Ένας «άλλος» Μαραθώνιος… Για το Βιβλίο

0

Μετά τη θερμή ανταπόκρισή στους δύο προηγούμενους Μαραθώνιους Ανάγνωσης Αστυνομικής Λογοτεχνίας στους οποίους έλαβαν μέρος περίπου 2.500 αναγνώστες, οι Εκδόσεις «Μεταίχμιο» ανακοινώνουν  τον 3ο Μαραθώνιο Ανάγνωσης.

Διαβάσουμε λοιπόν από τη διαδικτυακή πύλη των εκδόσεων http://www.metaixmio.gr/ :
6 ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ 6 ΜΗΝΕΣ Ή ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ;Η αναγνωστική πρόκληση που σας ετοιμάσαμε αυτή τη φορά είναι ελαφρώς διαφορετική. Απευθύνεται σ’ εσάς τους φανατικούς αναγνώστες της αστυνομικής λογοτεχνίας που αγαπάτε πολλούς από τους συγγραφείς των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ αλλά είστε διατεθειμένοι να ανακαλύψετε και νέους.
Διαλέξαμε έξι τίτλους-φωτιά, μια reading list που, πιστεύουμε, δεν θα σας απογοητεύσει.  Σε αυτήν περιλαμβάνονται πολλά και διαφορετικά είδη αστυνομικής λογοτεχνίας (από κλασικό αστυνομικό έως ψυχολογικά θρίλερ) και  πολλές και διαφορετικές σχολές (Νορβηγία, Ιρλανδία, ΗΠΑ, Βρετανία, Αργεντινή). Αυτά τα έξι βιβλία θα πρέπει να διαβαστούν από όλους τους συμμετέχοντες χωρίς εξαίρεση, αλλά επειδή η δίψα για καλή αστυνομική λογοτεχνία δεν σβήνει τόσο εύκολα, σας έχουμε ετοιμάσει μία ακόμα λίστα από την οποία μπορείτε να διαλέξετε όσους τίτλους θέλετε. Για κάθε έναν επιπλέον τίτλο που διαβάζετε, κερδίζετε μια συμμετοχή στη μεγάλη τελική κλήρωση.

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και η Λέσχη Noir σε προ(σ)καλούν, λοιπόν, να λάβεις μέρος στον 3ο Μαραθώνιο Ανάγνωσης Αστυνομικής Λογοτεχνίας. Ο Μαραθώνιος θα ξεκινήσει τον Απρίλιο 2017 και θα τελειώσει τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς. Αν τον ολοκληρώσεις με επιτυχία, θα έχεις την ευκαιρία να γεμίσεις την αστυνομική βιβλιοθήκη σου με τα βιβλία μιας ολόκληρης χρονιάς και να κερδίσεις πολλά άλλα πλούσια δώρα!

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Για να λάβεις μέρος, θα πρέπει να συμπληρώσεις όλα τα πεδία της φόρμας. Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαραθωνίου (το αργότερο έως τις 22 Οκτωβρίου 2017).
Κάποιος δηλαδή μπορεί να δηλώσει ενδιαφέρον να συμμετάσχει τον Απρίλιο, με την έναρξη του Μαραθωνίου, και να δρομολογήσει την ανάγνωση των βιβλίων σε έξι μήνες, ενώ κάποιος άλλος μπορεί να δηλώσει τον Σεπτέμβριο και να διαβάσει τα βιβλία μέσα σε δύο μήνες!

Δεν είναι απαραίτητο να ενημερώσεις για το ποια είναι τα προαιρετικά βιβλία που έχεις επιλέξει και προγραμματίσει να διαβάσεις, εάν όμως έχεις αποφασίσει από την αρχή την αναγνωστική σου λίστα, μπορείς να τη μοιραστείς μαζί μας στέλνοντας e-mail στο lesxinoir@metaixmio.gr

Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να διαβάσουν τα έξι βιβλία της κύριας λίστας ανάγνωσης. Αφού ολοκληρώσεις την ανάγνωση των έξι βιβλίων, μπορείς να επιλέξεις ένα ή και περισσότερα από τη συμπληρωματική  λίστα ανάγνωσης. Για κάθε βιβλίο της λίστας που διαβάζεις, θα εξασφαλίζεις μία επιπλέον συμμετοχή στην τελική κλήρωση.

Οι δύο λίστες είναι οι εξής:

ΕΞΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΙΝΕ (Κύρια λίστα ανάγνωσης)
Τελευταία έξοδος
του Federico Axat
Ο Τόπος των Μυστικών της Tana French
Η δίψα του Jo Nesbo
Πέπλο σιωπής του Stuart Neville
Τιμωρός του Tony Parsons
Ούτε λέξη του Eric Rickstad

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΤΗΝ ΑΚΟΡΕΣΤΗ ΔΙΨΑ… (Συμπληρωματική λίστα ανάγνωσης)
Η σκοτεινή καρδιά της Βαρκελώνης της Alicia Giménez Bartlett
Η συμμορία των εραστών του Massimo Carlotto
Ο ξένος του Harlan Coben
Μουσικές καρέκλες του Arne Dahl
Δυτικά της ελευθερίας του Thomas Engstrom
Στοκχόλμη του Jens Lapidus
Κυνηγητό θανάτου των James Patterson και Michael Ledwidge
Μια για πάντα του Andreas Pflüger
Ακόμα και τα άγρια σκυλιά του Ian Rankin
Ο καλός λύκος του Alexander Soderberg

Εντιμότατα λαμόγια του Θάνου Δραγούμη
Η συχνότητα του θανάτου της Χίλντας Παπαδημητρίου
Ίντριγκα στο Ιόνιο του Τζίμμυ Κορίνη

Περισσότερα για κάθε βιβλίο θα βρεις στο metaixmio.gr.

Όσοι έχουν δηλώσει συμμετοχή θα λάβουν στις αρχές Νοεμβρίου 2017 μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τρεις ερωτήσεις για καθένα από τα παραπάνω βιβλία. Εάν έχεις ολοκληρώσει τον Μαραθώνιο, έχεις δηλαδή διαβάσει τουλάχιστον τα έξι βιβλία της κύριας λίστας  και θέλεις να μπεις στην κλήρωση για τα δώρα, θα πρέπει να στείλεις τις απαντήσεις σου για τα αντίστοιχα βιβλία που έχεις διαβάσει, μαζί με ένα σύντομο σχόλιο (100-300 λέξεις) για καθένα από αυτά τα βιβλία, στην ηλεκτρονική διεύθυνση lesxinoir@metaixmio.gr.

Συμπληρωματικά, το σχόλιό σου μπορείς να το αναρτήσεις απευθείας και στη σελίδα του βιβλίου στο metaixmio.gr. Η προθεσμία για την αποστολή των απαντήσεων είναι έως τις 10 Δεκεμβρίου 2017.
Εφόσον έχεις ολοκληρώσει την παραπάνω διαδικασία, μπαίνεις αυτομάτως στη μεγάλη κλήρωση που θα γίνει πριν από τα Χριστούγεννα και θα αναδείξει πολλούς τυχερούς! Οι ακριβείς ημερομηνίες της κλήρωσης και της ανακοίνωσης των νικητών θα γνωστοποιηθούν αργότερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.