Κίνα: Υπερπολυτελείς πόλεις φαντάσματα περιμένουν να εποικιστούν (φωτογραφίες)

0

Οι εν λόγω περιοχές αποτελούν μέρος του μεγαλύτερου σχεδίου της Κίνας να μεταφέρει εκεί μέχρι και 300 εκατομμύρια πολίτες

Σε ολόκληρη την Κίνα, υπάρχουν εκατοντάδες πόλεις που έχουν σχεδόν όλα όσα χρειάζονται για έναν σύγχρονο, αστικό τρόπο ζωής: Μεγάλες πολυκατοικίες, θαλάσσιες δραστηριότητες, ουρανοξύστες, ακόμη και έργα τέχνης σε δημόσιους χώρους. Από αυτές τις περιοχές, όμως, απουσιάζει ένας σημαντικός παράγοντας: Οι άνθρωποι.

Αυτές οι μυστηριώδεις – και σχεδόν εντελώς άδειες – πόλεις αποτελούν μέρος του μεγαλύτερου σχεδίου της Κίνας να μεταφέρει εκεί μέχρι και 300 εκατομμύρια πολίτες που ζουν σήμερα σε αγροτικές περιοχές σε αστικές περιοχές.

Ο φωτογράφος Kai Caemmerer εντυπωσιάστηκε με το σχέδιο της Κίνας και το 2015 ταξίδεψε στη χώρα για να ανακαλύψει τις ανεξερεύνητες αυτές πόλεις.

 ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ-ΦΑΝΤΑΣΜΑ

Όταν ο Caemmerer ανακάλυψε αυτές τις άδειες πόλεις, γοητεύτηκε αμέσως. «Ως φωτογράφος, σκέφτηκα ότι η ιδέα μιας σύγχρονης πόλης-φάντασμα θα είναι τρομερά ελκυστική προς το κοινό», είπε.

ΟΙ «ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ» ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ

Το 2015, ο Caemmerer φωτογράφισε την περιοχή Kangbashi District of Ordos, την Yujiapu Financial District και τη λίμνη Meixi κοντά στην πόλη Changsha.

Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ

Ο Caemmerer διανυκτέρευσε σε μια γειτονική, πιο πολυσύχναστη πόλη, και φωτογράφιζε τα τοπία των πόλεων δυο φορές την ημέρα – πριν την ανατολή και λίγο μετά το ηλιοβασίλεμα- για 80 συνεχόμενες ημέρες.

πηγή:  http://www.fortunegreece.com

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.