Δίκτυο στην ΕΦΕΕΑ: 4 μήνες στο ΔΣ , οι πρώτες παρεμβάσεις…

0

Με δελτίο τύπου, το ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ, που δραστηριοποιείται στα πλαίσια του μεγαλύτερου Συλλόγου των Λογιστών την ΕΦΕΕΑ, γνωστοποιεί τις παρεμβάσεις του 4 μήνες μετά την εκλογική διαδικασία της Ένωσης.

Συγκεκριμένα το Δελτίο Τύπου αναφέρει:

Το ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ, σεβόμενο την επιλογή των Συναδέλφων της Αττικής να μας εξουσιοδοτήσουν με μία έδρα στο ΔΣ/ΕΦΕΕΑ κοινοποιεί επιγραμματικά, τις μέχρι σήμερα παρεμβάσεις-προτάσεις του στη Διοικητικό Συμβούλιο και όχι μόνο… Συγκεκριμένα:

  • Κατατέθηκε πρόταση για τη Δωρεάν παραχώρηση αιθουσών ώστε να διοργανώνει τα επιμορφωτικά της σεμινάρια η ΕΦΕΕΑ και όταν προσκαλούνται Δημόσιοι υπάλληλοι ως εισηγητές να καλύπτει το κόστος το Δημόσιο, ώστε να υπάρχει χαμηλό κόστος και αντίστοιχα χαμηλές τιμές συμμετοχής για τα μέλη.
  • Προτάθηκε το κόστος συμμετοχής 25,00€ ,για τα σεμινάρια μέχρι την εφαρμογή του παραπάνω.
  • Πρόταση ώστε να δοθεί Οριστική Άδεια συναδέλφων πρώην Γ’ ειδική (που λήγει στις 31/12/2018)- Εγγραφή πτυχιούχων ΤΕΙ στο ΟΕΕ
  • Τέθηκε το θέμα της Διαφύλαξης των προσωπικών στοιχείων Λογιστών. Προτάθηκε να υπάρξουν ενέργειες για τη διαφύλαξη των προσωπικών στοιχείων μας που γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από επιτήδειους για να υποβάλλουν εξ ονόματος μας ψευδείς δηλώσεις Ε3 και κατά συνέπεια Ε1
  • Τέθηκε το θέμα της Πιστοποίησης και το θέμα του Φορολογικού Πιστοποιητικού μέσω της προαιρετικότητας .για τις μικρές επιχειρήσεις (Ανακοίνωση ΕΛΤΕ 30/01/2017)
  • Κατατέθηκε πρόταση για την ανάγκη Ενημέρωσης από το ΔΣ για τις εξελίξεις στο επάγγελμα με σύγκληση Έκτακτων Θεματικών Συνελεύσεων για να ενημερώνονται και να αποφασίζουν οι συνάδελφοι για τα θέματα του κλάδου που τους αφορούν άμεσα.
  • Ζητήθηκε να δοθεί στις παρατάξεις του ΔΙΚΤΥΟΥ και της ΑΣΦΕΕΑ το Μητρώο μελών της Ένωσης.
  • Κατατέθηκε πρόταση για τη Σύσταση επιτροπής ή Ομάδα Εργασίας που θα επεξεργαστεί καταστατικές αλλαγές και να παρουσιάσει τα αποτελέσματα της επεξεργασίας της στο Δ.Σ ώστε να παρθούν αποφάσεις και να προχωρήσει η Ένωση σε Καταστατική Συνέλευση. Στην Επιτροπή που συστάθηκε θα συμμετέχει το μέλος του Δικτύου & μέλος του ΔΣ/ΕΦΕΕΑ Απόστολος Ντάλλας.
  • Δευτέρα 3 Απριλίου 2017 έγινε η προγραμματισμένη συνάντηση στα γραφεία του ΕΦΚΑ μελών του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ με έναν εκ των Υποδιοικητών του ΕΦΚΑ τον κ.Τσακίρη Δημήτριο .Σκοπός της συνάντησης ήταν αφ ενός μεν να εκφραστεί η διαμαρτυρία και η δυσαρέσκεια μας ως επαγγελματιών Λογιστών – Φοροτεχνικών για τα όσα βιώνουμε καθημερινά στα γραφεία μας με τα λάθη και τις παραλείψεις εκ μέρους της Διοίκησης του ΕΦΚΑ που ταλανίζουν και καθιστούν δυσβάσταχτη την εφαρμογή του νέου Ασφαλιστικού Νόμου και αφετέρου δε να παρουσιάσουμε τα πρακτικά θέματα στα οποία παρουσιάζονται ελλείψεις και ανεπάρκειες
  • Διαμαρτυρηθήκαμε έντονα για το γεγονός ότι συνάδελφοι εγγράφηκαν στην ΕΦΕΕΑ ενώ είναι μέλη σε άλλους Συλλόγους (πχ. του Πειραιά) και ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές (διαμορφώνοντας σε ένα βαθμό και το τελικό αποτέλεσμα ) μιας και αυτό αντιβαίνει το άρθρο 3 παράγραφος 4 του καταστατικού που απαγορεύει να είναι μέλος της ΕΦΕΕΑ κάποιος που είναι μέλος και σε αντίστοιχο Σύλλογ
  • Συμμετείχαμε στην 24ωρη Απεργία και στη συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας στις 17 Μαΐου 2017, μαζί με τους συναδέλφους της Αθήνας.
  • Απαιτήσαμε να έρθει το σχέδιο της Επιτροπής του Κώδικα Δεοντολογίας του ΟΕΕ στις Ενώσεις προς ενημέρωση.
  • Απαιτήσαμε και λάβαμε τελικά τους Οικονομικούς Απολογισμούς των τελευταίων Σεμιναρίων της ΕΦΕΕΑ
  • Επισημάνθηκε η πάγια θέση μας για μείωση της συνδρομής των μελών της ΕΦΕΕΑ, στο σχετικό θέμα που τέθηκε, με την κατάθεση σε επόμενο χρόνο συγκεκριμένης πρότασης μας.
  • Κατατέθηκε πρόταση για το θέμα των φορολογικών δηλώσεων και προτάθηκε να υπάρξει συνεχής πίεση προς τον κ.Πιτσιλή ώστε να ανακοινωθεί η παράταση το συντομότερο δυνατόν και προς τον σκοπό αυτό προτείναμε μια παράσταση διαμαρτυρίας που θα οργανώσει η ΕΦΕΕΑ.
  • Προτάθηκε η νομοθετική θέσπιση της δυνατότητας παράτασης των φορολογικών υποχρεώσεων για λόγους ανωτέρας βίας (ασθένεια κλπ ) από Συνάδελφους που αντιμετωπίζουν προβλήματα σοβαρών ασθενειών, με το δεδομένο ότι υπάρχει νομικό υπόβαθρο με την γνωμοδότηση του Ν.Σ.Κ ( αρ. ΝΣΚ 89/2015) που αναφέρεται σε αναστολή υποχρεώσεων για λόγους ανωτέρας βίας
  • Προτάθηκε νομοθετική τακτοποίηση της δυνατότητας υποβολής τροποποιητικών δηλώσεων ( για ποσά επιδοτήσεων προηγουμένων ετών ΟΠΕΚΕ και οικογενειακών επιδομάτων Α21) έως 31/12 του έτους που εκδίδεται η βεβαίωση όπως ακριβώς συμβαίνει με τα αναδρομικά μισθών και συντάξεων.
  • Προτάθηκε να οργανωθεί μια εθελοντική αιμοδοσία μέσα στο καλοκαίρι ( που είναι μεγάλες οι ανάγκες για αίμα στην χώρα μας ) και η δημιουργία Τράπεζας Αίματος της ΕΦΕΕΑ.

Παράλληλα ο εκπρόσωπος του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ, θα θέσει στο ΔΣ της ΕΦΕΕΑ σειρά θεμάτων που αποτελούσαν Θέσεις & Προτάσεις του Δικτύου πριν τις εκλογές, όπως :

  • Τη κατάργηση της συνυπευθυνότητας και της συναυτουργίας των Λογιστών και την μη ποινικοποίηση της εργασίας μας
  • Απαγόρευση της άσκησης του επαγγέλματος του Λογιστή από ελεγκτικές εταιρείες.
  • Τη συμμετοχή των επίσημων συνδικαλιστικών φορέων μας, στις συζητήσεις και στη διαμόρφωση των νομοθετημένων που αφορούν στο αντικείμενο μας κυρίως αυτών που αφορούν το επάγγελμα μας.
  • Tην ανάληψη πρωτοβουλιών για τον τερματισμό της απαράδεκτης ετήσιας διαδικασίας από το ΟΕΕ για την δυνατότητα να εργαζόμαστε (Υπεύθυνη Δήλωση, «παρακολούθηση σεμιναρίων» ετήσια καταβολή για την λειτουργία της άδειας και την πρόσβαση στο taxis) καθώς και την διευθέτηση της συμμετοχής όλων των Συναδέλφων είτε μέσω μιας ιδιαίτερης δομής εντός του ΟΕΕ, είτε με την δημιουργία ανεξάρτητης δομής των λογιστών φοροτεχνικών.
  • Την αντίθεση μας στα φορομπηκτικά μέτρα που συνεχώς επιβαρύνουν αυτοπασχολούμενους, μισθωτούς, συνταξιούχους κά, που μας οδηγούν στη φτωχοποίηση, επιβάλλοντας παντού την εργασιακή «ζούγκλα», την ανεργία τον αφανισμό.

Καλούμε τους συναδέλφους να ενισχύσουν την ένωσή μας ΕΦΕΕΑ, με την συμμετοχή τους και την ενεργή παρέμβασή τους στις διαδικασίες της, να πλαισιώσουν και να συνδιαμορφώσουν τις πρωτοβουλίες του ΔΙΚΤΥΟΥ, να οικοδομήσουμε συνθήκες αλληλεγγύης μεταξύ μας, για καλύτερες συνθήκες εργασίας στο επάγγελμά μας.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.