθεια υπηρεσιών οικοδεσπότη 3% για κάθε κράτηση.

 

Πόσο να χρεώσετε

Εσείς ορίζετε το ποσό που θέλετε να χρεώσετε. Αφού εγγραφείτε, θα αποκτήσετε πρόσβαση σε εργαλεία που σας βοηθούν να ορίσετε μια τιμή λαμβάνοντας υπόψη τις ταξιδιωτικές τάσεις και τις τιμές που ισχύουν για άλλους παρόμοιους χώρους.
Εγγύηση Οικοδεσπότη €800.000
Η Εγγύηση Οικοδεσπότη προστατεύει το σπίτι και την περιουσία σας από καταστροφές που μπορεί να προκύψουν ως αποτέλεσμα ατυχήματος. Κάθε οικοδεσπότης που έχει μια καταχώρηση στην Airbnb δικαιούται κάλυψη χωρίς κανένα επιπλέον κόστος. Δε χρειάζεται να κάνετε τίποτα για να εγγραφείτε στο πρόγραμμα.
 Η Airbnb επιδιώκει την παροχή επαληθευμένων πληροφοριών τόσο από τους οικοδεσπότες όσο και από τους επισκέπτες (συμπεριλαμβανομένων των αριθμών τηλεφώνου). Μετά από ένα ταξίδι, και οι μεν και οι δε έχουν τη δυνατότητα να γράψουν κριτική. Οι κριτικές καθιστούν τους επισκέπτες υπεύθυνους να αντιμετωπίζουν τους οικοδεσπότες και τα σπίτια τους με σεβασμό.

 TA SOS

Τα σπίτια/διαμερίσματα που νοικιάζονται πιο εύκολα είναι αυτά που βρίσκονται κοντά σε μνημεία, τουριστικά αξιοθέατα και σε συγκοινωνιακούς κόμβους. • Η απόσταση από το κέντρο της πόλης, που οι περισσότεροι τουρίστες/επισκέπτες προτιμούν, παίζει σημαντικό ρόλο. • Οι φωτογραφίες κρίνουν τις περισσότερες φορές αν ένας χώρος θα έχει κρατήσεις ή όχι. Οι επαγγελματικές φωτογραφήσεις είναι μια από τις καλύτερες «επενδύσεις» που μπορεί να κάνει ένας ιδιοκτήτης για να αυξήσει τις πιθανότητες του να βγάζει χρήματα. 

Υπάρχουν προδιαγραφές που πρέπει να καλύπτει ένα σπίτι/δωμάτιο

 

 

 

Απαραίτητα: • Επιπλωμένος χώρος • Θέρμανση • Παροχή ζεστού νερού • Δύο υπνοδωμάτια • Ντουλάπες-χώροι αποθήκευσης • Κουζίνα/κουζινάκι • Ψυγείο • Βασικά είδη (σκεύη μαγειρέματος, ποτήρια, πιάτα, μαχαιροπίρουνα) •  • Γρήγορο internet •Air-condition • Τηλεόραση • Πλυντήριο • Κουτί πρώτων βοηθειών 

Επιθυμητές παροχές:  Πρόσβαση σε ΑΜΕΑ • Εύκολη πρόσβαση σε Mέσα Mαζικής Mεταφοράς • Δορυφορική τηλεόραση

 Για περισσόττερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο: https://www.airbnb.gr/host  και  στο https://eazybnb.com/
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Airbnb: Οι δύο «τρόποι» φορολόγησης των εισοδημάτων

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.