Δωρεάν σινεμά κάθε Παρασκευή του Σεπτεμβρίου…

0

Τις Παρασκευές του Σεπτεμβρίου, παίρνουμε τους φίλους μας και πάμε στο Park Your Cinema, στον κήπο του ΚΠΙΣΝ, με βραβευμένες ταινίες που αγαπιούνται διαχρονικά. Όλες οι προβολές ξεκινούν στις 20:30 και ιδανικά, παίρνουμε μαζί μας μια ψάθα ή κουβερτούλα για να καθίσουμε άνετα στο Ξέφωτο χωρίς να λερωθούμε και φυσικά αντικουνουπικό.

Το πρόγραμμα του Σεπτεμβρίου είναι το εξής:

Πέρα από την Αφρική, Παρασκευή 08/09, 20:30.

Βαρόνη από τη Δανία ταξιδεύει μέχρι την αποικιακή Κένυα του 20ου αιώνα για να διευθύνει μια φυτεία καφέ, της οποίας είναι η ιδιοκτήτρια. Η συζυγική της ζωή είναι ένας εφιάλτης ταπείνωσης, αλλά ένας γοητευτικός κυνηγός με ελεύθερο πνεύμα θα της θυμίσει ξανά τον έρωτα. Βασισμένο στο ομώνυμο αυτοβιογραφικό βιβλίο της Karen Blixen, το φιλμ γνώρισε τεράστια εμπορική επιτυχία, χάρη στο εξωτικό φόντο περιόδου, την επαγγελματική φινέτσα της υπογραφής του Pollack και το πρωταγωνιστικό ζεύγος των Robert Redford και Meryl Streep. Τιμήθηκε με 7 Όσκαρ, μεταξύ των οποίων και καλύτερης ταινίας, το 1986. Αξιομνημόνευτο το αριστουργηματικό μουσικό θέμα του John Barry. Σκηνοθεσία: Sydney Pollack.

Στην Χώρα των Μαγικών Πλασμάτων, Παρασκευή 15/09, 20:30.

Εννιάχρονο αγόρι που ονειρεύεται τη φυγή από την οικογενειακή εστία, «αποδρά» σε έναν φανταστικό κόσμο στον οποίο κατοικούν τεράστια, τριχωτά πλάσματα, που με τη σειρά τους τον υποδέχονται σαν βασιλιά. Το διασημότερο παιδικό picture book (από το 1963), όπως δηλώνεται από τις περισσότερες αντίστοιχες λίστες των ΗΠΑ, με την υπογραφή του συγγραφέα και illustrator Maurice Sendak, γίνεται στα χέρια του εκκεντρικού Jonze μια… περισσότερο ενήλικης οπτικής αλληγορία για την αφέλεια της παιδικότητας και τη μοναξιά κάτω από τη σκιά της γονικής εξουσίας. Η Karen O, του συγκροτήματος των Yeah Yeah Yeahs, έχει γράψει τα τραγούδια της ταινίας. Σκηνοθεσία: Spike Jonze.

Κάποτε στη Δύση, Παρασκευή 22/09, 20:30.

Σε μια φανταστική πόλη της Αμερικανικής Δύσης, μυστηριώδης άνδρας που συνηθίζει να παίζει φυσαρμόνικα συνεταιρίζεται με έναν παράξενο desperado, για να προστατεύσουν μια όμορφη χήρα και κληρονόμο ενός κομματιού γης που στέκει ως εμπόδιο στην επέκταση της σιδηροδρομικής γραμμής στην περιοχή. Το φιλμ έτυχε μέτριας υποδοχής στην εποχή του, αλλά σήμερα αντιμετωπίζεται ως το πιο επικό spaghetti western στην ιστορία του σινεμά, γεμάτο επιβλητικές φιγούρες και σκηνές ανθολογίας, ένα αλησμόνητο score από τον Ennio Morricone, και αξεπέραστα CinemaScope κάδρα τοπίων της Arizona από τον διευθυντή φωτογραφίας Tonino Delli Colli. Σκηνοθεσία: Sergio Leone.

Οι Κυνηγοί της Χαμένης Κιβωτού, Παρασκευή 29/09, 20:30.

Καθηγητής κολλεγίου, αρχαιολόγος αλλά και τυχοδιώκτης που αγαπά την περιπέτεια, προσλαμβάνεται από την αμερικανική Κυβέρνηση για να εντοπίσει πριν από τους Ναζί τα ίχνη της μυθικής Χαμένης Κιβωτού, στα 1936. Η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία του 1981, συστήνει στο σινεμά τον χαρακτήρα του Indiana Jones (με ειρηνευτή τον Harrison Ford), ο οποίος αναβιώνει τους ήρωες των επεισοδιακών κινηματογραφικών serials του ’30 και του ’40. Τιμήθηκε με 4 βραβεία Όσκαρ και είχε τρεις συνέχειες μέχρι το 2008, μετατρέποντας τον Spielberg σε κυρίαρχο του Hollywood. Εκτός από δείγμα απόλυτης ψυχαγωγίας, το φιλμ αναγνωρίζεται σήμερα και ως ένα από τα καλύτερα στην ιστορία του σινεμά. Σκηνοθεσία: Steven Spielberg.

πηγή: www.doctv.gr 

 

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.