Παγωμένος καφές στις…ταράτσες της Αθήνας

0
Καλοκαιρινά σαββατιάτικα πρωινά στην Αθήνα. Με άλλα λόγια, βόλτα στο ιστορικό κέντρο, παγωμένος καφές, θέα στην Ακρόπολη και μυρωδιά από αντηλιακό που απλώνεται από την Πλάκα ως το Μοναστηράκι. Για να απολαύσουμε τον μαγικό συνδυασμό, πιάνουμε τραπεζάκι σε πέντε ταράτσες του κέντρου.

AthenStyle 
Αγίας Θέκλας 10, Μοναστηράκι, τηλ.: 210 3225010

Το rooftop café bar αυτού του δραστήριου αθηναϊκού χόστελ ανοίγει καθημερινά από τις 10 το πρωί για να μας επιτρέψει να χαλαρώσουμε ατενίζοντας τον Παρθενώνα και το Μοναστηράκι και να νιώσουμε ταξιδιώτες μαζί με τους υπόλοιπους θαμώνες και τους ξένους backpacker

Διαβάστε ακόμα
Κοκτέιλ στην άμμο
Ποτό μέχρι 6€ σε τραπεζάκια έξω
Τα σούπερ θερινά σινεμά που άνοιξαν ήδη στην Αθήνα

Couleur Locale  
Νορμανού 3, Μοναστηράκι, τηλ: 2167004917

Κλασική αξία πλέον στη γειτονιά του Μοναστηρακίου, το Couleur Locale βρίσκεται ένα… μισοκρυμμένο ασανσέρ μακριά από τα παλαιοπωλεία και απλώνει άνετους πάγκους και τραπέζια σε μια μοντέρνα ταράτσα με υπέροχη θέα στην Ακρόπολη. Ο καφές κυμαίνεται στα 3,50€, ενώ σερβίρονται και ωραιότατα τσιμπολογήματα και burgers αν πεινάσουμε.

Λουκούμι 
Πλ. Αβησσυνίας 3, τηλ: 21 0323 4814

Ο πολυχώρος του Γιουσουρούμ που εξελίσσεται συνεχώς, έχει ένα ισόγειο γεμάτο vintage αντικείμενα, έναν όροφο-παλαιοπωλείο με vintage μπάρα, όμορφα μπαλκονάκια και ωραίες μουσικές, ένα ξεχωριστό κτίριο, στο 10 της πλατείας, με Arts Basement, ρακομελάδικο και pop up bazaars, αλλά σταθερή αξία παραμένει η ταράτσα, που λοξοκοιτά τον Παρθενώνα, ατενίζει την πλατεία Αβυσσηνίας και σερβίρει οικονομικό καφεδάκι από νωρίς το πρωί (3€ ο freddo).

Café Plaka 
Τριπόδων 1, Πλάκα, τηλ: 2103220388

Στο πιο κομβικό σημείο της Πλάκας, εκεί όπου ξεκινά ο πνιγμένος στις μπουκαμβίλιες κεντρικός δρόμος της συνοικίας, το café Plaka γεμίζει την πολύχρωμη, νησιώτικη ταρατσούλα του με τραπεζάκια, όπου αράζουμε για καφεδάκι και σπιτικά γλυκά από τις 9 το πρωί.

Mostru
Μνησικλέους 22, Πλάκα, τηλ: 698 868 6452

Κάθε βόλτα στην Πλάκα που… σέβεται τον εαυτό της περνά από τα σκαλάκια της Μνησικλέους. Και πλέον έχουμε άλλον έναν λόγο να αράξουμε εκεί: Η ταράτσα της Μοστρού απλώνει τραπεζάκια σε διάφορα επίπεδα, με φόντο τα τείχη του Ιερού Βράχου και σερβίρει φρέντο στα 4€ και μπύρες από 4,50€.

πηγή:http://www.in2life.gr

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.