2060: Τι θα «παίζει» στον πλανήτη τη χρονιά που θα μειωθεί το ελληνικό χρέος…

0

 • Το 2060 θα είναι η χρονιά που, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό και τις διαβεβαιώσεις των εταίρων, το ελληνικό χρέος θα έχει μειωθεί κατά 20%. Αποφάσισα λοιπόν να… τηλεμεταφερθώ σε εκείνο το νέο έτος-ορόσημο, σε ένα μέλλον στο οποίο θα έχω ήδη πιθανότατα απέλθει από τον μάταιο τούτο κόσμο – όπως εξάλλου και αρκετοί από όσους με διαβάζετε –, παραθέτοντας μια εικόνα του σύμφωνα με τις προβλέψεις που αλίευσα στο Διαδίκτυο.

του Θοδωρή Αντωνόπουλου

• Ο παγκόσμιος πληθυσμός θα αγγίζει τα 10 δις, από τα οποία τα 6,3 δις θα σερφάρουν καθημερινά στο Διαδίκτυο. Ο αριθμός των συνδεδεμένων συσκευών κατ’ άτομο θα έχει φτάσει τις 31. Ο αριθμός των συσκευών που συνδέονται με το Διαδίκτυο θα ξεπεράσει τα 313 τρις. Τέλος, το 96% των Γήινων θα έχει δικό του μέσο μεταφοράς. Αν δεν αλλάξει κάτι ριζικά, οι πλουσιότεροι θα συνεχίσουν να είναι πλουσιότεροι και οι φτωχοί, φτωχότεροι ενώ οι μεταναστευτικές ροές εξαιτίας ανέχειας, πολεμικών συγκρούσεων ή περιβαλλοντικών καταστροφών θα είναι τόσο αυξημένες που κανένα Δουβλίνο δεν θα μπορεί να τις ελέγξει.

• Αν οι απαισιόδοξες προβλέψεις επαληθευτούν, η παγκόσμια θερμοκρασία το 2060 θα έχει ανέβει κατά 4 βαθμούς με καταστροφικές συνέπειες για την παραγωγή σε μεγάλο μέρος του πλανήτη, συν ότι αρκετά νησιά και παραθαλάσσιες περιοχές θα κινδυνεύουν να βυθιστούν εντελώς εξαιτίας της ανόδου της στάθμης των υδάτων έως και τρία μέτρα (arrivederci Venezia!).

• Στις ΗΠΑ, οι Ισπανόφωνοι και οι Ασιάτες θα έχουν γίνει περισσότεροι από τους λευκούς που θα περιοριστούν στο 43% του πληθυσμού. Και αυτό είναι μια εξέλιξη που δεν θα ανακόψουν τα «τείχη» οποιουδήποτε Τραμπ – βλέπετε, οι μετανάστες έχουν την τάση να γεννάνε κιόλας. Εξάλλου πάντα αυτό ήταν η Αμερική, ένα έθνος μεταναστών και εποίκων.

• Αν δεν υπάρξουν, ωστόσο, θεαματικές αλλαγές στον παγκόσμιο χάρτη, οι ΗΠΑ δεν θα είναι πια ο «Νέος», αλλά ο «Παλιός Κόσμος», αφού όλα δείχνουν ότι η Κίνα μαζί με την Ινδία θα είναι τα χρόνια εκείνα οι κυρίαρχες οικονομικές δυνάμεις του πλανήτη.

• Θα διαθέτουμε κβαντικούς υπολογιστές με απεριόριστη μνήμη και δυνατότητες, ενώ η επικοινωνία μαζί τους θα είναι διαδραστική. Τα ολογράμματα θα είναι κοινός τόπος, τα περισσότερα γκάτζετ θα είναι μικρότερα – σχεδόν αόρατα – και περιεκτικότερα, το σπίτι θα είναι το νέο γραφείο.

• Δεν θα χρειαζόμαστε καν pc, τάμπλετς ή smartphones αφού θα έχουμε πάνω μας, μέσα μας ή κάπου στα «έξυπνα» ρούχα μας τις νέες συσκευές. Θα καθοδηγούμε τους υπολογιστές με τη σκέψη μας, θα έχουμε ίσως καταφέρει μέσω αυτών να επικοινωνήσουμε και με τα ζώα. Θα είμαστε επίσης κατά τεκμήριο – και κατ’ ελπίδα – ευφυέστεροι.

• Χάρη στις εξελιγμένες θεραπείες και την αναβαθμισμένη διατροφή, οι άνθρωποι θα ζούμε περισσότερο από βιολογικής, τουλάχιστον, πλευράς – γιατί το ποιοι και πόσοι δικαιούνται σύνταξη και πόση θα είναι αυτή, παραμένει μια δυσοίωνη υπόθεση εργασίας! Οι ειδικοί ωστόσο πιστεύουν ότι ως τότε θα έχουμε, εν μέρει τουλάχιστον, δαμάσει το γονίδιο της γήρανσης με αποτέλεσμα όχι την αθανασία αλλά μια πολύ καλύτερη φυσική κατάσταση και ποιότητα ζωής ακόμα και σε προχωρημένες ηλικίες – θα είμαστε, λέει, «ντούροι» μέχρι τα 120 κι άντε μετά να παραπονεθείς για την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης! Το «μυστικό» ακούει στο όνομα ραπαμυκίνη, μια αντιγηραντική ουσία που προέρχεται από βακτήρια που εντοπίστηκαν στο έδαφος της Νήσου του Πάσχα (στα «ντόπια», Ράπα Νούι) και της οποίας οι ιδιότητες βρίσκονται ήδη στο μικροσκόπιο του Πανεπιστημίου του Μέιν – η ζωή των ποντικιών-πειραματόζωων που χρησιμοποιούνται στην έρευνα αυξήθηκε, λέει, γύρω στο 10%.

• Παράλληλα, θα μειωθούν οι γεννήσεις. Έρευνες δείχνουν ότι το 2060 στις ανεπτυγμένες, τουλάχιστον, χώρες όπου ακόμα – και παρ’ όλ’ αυτά – συγκαταλεγόμαστε, οι άνθρωποι άνω των 85 ετών θα ισοφαρίσουν αριθμητικά τα βρέφη κάτω των 5, με ό,τι σημαίνει αυτό για το δημογραφικό, το ασφαλιστικό, το συνταξιοδοτικό κ.λπ. Πρωταθλήτρια στα… παππούδια φέρεται η Ιαπωνία, όπου το 40% του πληθυσμού θα έχει τότε βγει στη σύνταξη.

• Η αποίκιση στον πλανήτη Άρη που ξεκίνησαν μια χούφτα κοσμικοί «ντεσπεράντος» τέλη της δεκαετίας του 2020 θα μετρά ήδη κάπου τρεις δεκαετίες μιας πολύ δύσκολης εξωγήινης ζωής – αν βέβαια υποθέσουμε ότι η πρώτη απόπειρα στέφθηκε με επιτυχία. • Τη χρονιά αυτή εξάλλου εκτυλίσσεται η δράση του μυθιστορήματος ε.φ. «Ο Πλανήτης της Αμφιβολίας» του Στάνλεϊ Γουαϊνμπάουμ (1935), στο οποίο οι Γήινοι συνεχίζουμε απτόητοι τον εποικισμό του ηλιακού συστήματος, στοχεύοντας τον πλανήτη Ουρανό.

• Είναι όμως και η χρονιά που, σύμφωνα με τους βασισμένους στη Βίβλο σχετικούς υπολογισμούς του Νεύτωνα, αναμένεται να τελειώσει ο κόσμος οπότε τι σκ… να την κάνουμε την απομείωση του χρέους, μου λες; 17 πράγματα που θα γίνουν το 2060 – τότε που θα ολοκληρωθεί το «κούρεμα» του χρέους

• Αν πάντως ο Ισαάκ αποδειχθεί λάθος κι έχουμε καταφέρει να επιβιώσουμε ως είδος ακόμα και από την έντονη αυτοκαταστροφική μας κουλτούρα, ποιος μας πιάνει: οι επιστήμονες θα έχουν, λέει, βρει τρόπο να υπάρχει γέννηση χωρίς την ανάγκη ύπαρξης μητέρας, μέσα από τεχνητή μήτρα – η λεγόμενη εκτογένεση! Οι μελλοντικές οικογένειες ελάχιστη σχέση θα έχουν με αυτές που μεγαλώσαμε. Στον αντίποδα, καμιά οριστική θεραπεία δεν προβλέπεται να έχει βγει ούτε τότε για τη φαλάκρα.

• Το 1/3 της παγκόσμιας ενέργειας θα προέρχεται από τον ήλιο, ο οποίος θα «εκλείψει» ολικά δύο φορές μέσα στο 2060.

• Θα ξαναγυρίσουμε στις πόλεις-κράτη. Σαγκάη, Τόκυο, Λονδίνο, Νέα Υόρκη, LA, Δελχί, Βομβάη κ.ά., οι οποίες ως μεγαπόλεις πια θα «αυτονομηθούν» (στην Ελλάδα, πάντα πρωτοπόροι, έχουμε στήσει το «κράτος των Αθηνών» ήδη από τον 19ο αιώνα!). Άλλωστε, το 2060 πάνω από το 80% των κατοίκων του πλανήτη θα ζει σε αστικά κέντρα.

• Ενώ το γρηγοριανό ημερολόγιο θα δείχνει 2060, το ιουλιανό θα δείχνει 7568, το βουδιστικό 2064, το εβραϊκό 5820-1, το ισλαμικό 1482-3, το κινέζικο 4756 ή 4696 και το ινδουϊστικό 5820-1.

* Προβλέψεις για 26ο μνημόνιο και νέα οικουμενική κυβέρνηση προεδρεύοντος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ελέγχονται ως παντελώς ανακριβείς.

πηγή: www.lifo.gr

 

 

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.