Νέες Αντικειμενικές τιμές ακινήτων , στις 30/06/2015.

0

eniaios-foros-idioktisias-akinitwn-enfia

Τη συμμόρφωση της Πολιτείας  με την απόφαση της ολομέλειας του Συμβουλίου Επικρατείας , στο θέμα της αναπροσαρμογής των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων , ανακοίνωσε η αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομικών κ.Νάντια Βαλαβάνη.

Έως τις  30-06-2015 θα καθοριστούν οι νέες τιμές προσδιορισμού αντικειμενικής αξίας ακινήτων σε όλη τη χώρα , με βάση απάντηση που έδωσε η κ.Νάντια Βαλαβάνη σε επίκαιρη ερώτηση βουλευτού της αντιπολίτευσης.

Το Υπουργείο Οικονομικών είναι υποχρεωμένο να προχωρήσει στον καθορισμό νέο τιμών με βάση την υπ’ αριθμ’ 4003/2014 απόφαση της ολομέλειας του Συμβουλίου Επικρατείας που ζητά από τη Πολιτεία να καθορίσει νέες τιμές εντός 6 μηνών (μέχρι 30-06-2015) θεωρώντας παράνομη την μη αναπροσαρμογή τους .

Διαβάστε- Κατεβάστε όλη την απόφαση 4003/2014 του ΣτΕ.

Διαβάστε την Ερώτηση της Βουλευτού κ. Μαρίας Αντωνίου

Διαβάστε την Απάντηση της Υπουργού κ. Νάντιας Βαλαβάνη

 

Η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων ειδικά στη περίοδο αυτή και στις περιπτώσεις της μείωσης τους λόγω της δραματικής πτώσης των εμπορικών τιμών , θα επιφέρει σημαντικές ελαφρύνσεις τόσο στον Φόρο μεταβίβασης (3% επί των αντικειμενικών) , όσο και σε οποιαδήποτε διευθέτηση αφορά στο Φόρο Ακίνητης Περιουσίας που έχει εξαγγελθεί ή στην επαναφορά του ΕΝΦΙΑ.

 

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.