Καλημέρα… Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

2

Να έχεις δίκιο και οι έφοροι να βάζουν πρόστιμο! (ιστορίες φορολογικής τρέλας)

Την άνοιξη του 2011, ο Γ.Κ., ελεύθερος επαγγελματίας, επισκέφτηκε το κατάστημα της τράπεζας με την οποία συνεργάζεται για να καταθέσει κάποια χρήματα. Ο υπάλληλος της τράπεζας, από λάθος στο ποσό της κατάθεσης πληκτρολόγησε τον 12ψήφιο αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού του Γ.Κ., που αντιστοιχούσε σε ποσό άνω του δισεκατομμυρίου… Περισσότερα


Διαβάστε σήμερα

Πώς θα πληρωθούν όσοι εργαστούν την 25η Μαρτίου

Διευκρινήσεις του ΕΦΚΑ για τα μπλοκάκια

Η «επιστροφή» του βινύλιου: Όλες οι εκδηλώσεις

Ενας διάσημος πίνακας και η αληθινή ιστορία της Χριστίνας


Δείτε επίσης

ΣτΕ: Ακρόαση από τη Δ.Ο.Υ. πριν την επιβολή κυρώσεων

Die Welt: Γιατί τις επόμενες 48 ώρες μπορεί να αλλάξει ο κόσμος

Μαρκόνι: Η ξεχασμένη, αυθεντική γειτονιά στο κέντρο της Αθήνας

Βασίλης Αυλωνίτης… Ωρέ που πάμε;

Πώς θα δηλωθούν τα ενοίκια: Οι κωδικοί SOS του E2


 

2 Σχόλια

  1. Γιάννης Οργέττας on

    κύριε Τάσο καλημέρα.
    Θα ήταν κοινότυπο να σας ευχαριστήσω μόνο για την πληροφόρηση που καθημερινά απολαμβάνουμε όλοι εμεις κάναμε το μέγα λάθος να “επιχειρούμε” στη χώρα των ζόμπι. Και σαφώς γνωρίζετε πως επιβιώνουν τα κάθε είδους ζόμπι με τους συφιλικους εγκεφάλους.
    Σε κάποιο άρθρο σας θα επιθυμούσα να κάνετε μια ανάλυση πως ένας “επιχειρηματίας” με ένα σεβαστό καθαρό φορολητέο εισόδημα 100.000 ευρώ ετήσι μετατρέπεται μέσω του φορολογικού
    συστήματος σε….άπορο!!
    καθαρό φορολογητέο εισόδημα 100.000 ευρώ.
    Φορος για τα ζόμπι 45.000 ή περίπου τόσο.
    Προκαταβολή φόρου 45.000 ή περίπου τόσο.
    ΕΦΚΑ 21.600
    εισφορά αλληλλεγγύης + τέλος επιτειδεύματος αυτό το είχαν επιβάλει οι κατακτητέα στα χρόνια της “τουρκοκρατίας” το επανέφεραν τα ζόμπι. Σύνολο 113.000!!
    ή μήπως κάνω λάθος;
    Ο επιχειρηματίας αυτός κέρδισε 100.000 καί όμως οφείλει 113.000. Τώρα πως αυτός ο ανθρωπος με την οικογενειά του θα επιβιώσει στην οικονομία των ζόμπι παραμένει άγνωστο.
    Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία.
    Γιάννης Οργέττας

  2. Καλησπέρα σας, ως προς τον υπολογισμό σας αν πρόκειται για ατομική επιχείρηση με καθαρά 100.000€ οι φόροι είναι Εισοδήματος: 38.000€ Προκαταβολή 38.000€, τέλος επιτηδεύματος (ελάχιστο) 650€ Εισφορά Αλληλ/κύης : 6.351€ και ΕΦΚΑ 19.074€ Γενικό Σύνολο: 102.075€
    Σωτηρία(?), η ανακύκλωση της προκαταβολής και η μείωση του επόμενου χρόνου στα καθαρά, λόγω αυξημένου ΕΦΚΑ που θα εκπίπτει.
    Περαιτέρω ουδέν σχόλιο… Σας ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.