Συμμετάσχετε σε μια έρευνα για Ατομικές επιχειρήσεις και Ελ.Επαγγελματίες

0

Με διττή αξία, που αφορά πρώτα στη προσπάθεια ενός μεταπτυχιακού  φοιτητή για την διπλωματική του εργασία, αλλά δεύτερον και στη αξία της συμμετοχής σε μια έρευνα που σαφώς ενδιαφέρει Ατομικές επιχειρήσεις και Ελ.Επαγγελματίες, σας συνιστούμε να συμμετέχετε συμπληρώνοντας το παρακάτω ερωτηματολόγιο.

Στο εισαγωγικό σημείωμα της έρευνας ο κ. Ρίζος Προκόπης αναφέρει:

Απευθυνόμαστε σε εσάς τυχαία, μέσω έρευνας που υλοποιείται από το Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ. για τα βάρη που προκαλούνται στις Ατομικές Επιχειρήσεις, και στους Ελεύθερους Επαγγελματίες, προκειμένου να εναρμονιστούν με τη φορολογική νομοθεσία. Η έρευνα εστιάζει στα διαδικαστικά κόστη που προκύπτουν από: α) δηλώσεις Εισοδήματος, β) δηλώσεις ΦΠΑ, γ) δηλώσεις ΦΜΥ, δ) συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών-προμηθευτών (ΜΥΦ) και ε) δηλώσεις μεταβολών στις φορολογικές αρχές κλπ. Δεν ενδιαφέρουν ο Φόρος ή το ΦΠΑ που καταβάλατε, ή άλλα στοιχεία, αλλά μόνο τα έξοδα και ο χρόνος που ξοδέψατε, προκειμένου να κατανοήσετε τις υποχρεώσεις σας, να συγκεντρώσετε στοιχεία, να υποβάλετε δηλώσεις, κλπ. Τα βάρη αυτά, αποτελούν το “Κόστος Συμμόρφωσης με τις διατάξεις της Φορολογικής Νομοθεσίας”, και δεν θα υπήρχαν, αν δεν επιβάλλονταν πολύπλοκες υποχρεώσεις, σε ασφυκτικά περιθώρια ημερομηνιών.

Έρευνα για τα βάρη των Επιχειρήσεων

(Πατήστε παραπάνω για να συμμετέχετε)

Η συμμετοχή σας στην ανάδειξη της επιβάρυνσης, είναι καθοριστική, προκειμένου να επικοινωνήσουμε προς κάθε κατεύθυνση την ανάγκη ενσωμάτωσης διαδικασιών με ελάχιστο, ή μηδενικό για τις επιχειρήσεις κόστος. Απευθυνόμαστε, στον Επιχειρηματία, τον Προϊστάμενο, τον Λογιστή, της επιχείρησης που έχει την κύρια ευθύνη και τον συντονισμό της φορολογικής συμμόρφωσης της επιχείρησης. Οι 30 ερωτήσεις που ακολουθούν αφορούν στο έτος 2016 (διαχειριστική 1/1/2016 – 31/12/2016). Τα ερωτηματολόγια θα υποβληθούν ΑΝΩΝΥΜΑ και τα στοιχεία, θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τους σκοπούς της έρευνας, και θα παραμείνουν εμπιστευτικά. Θα χρειαστείτε περίπου 15 λεπτά για να απαντήσετε.

Ευχαριστούμε, ειλικρινά για τον πολύτιμο χρόνο σας

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.