Αρσάκειο Μέγαρο: Ποια καταστήματα επιτρέπονται και ποια όχι

0

Με το Προεδρικό Διάταγμα 93/2017 – (ΦΕΚ 132/Α/6-9-2017) καθορίστηκε η  αλλαγή χρήσεων καταστημάτων του συγκροτήματος του Αρσακείου Μεγάρου

Συγκεκριμένα το ΠΔ προβλέπει:

Στα καταστήματα του Οικοδομικού Τετραγώνου (Ο.Τ.) 66013 (συγκρότημα Αρσακείου Μεγάρου) επιτρέπονται οι χρήσεις που προβλέπονται για την περιοχή του «πολεοδομικού κέντρου» . Ειδικά, με τον όρο «επαγγελματικά εργαστήρια χαμηλής όχλησης» νοούνται μόνο τα ζαχαροπλαστεία.

Εξαιρούνται από τις προβλεπόμενες χρήσεις του άρθρου 4 του από 6-3-1987 π.δ. οι εξής: Κατοικία (αριθ. 1), ξενώνες, ξενοδοχεία και λοιπές τουριστικές εγκαταστάσεις (αριθ. 2), κέντρα διασκέδασης αναψυχής (αριθ. 8), κτίρια κοινωνικής πρόνοιας (αριθ. 13), κτίρια γήπεδα στάθμευσης (αριθ. 15), πρατήρια βενζίνης (αριθ. 16), εγκαταστάσεις μέσων μαζικών μεταφορών (αριθ. 19) και χώροι διεξαγωγής τυχερών και τεχνικών – «ψυχαγωγικών» παιγνίων (αριθ. 20).

Σε όλους τους χώρους μαζικής εστίασης, καθώς και στα καταστήματα αρτοσκευασμάτων και ζαχαροπλαστικής χρησιμοποιούνται ειδικά ηλεκτροστατικά φίλτρα ενεργού άνθρακα δια των οποίων εξασφαλίζεται πλήρης καθαρισμός του εξαγόμενου αέρα. Όλα τα φίλτρα φέρουν ειδική πιστοποίηση, ώστε τα καταστήματα που τα χρησιμοποιούν να αδειοδοτούνται νομίμως από την υγειονομική υπηρεσία. Τα καταστήματα λειτουργούν με τα αυστηρότερα κριτήρια αισθητικής, καθαριότητας και υγιεινής. Κάθε επιχείρηση υποχρεούται να διαθέτει όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις Υγειονομικού Ενδιαφέροντος καθώς επίσης σύστημα Ανάλυσης Κινδύνων και Κρίσιμων Σημείων Ελέγχου (ΗΑCCP), που εγγυώνται συμμόρφωση με τη νομοθεσία, διεθνείς κανόνες υγιεινής πρακτικής και υψηλό επίπεδο ασφάλειας τροφίμων.

Τα τραπεζοκαθίσματα που τοποθετούνται στη στοά δεν επιτρέπεται να καλύπτουν περισσότερο του 35% του συνολικού εμβαδού της στοάς.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.