Ένα μήνυμα που προβληματίζει… (Σημείωμα foroline)

0

Ένα μήνυμα που έρχεται σε επιχειρήσεις -σε φυσικά και νομικά πρόσωπα- στα “εισερχόμενα” των μηνυμάτων του λογαριασμού τους στο taxisnet , με αποστολέα το ίδιο το taxisnet , έχει προβληματίσει αρκετούς επαγγελματίες που το χαρακτηρίζουν ακαταλαβίστικο και παράλληλα δεν γνωρίζουν αν πρόκειται για κάποια περίεργη “κλήση” από το Υπουργείο Οικονομικών.

Μυστήριο και “κίνδυνος” στο μήνυμα αυτό δεν υπάρχει… Το taxisnet μας ειδοποιεί απλά ότι κάποιος άλλος επαγγελματίας ή εταιρεία (πελάτης ή προμηθευτής μας κατά βάση) αναζήτησε τα επαγγελματικά μας στοιχεία , για την έκδοση ή κατόπιν λήψης  κάποιου παραστατικού σε εμάς ή από εμάς.

Κυρίως η υπηρεσία αυτή που ανήκει στις “Διαδικτυακές Υπηρεσίες” Βασικά στοιχεία για νομικά πρόσωπα, νομικές οντότητες και φυσικά πρόσωπα, με εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα (public) , χρησιμοποιείται από τα Λογισμικά προγράμματα που έχουν εγκαταστήσει οι επιχειρήσεις και με ειδική διαδικασία και ειδικούς κωδικούς λαμβάνουν προς διευκόλυνση τους , τα επαγγελματικά στοιχεία Πελατών & Προμηθευτών τους.

Η υπηρεσία αυτή είχε απενεργοποιηθεί πριν από 1,5 χρόνο γιατί ήταν ανεξέλεγκτη και κατά κάποιο τρόπο δημιουργούσε διαρροή δεδομένων των επιχειρήσεων σε οποιονδήποτε ανώνυμο ήθελε να τα έχει στη κατοχή του. (Εδώ μπορείτε να δείτε τη σχετική είδηση)

Το μήνυμα λοιπόν μας ενημερώνει όχι απλά ότι κάποιος αναζήτησε τα επαγγελματικά στοιχεία μας , αλλά και ποιος είναι αυτός που τα αναζήτησε , δίνοντας τα αντίστοιχα στοιχεία του “αναζητητή” των στοιχείων μας (ΑΦΜ-Επωνυμία και ημέρα-ώρα αναζήτησης)

Το μήνυμα του taxinet είναι το παρακάτω  :

 

Από TAXISnet
Ημερομηνία 00/00/000 14:10
Θέμα Διαδικτυακή Υπηρεσία «Βασικά στοιχεία μητρώου για νομικά πρόσωπα, νομικές οντότητες, και φυσικά πρόσωπα με εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα»
Με το παρόν σας ενημερώνουμε ότι τα στοιχεία σας έχουν αναζητηθεί μέσω της Διαδικτυακής Υπηρεσίας «Βασικά στοιχεία μητρώου για νομικά πρόσωπα, νομικές οντότητες, και φυσικά πρόσωπα με εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα». Χρησιμοποιώντας τους κωδικούς πρόσβασης σας στο TAXISnet, από τη σχετική εφαρμογή: https://www1.gsis.gr/webtax/wspublicreg μπορείτε να ενημερωθείτε για τους Α.Φ.Μ. που σας αναζήτησαν. Επιλέξτε “Ειδοποιήσεις” αμέσως μετά τη σύνδεσή σας. Η ενημέρωση των “Ειδοποιήσεων” για την αναζήτηση των στοιχείων σας θα είναι συνεχής με κάθε χρήση της παραπάνω διαδικτυακής υπηρεσίας. Το μήνυμα αυτό στο My TAXISnet στέλνεται μία μόνο φορά.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.