Παράταση στην πληρωμή εισφορών 2016 για αυτοαπασχολουμένους

0

Eγκρίθηκε από το  διοικητικό συμβούλιο του ΕΦΚΑ η πρόταση για παράταση της πληρωμής εισφορών 2016 για αυτοαπασχολουμένους και αγρότες ώστε να δοθεί επιπλέον χρόνος και να μπορέσουν οι συγκεκριμένοι ασφαλισμένοι να πληρώσουν τις εισφορές παράλληλα με τις τρέχουσες υποχρεώσεις για το 2017.

Πρόκειται για εκκρεμότητες που έρχονται από το 2016 και βαρύνουν αγρότες, δικηγόρους, συμβολαιογράφους, μηχανικούς, γιατρούς και φαρμακοποιούς. Η προηγούμενη καταληκτική προθεσμία καταβολής των συγκεκριμένων εισφορών ήταν η 30ή Νοεμβρίου και πλέον δίνεται παράταση άλλων δύο μηνών για την πληρωμή εισφορών:

• Ετους 2016 – για το πρώην ταμείο ΤΑΝ του ΕΤΑΑ (δικηγόροι, συμβολαιογράφοι κ.λπ.).

• Β΄ εξαμήνου 2016 – για τα πρώην ΤΣΜΕΔΕ και ΤΣΑΥ, επίσης του ΕΤΑΑ (μηχανικοί, γιατροί κ.ά.).

• Β΄ εξαμήνου 2016 – για τους αγρότες (πρώην ΟΓΑ).

Να σημειωθεί ότι για όλους τους ασφαλισμένους άλλαξε ο τρόπος υπολογισμού των εισφορών, οι οποίες συνδέθηκαν με το εισόδημα και άρχισαν να πληρώνονται ανά μήνα, με την έναρξη λειτουργίας του ΕΦΚΑ από την 1η Ιανουαρίου 2017.

Με την απόφαση ο ενιαίος φορέας δίνει νέο χρονικό περιθώριο αποπληρωμής των οφειλών του 2016 ενόψει και του μεγάλου συμψηφισμού που, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2017.

Συγκεκριμένα, εντός του Νοεμβρίου ή το αργότερο τον Δεκέμβριο, αναμένεται ο επανυπολογισμός των εισφορών 1,4 εκατ. αγροτών, ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολουμένων με βάση τα εισοδήματα του 2016 αντί του 2015, επί των οποίων υπολογίζονταν μέχρι τώρα.

πηγή: Έντυπη Καθημερινή

 

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.