Οι πρώτες Λεπτομέρειες για τις Δηλώσεις…

0

links1

Το taxisnet για την υποβολή των δηλώσεων φυσικών προσώπων , άνοιξε χθες 15 Μαΐου… Τα φετινά έντυπα των δηλώσεων παρουσιάζουν σημαντικές αλλαγές που οφείλονται κυρίως στον νέο  ΚΦΕ 4172/2013 , αλλά και στη προσπάθεια για τη ύπαρξη ενός πιο ευέλικτου “εντύπου” δήλωσης.

Δίνουμε κάποιες πρώτες λεπτομέρειες που αφορούν κυρίως διαδικαστικά θέματα :

  1. Νέο απαραίτητο υποχρεωτικό στοιχείο η αναγραφή του ΑΜΚΑ των υπόχρεων που υποβάλλουν τη δήλωση.
  2. Απαραίτητο υποχρεωτικό στοιχείο η αναγραφή ενός mail
  3. Απαραίτητο υποχρεωτικό στοιχείο η αναγραφή του ΑΜΚΑ και ΑΦΜ (αν υπάρχει) των προστατευόμενων μελών των υπόχρεων που υποβάλλουν τη δήλωση.
  4. Τα στοιχεία όλων των εισοδημάτων από μισθωτή εργασία, συντάξεις και οι φόροι που έχουν παρακρατηθεί, εμφανίζονται και φέτος προσυμπληρωμένα. Το ίδιο ισχύει για τα στοιχεία αυτοκινήτων και κατοικιών στον πίνακα της ιδιοκατοίκησης.
  5. Με τη συμπλήρωση του εντύπου Ε2 (εισοδήματα από ακίνητα) τα ποσά μεταφέρονται αυτόματα στους αντίστοιχους κωδικούς του εντύπου Ε1. (Προσοχή αφού υποβληθεί το Ε2 μεταφέρονται)
  6. Σε πληροφοριακό πίνακα, έχουν αναρτηθεί οι τόκοι καταθέσεων.
  7. Στις επόμενες ημέρες, οι ενδιαφερόμενοι πολίτες θα ενημερωθούν κατ΄ αντίστοιχο τρόπο (με πληροφοριακό πίνακα) και για τα ποσά που κατέβαλαν μέσα στο 2014 για την εξυπηρέτηση των δανείων τους.
  8. Τα ποσά των παρακρατήσεων φόρων σε επαγγελματίες εμφανίζονται προσυμπληρωμένα

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό Δελτίο Τύπου της ΓΓΔΕ

Επίσης δείτε και τη σελίδα μας ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΛΩΣΕΩΝ 2015

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.