Cozy καφέ για βιβλιόφιλους στην Αθήνα

0
Ζεστό καφεδάκι – ίσως το πρώτο της σεζόν, χαλαρές τζαζ μουσικές, cozy ατμόσφαιρα και ένα καλό βιβλίο. Ιδού, έχετε έτοιμα τα υλικά για την ιδανική συνταγή του φθινοπώρου. Πάρτε το βιβλίο σας και πιάστε θέση για ανάγνωση σε πέντε όμορφα αθηναϊκά café που προσφέρονται γι’ αυτό το «σπορ»
.
Booktalks Αρτέμιδος 47, Παλαιό Φάληρο, τηλ: 2109802520

Βιβλιοπωλείο και café: Το δύο σε ένα βιβλιοφίλ στέκι στα νότια της Αθήνας είναι ένα γλυκύτατο μαγαζί με ατμοσφαιρικό χώρο, που απλώνει από τη μία τις βιβλιοθήκες του βιβλιοπωλείου και από την άλλη τα τραπεζάκια για να αράξουμε με αχνιστό καφέ. Ο τελευταίος μάλιστα έρχεται με έκπτωση στο τραπέζι μας αν αγοράσουμε κάποιο βιβλίο. Τα δε βιβλία πωλούνται (καινούρια και μεταχειρισμένα) από 2€. 

 

Poems and Crimes Αγίας Ειρήνης 17, Μοναστηράκι, τηλ: 2103228839


Σε έναν χώρο που μοσχοβολά τυπωμένο βιβλίο – πώς αλλιώς, αφού εδώ στεγάζονται οι εκδόσεις Γαβριηλίδη; – τα «Ποιήματα και Εγκλήματα» απλώνουν άνετα τραπεζάκια στην ξύλινη σάλα ή στην πίσω βεράντα και ανοίγουν από τις 9 το πρωί για καφέ, τσάι, πρωινό και σνακ. Συνεχίζουν μέσα στην ημέρα με εκδηλώσεις στο πατάρι και το βράδυ, μπορεί να χρειαστεί να σταματήσετε την ανάγνωση, αλλά θα το ρίξετε στην οινογνωσία ή θα ακούσετε live μουσικές και λογοτεχνικές συζητήσεις.
 

 

Ευριπίδης Café  Ανδρέα Παπανδρέου 11, Χαλάνδρι, τηλ: 2106800644-6

Στην στοά της οδού Παπανδρέου στο Χαλάνδρι, το βιβλιοπωλείο του Ευριπίδη διαθέτει δύο διαφορετικούς χώρους κατάλληλους για ανάγνωση ή ακόμα και δουλειά με το λάπτοπ: Στον πρώτο όροφο, ανάμεσα στα βιβλία, απλώνονται λίγα τραπεζάκια – δύσκολα θα αντισταθείτε στον πειρασμό να προμηθευτείτε πρώτα κάποιον τίτλο από το βιβλιοπωλείο. Στην σκεπαστή αυλή του κτιρίου δε, θα βρείτε έναν φιλόξενο χώρο με τραπεζάκια στα οποία σερβίρονται καφές και γλυκές ή αλμυρές λιχουδιές, ενώ παρέχεται και δωρεάν wifi.

 

Ρότα Σόλωνος 124, Εξάρχεια, τηλ: 21 0380 1033


Στον πολυχώρο των εκδόσεων Άγκυρα υπάρχει ένας χώρος καλά κρυμμένος, μία γλυκύτατη αυλή με τραπεζάκια πνιγμένα στα λουλούδια, όπου σερβίρεται καφές, εκλεκτή σοκολάτα, γλυκές ή αλμυρές γεύσεις αν πεινάσουμε και το βράδυ κοκτέιλ και χειροποίητη πίτσα. Μας αρέσει ιδιαίτερα το πρωί και το μεσημέρι, για την ησυχία που μας επιτρέπει να χαλαρώσουμε με το βιβλίο μας. Αλλά δεν λέμε όχι και στα σεμινάρια, τις παρουσιάσεις βιβλίων και τις θεματικές βραδιές που οργανώνονται στον πολυχώρο.

 

Yellow Λουκά Μπέλλου 14, Αμπελόκηποι, τηλ.: 211 4110962 

Κομμένο και ραμμένο για διάβασμα και εργασία, το Yellow είναι ένα φωτεινό café σε μια ήσυχη γωνιά της πιάτσας της Πανόρμου. Διαθέτει μεγάλους πάγκους εργασίας και τραπεζάκια με ατομικές λάμπες, δωρεάν wifi και άφθονες πρίζες για τα λάπτοπ. Η μουσική είναι άκρως… φιλική στην πνευματική εργασία, ο φωτισμός ιδανικός και οι καφέδες και τα ροφήματα από διαλεχτές ποικιλίες. Για διάλειμμα ή για ανάγνωση όταν ο καιρός το επιτρέπει, πιάστε τραπεζάκι έξω, στην περιμετρική αυλή.

πηγη www.in2life.gr

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.