Καλοκαιρινά κοκτέιλ στις αυλές της Αθήνας

0

Γιασεμιά και βουκαμβίλιες δίνουν ίσκιο, mixologists χειροποίητα blends και κοκτέιλ καταφθάνουν στο τραπέζι μας σε κήπους και αυλές.

του Νικόλα Γεωργιακώδη 

Fillthebracket

Θερμοπυλών 41,Κεραμεικός, τηλ: 21 0520 5324


Η… παρένθεση σε αυτό το νέο δημιούργημα της ομάδας του Κύριου Χου στα Πετράλωνα, γεμίζει με μια όμορφη αυλή γεμάτη γιασεμί και βουκαμβίλιες και φυσικά με δεκάδες κοκτέιλ με κάθε λογής handmade blends από ελληνικά λικέρ και όχι μόνο. Πρωτότυπες παραλλαγές κλασσικών επιλογών – Cucumber Martini, δημιουργίες δροσερές όπως το Last mango in paris, με τεκίλα reposado, μάνγκο, λάιμ, μέλι και… ψέκασμα από αψέντι και πικάντικες επιλογές όπως το El Diablo με λευκή τεκίλα, φρέσκο λάιμ, bitters φραγκοστάφυλου και chili συνθέτουν ένα άκρως ενδιαφέρων και πολλά υποσχόμενο κατάλογο. Οι τιμές των κοκτέιλ ξεκινούν από 8€.Flamme Rouge
Τριπτολέμου 26, Γκάζι, τηλ.: 21 0347 3903

Πρωτότυπα κοκτέιλ, ωραίες μουσικές και μια όμορφη αυλή με αιώρες για να πιάσετε το πραγματικό νόημα του καλοκαιριού, όλα σε ένα – και μάλιστα στο πρώτο – «ποδηλατικό» μπαράκι της πόλης. Πιάστε τραπεζάκι ή… αιώρα και απολαύστε κάτω από τ’ άστρα ένα Flamme Smash με gin και φρέσκο βασιλικό που καλύπτεται με αφρό από lime και ginger, ένα Tonga με λευκό ρούμι καραϊβικής, φρούτα και πικραμύγδαλο ή ένα Bitter Shower με campari, lime, ginger και σόδα. Οι τιμές ξεκινούν από 8€, ενώ από Δευτέρα έως Πέμπτη τρία επιλεγμένα κοκτέιλ από τον κατάλογό του μπαρ κοστίζουν 5,50€.

Στο Βάθος Κήπος
Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, τηλ: 21 0321 0510

Μια όαση δροσιάς και κοκτέιλ με… Fantasia θα βρείτε σα διαβείτε την υπόγεια διάβαση του Πολυχώρου της Αβραμιώτου, ο οποίος με το πέρασμα των χρόνων απέκτησε μια αξιέπαινη κοκτέιλ list η οποία ταιριάζει γάντι στον υπέροχο κήπο του. Πιάστε θέση σε ξύλινα τραπεζάκια ή σε σταντ στο τροπικό μπαρ του και απολαύστε ένα Pegasus Gallet με τζιν, περγαμόντο, πράσινο μήλο, τζίντερ, χυμό λεμόνι, πιπέρι και τοματίνια (10€) ή ένα εξαιρετικό Zombie Village μια δική τους παραλλαγή του κλασικού Zombie με τέσσερα ρούμια, χυμό λεμόνι, χυμό από ροζ γκρέιπφρουτ, πουρέ passion fruit, πράσινο μήλο, snap μήλου και κανέλας και καπνιστή κανέλα (13€). Οι τιμές των κοκτέιλ ξεκινούν από 8€.

Hide and Seek 
Λεωφόρος Κηφισίας 254, τηλ: 2106776747

Στο άκρως στιλάτο all day cocktail restaurant μια ανάσα από την Κηφισίας, η αυλή προσφέρει απλόχερα δροσιά καλοκαιρινή με φοίνικες, μπουκαμβίλιες και καστανιές, και το bar βγάζει ωραιότατα signature cocktails με ιδιαίτερο χαρακτήρα και αρώματα. Δοκιμάστε ένα Gum’on led’s Play Hide and Seek με blend από spiced rum, Pampero Blanco, Aperol, lime, ελαιοζάχαρα, νότες βανίλιας, ασπράδι αυγού, σιρόπι πικραμύγδαλο και passion fruit (στα 12€) και ένα Aperrand and Beauty με Tanqueray Gin, ελαιοζάχαρα, σπιτικό σιρόπι τζίντζερ, φρέσκο χυμό πράσινου μήλου, blueberry και cranberry bitters (στα 10€).

Momo
Σαπφούς 95, Καλλιθέα, τηλ: 2109562300

Ο πολύχρωμος κήπος του είναι must για τις καλοκαιρινές μας νύχτες και για σούπερ λαχταριστό brunch (βλ. haute dog), όμως εμείς τιμούμε το καλλιθεώτικο Momo και το βράδυ, γιατί ξέρουμε ότι τα κοκτέιλ του είναι εξίσου ανάρπαστα και η αυλή του ακόμα πιο όμορφη όσο νυχτώνει. Στα οπωσδήποτε του καταλόγου το Season Seed με τζιν, σανγκουίνι, λεβάντα και σιρόπι λεμονιού (στα 8,5€), και το Harmony Garden με ρούμι Sailor Jerry, bourbon, ρόδι, μούρα, βασιλικό και ασπράδι αυγού (στα 8.5€). Οι τιμές για τα υπόλοιπα κοκτέιλ του καταλόγου κυμαίνονται στα 5-9€.

Noel
Κολοκοτρώνη 59Β, Μοναστηράκι, τηλ: 2112159534

To αγαπημένο κοκτέιλ μπαρ της πόλης, μετέτρεψε τη Στοά Κουρτάκη σε… βοτανικό κήπο με γιασεμιά, μπανανιές, μανόλιες και κρεμαστά φυτά φτιάχνοντας το απόλυτα «πράσινο» σκηνικό που θα συναντούσαμε σε μια «κανονική» αυλή. Εδώ απολαμβάνουμε ένα Lord of Lombardy με λευκή τεκίλα, μεσκάλ, λάιμ , αγαύη, τζίντζερ, bitters κεράσι και φρέσκια ρίγανη ή ένα εκλεπτυσμένο Highway to Andes με pisco, ζάχαρη, λεμόνι, χυμό από ρεβίθια, lecce de tigre και αρωματικά bitters. Ακόμα πιο ιδιαίτερο, το Chevalier με τζιν, ανανά, λεμόνι, πικραμύγδαλο, λευκό ξύδι και μαύρο πιπέρι. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 9-12€.

πηγή: www,in2life.gr

 

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.