Η ηλεκτρονική ρύθμιση οφειλών στα Ασφαλιστικά Ταμεία-Παράταση (Ανανεωμένος Οδηγός)

5

25121515

Ένας μεγάλος αριθμός οφειλετών προς τα ασφαλιστικά ταμεία έχει ενταχθεί στη Ρύθμιση του Νόμου 4321/2015 . Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας 62.370  οφειλέτες είχαν ενταχθεί στη ρύθμιση μέχρι 23/04 , ρυθμίζοντας οφειλές ποσού 1,84 δισ. περίπου.

Σημειώνουμε ότι  στο ψηφισθέν νομοσχέδιο για την ΕΡΤ κατατέθηκε τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας , που παρατείνει την ημερομηνία ένταξης , στη ρύθμιση των οφειλών ασφαλιστικών εισφορών μέχρι τη 2α Ιουνίου 2015.

Η ηλεκτρονική ρύθμιση οφειλών που αφορά κυρίως τα λεγόμενα μεγάλα ταμεία (ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ ) που οι οφειλές τους έχουν ενταχθεί στο ΚΕΑΟ , γίνεται μέσα από μια διαδικασία σχετικά απλή , διαμέσου του site του ΙΚΑ.

Παρουσιάζουμε λοιπόν τα βήματα :

1. Κατά αρχάς διαβάστε το Δελτίο Τύπου του ΙΚΑ ΕΔΩ

2. Μπείτε στο  site του ΙΚΑ

3. Πατήστε πάνω στην Ελληνική Σημαία (ή της γλώσσας που σας ενδιαφέρει)

4. Πατήστε πάνω στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες (μπλε μπάρα)

5. Πατήστε πάνω στο  Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες προς Οφειλέτες

6. Διαβάστε προσεκτικά τις Συχνές Ερωτήσεις για την χρήση των Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών προς Οφειλέτες

7. Στη συνέχεια για να πιστοποιηθείτε στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες πατήστε Πιστοποίηση Οφειλετών
 Ακολουθείτε τα βήματα της εφαρμογής καταχωρώντας τους κωδικούς που σας έχουν αποδοθεί από το     TAXISNET, επιλέγοντας τον κωδικό χρήστη και το συνθηματικό και συμπληρώνοντας τα υποχρεωτικά πεδία που αφορούν στα προσωπικά και επαγγελματικά σας.

Πατήστε  για είσοδο στην υπηρεσία Πιστοποίηση Οφειλετών

8. Μετά τη πιστοποίηση σας μπορείτε να κάνετε χρήση των παρακάτω υπηρεσιών και κυρίως να προχωρήσετε στην ηλεκτρονική ρύθμιση των Οφειλών σας.

Ηλεκτρονική Ενημέρωση Οφειλετών  
Πίνακας Χρεών Οφειλέτη
Ηλεκτρονική Καρτέλα Οφειλέτη
Υπολογισμός Δόσεων Ρύθμισης
Ρύθμιση Οφειλών

 

9. Με την ολοκλήρωση και την υποβολή της αίτησης ρύθμισης θα εκδοθεί και θα  λάβετε(μπορείτε να την εκτυπώσετε & να την αποθηκεύσετε) την Ταυτότητα Οφειλέτη για πληρωμή των οφειλών σε τράπεζες μέσω του διατραπεζικού συστήματος ΔΙΑΣ.

Επίσης στο site του OAEE ,  banner2 άνοιξε και η εφαρμογή για τη ρύθμιση οφειλών (ανεξαρτήτως ποσού) που δεν είναι ενταγμένες στο ΚΕΑΟ  . Η είσοδος στην εφαρμογή γίνεται ΕΔΩ

Η υπηρεσία αυτή  προσφέρεται:

  • –  σε ενεργούς ασφαλισμένους και
  • –  σε φυσικά πρόσωπα που έχουν διακόψει την επαγγελματική τους δραστηριότητα

εφόσον έχουν ήδη καταβάλει τις εισφορές 1ου διμήνου 2015 (αν απαιτείται).

  • Στο ΕΤΑΑ-ΤΑΝ (Νομικοί-Συμβολαιογράφοι) Πατήστε ΕΔΩ

5 Σχόλια

  1. ΝΙΚΟΣ ΚΕΧΑΓΙΟΓΛΟΥ on

    σχετικα με τη ρυθμιση του ΟΑΕΕ η ιστοσελιδα τους λεει το αντιθετο σχετικα με το ΚΕΑΟ. Συγκεκριμενα γραφει οτι αν δεν εχουν βεβαιωθει απο το ΚΕΑΟ απευθυνθειτε στα τοπικα υποκαταστηματα. ενω εσεις πιο πανω λετε το αντιθετο οτι ρυθμιζονται ηλεκτρονικα αν δεν εχουν βεβαιωθει απο το ΚΕΑΟ.

  2. ΝΙΚΟΣ ΚΕΧΑΓΙΟΓΛΟΥ on

    κοιταξτε απο το ΚΕΑΟ δεν ειχα καποια ενοχληση ουτε ειδοποιηση. τα διμηνα μου ερχονται κανονικα. λογιζονται βεβαιωμενα η οχι? παντως στην ιστοσελιδα του ΟΑΕΕ βγαζει μηνυμα αν δεν ειναι βεβαιωμενα στο ΚΕΑΟ πηγαινετε στο τοπικο σας υποκαταστημα. δεν μπορω να δω τις οφειλες μου τελικα.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ.

  3. ΝΙΚΟΣ ΚΕΧΑΓΙΟΓΛΟΥ on

    μπαινω στο ΙΚΑ να δω οφειλες του ΟΑΕΕ μιας κι εχουν βεβαιωθει στο ΚΕΑΟ.προσπαθω να πιστοποιηθω ως χρηστης με τους κωδικους του TAXIS και στα υποχρεωτικα πεδια εχει και αριθμο μητρωου ασφαλισμενου (ΑΜΑ). δηλαδη αν καποιος δεν εχει απασχοληθει ποτε του σαν μισθωτος, με συνεπεια να μην ειχε ΑΜΑ πως γινεται η πιστοποιηση προκειμενου να δει τις οφειλες του?

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.