«Limit up» για το bitcoin

0

Σταθερά ανοδική είναι η πορεία του ψηφιακού νομίσματος bitcoin  τους τελευταίους μήνες καθώς ολοένα και περισσότεροι στρέφονται σε αυτό μετά τις μεγάλες πολιτικές μεταβολές στην παγκόσμια οικονομία.

Το ψηφιακό νόμισμα ξεπέρασε το ψυχολογικό όριο των 800 δολαρίων στις 21 Δεκεμβρίου για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο του 2014. Το bitcoin είναι ένα πολύ ευμετάβλητο περιουσιακό στοιχεία, αλλά σε γενικές γραμμές δεν συνδέεται με άλλες αγορές, οπότε θεωρείται επενδυτικός προορισμός όταν άλλα περιουσιακά στοιχεία χάνουν αξία.

«Είναι δύσκολο να εντοπίσουμε τους λόγους για το ράλι που σημειώνεται γιατί οι παράγοντες είναι πάρα πολλοί. Περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την εκλογή του Donald Trump αλλά και τις εξελίξεις στην Ευρωζώνη και την Ιταλία», σημειώνει στο CNBC ο Charles Hayter, διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της ιστοσελίδας CryptoCompare.

Οι αγορές από την Κίνα παίζουν σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση της τιμής του bitcoin. Οι όγκοι συναλλαγών στην Κίνα έχουν πιάσει και τα 10 εκατομμύρια bitcoins κάποιες ημέρες του Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου, σύμφωνα με τον Hayter.

Πλέον οι συναλλαγές έχουν υποχωρήσει και παραμένουν σταθερές στα 3,5 εκατομμύρια bitcοins την ημέρα.

πηγή: http://www.insider.gr/

 

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.