Επτά αθηναϊκά bazaar για χριστουγεννιάτικα δωράκια

0

Επτά  διευθύνσεις και ημερομηνίες για εορταστικές αγορές που θα πιάσουν τόπο.

της Ηρώς Κουνάδη
Πρωτότυπα, χειροποίητα δωράκια. Μουσικές. Μπουφέδες με λιχουδιές και ζεστό κρασί. Εργαστήρια και παιχνίδι για τα πιτσιρίκια. Και, πάνω απ’ όλα, χρήματα –έστω, λίγα– που στηρίζουν ευπαθείς ομάδες, ανθρώπους και ζωάκια που το έχουν πολύ ανάγκη. Τα bazaar που πλημμυρίζουν την Αθήνα τις επόμενες μέρες δεν είναι μόνο μια πρώτης τάξης αφορμή να αγοράσετε χριστουγεννιάτικα δωράκια. Είναι μια κανονικότατη γιορτή.

Δύο bazaar από τον ΟΚΑΝΑ

Χειροποίητες δημιουργίες, χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά, κοσμήματα και αξεσουάρ, όλα φιλοτεχνημένα από τα παιδιά του ΟΚΑΝΑ, σε δύο διευθύνσεις και τρεις ημερομηνίες:

– Παζάρι ΕΚΚΕΕ ΟΚΑΝΑ, Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου, ώρες 08:00 – 16:00, στο αμφιθέατρο των Κεντρικών Υπηρεσιών ΟΚΑΝΑ (Αβέρωφ 21, Αθήνα).

– Παζάρι Μονάδας Εφήβων ΟΚΑΝΑ «Ατραπός», Σάββατο 17 & Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, 10:00 – 20:00, στον χώρο της Μονάδας, Βαρβάκη 9, Γκύζη.

Bazaar των Δρόμων Ζωής στο Γκάζι

87ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών (Ορφέως 58, Σταθμός Μετρό «Κεραμεικός»)
Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 10:00-22:00, και την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 10:00-20:00

Οι Δρόμοι Ζωής στηρίζουν κοινωνικά αποκλεισμένα παιδιά και οικογένειες στον Κεραμεικό, το Γκάζι, το Βοτανικό, το Μεταξουργείο. Αγοράζοντας δωράκια από το bazaar τους (που φέτος γιορτάζει τα 15 του χρόνια) ενισχύετε οικονομικά το έργο τους. Τι θα βρείτε εδώ; Κοσμήματα, πλεκτά, αξεσουάρ, γλυκίσματα, λικέρ και ξεχωριστές σπιτικές παρασκευές σε συσκευασία δώρου για τα Χριστούγεννα. Προσεγμένα αντικείμενα από δεύτερο χέρι διατίθενται επίσης σε πολύ προσιτές τιμές, ενώ οι βιβλιόφιλοι θα ανακαλύψουν θησαυρούς στο «Μικρό βιβλιοπωλείο» από μεταχειρισμένα βιβλία κάθε γούστου.

Το bazaar πλαισιώνουν δημιουργικές δραστηριότητες και εργαστήρια για τα παιδιά, με θεατρικό παιχνίδι, χορό, τραγούδι, κατασκευή φιγούρας Καραγκιόζη και χριστουγεννιάτικη χειροτεχνία, μουσικές lindy hop από τους Rhythm Hoppers, και την παιδική θεατρική παράσταση «Φιόγκος και κορδέλα» από τους Δον Κιχώτες. Τέλος, αν πεινάσετε, θα υπάρχει μπουφές με αλμυρές και γλυκές γεύσεις, με εδέσματα ελληνικής και ανατολίτικης κουζίνας, καφέ, τσάι, ζεστό κρασί, με ιδιαίτερα χαμηλό κόστος.

Bazaar Επώνυμων Μεταχειρισμένων Ειδών από το Make a Wish στο King George

Βασ. Γεωργίου 3, Σύνταγμα, τηλ.: 210 322 2210 Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, 10.00-20.00

Μια μοναδική ευκαιρία να αποκτήσετε επώνυμα αξεσουάρ σε άριστη κατάσταση και ασυναγώνιστες τιμές, δίνοντας νέο αέρα και στιλ στην γκαρνταρόμπα σας, και στηρίζοντας παράλληλα το έργο του Make a Wish, που πραγματοποιεί ευχές παιδιών που πάσχουν από ανίατες ασθένειες. Μάθετε περισσότερα εδώ.

Χριστουγεννιάτικο Bazaar 2016 για το Monde της Ουγκάντα

Στο Metapolis Gallery, Στοά Καΐρη 6, 3ος όροφος, Μοναστηράκι

Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 17.00-23.00, το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 10.00-23.00 και την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 11.00-14.00

Η ομάδα Φίλοι του Μόντε που στηρίζει το μικρό χωριό Μόντε στην Ουγκάντα και τα σχολεία του, διοργανώνει bazaar με παραδοσιακά ουγκαντέζικα αντικείμενα, είδη δώρων και τοπικά προϊόντα, καθώς επίσης και χειροποίητες δημιουργίες των παιδιών και των φίλων του Μόντε, όπως ζωγραφιές, χριστουγεννιάτικα στολίδια, μπισκότα κ.α. Στο bazaar θα πωλούνται επίσης φωτογραφίες των μελών της φωτογραφικής ομάδας του METApolis Metapolis Photography Seminars, και θα προβάλλονται βίντεο και φωτογραφίες από το χωριό Μόντε. Όλα τα έσοδα του bazaar θα διατεθούν για την ενίσχυση του χωριού.

Bazaar στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Τριπόδων 23, Πλάκα, τηλ.: 2103250341 Από 16 έως 18 Δεκεμβρίου

Μικροαντικείμενα, χειροποίητες κατασκευές, χριστουγεννιάτικα στολίδια, παιχνίδια, βιβλία, κοσμήματα και συλλεκτικά αντικείμενα περιλαμβάνει το bazaar του πλακιώτικου μουσείου, οι αγορές στο οποίο ενισχύουν το έργο και τις δράσεις του. Τις ημέρες του bazaar διοργανώνονται επίσης εργαστήρια και παράλληλες δράσεις για μικρούς και μεγάλους, τις οποίες μπορείτε να δείτε αναλυτικά εδώ.

Bazaar στα Μανταλάκια της Αγίας Παρασκευής

Ιωάννη Ζερβού 10Α, Σταυρός Αγίας Παρασκευής, τηλ.: 210 6033553 Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, 17.00-21.00

Το Καλλιτεχνικό Εργαστήριο “Τα Μανταλάκια” συγκεντρώνει μοναδικά χειροποίητα κοσμήματα, είδη δώρων, και υπέροχα γούρια για το νέο έτος σε ένα απογευματινό bazaar, έσοδα του οποίου θα διατεθούν στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο. Στο πλαίσιο του bazaar, διοργανώνονται παιδικά εργαστήρια, face painting και πολλές χριστουγεννιάτικες εκπλήξεις για τα πιτσιρίκια. Για τους γονείς θα σερβίρεται τσάι του βουνού και ζεστός αχνιστός καφές, αλλά και υπέροχες χειροποίητες λιχουδιές από τα χεράκια των μαθητών του εργαστηρίου.

Τα παιδιά αλλά και οι γονείς τους, μπορούν να συμμετέχουν στο Bazaar με δικές τους δημιουργίες και κατασκευές, οι οποίες θα εκτεθούν στον πάγκο “Χαρίζω – Ανταλάσσω”. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου.

πηγή: www.in2life.gr

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.