Ωρα για τσάι στην Αθήνα

0

Δεν χρειάζεται να είστε συνταξιούχοι, ούτε Άγγλοι για να απολαύσετε λίγο τσάι. Η τάση των τελευταίων ετών, άλλωστε, με το αντιοξειδωτικό αυτό ρόφημα να έχει τη δική του ενότητα στους καταλόγους των café και τα είδη και τα αρώματά του να ξεφεύγουν σε αριθμό, η έξοδος για λίγο τσάι και κουβέντα είναι μέσα στα πράγματα και ταιριάζει πολύ στο φθινόπωρο και τον χειμώνα.

Στροφές, πλ. Βικτωρίας
Κάθε λίστα με μέρη για τσάι στην Αθήνα πρέπει να ξεκινά με τις Στροφές, το μικρό αυτό τεϊοποτείο που αποτελεί την πιο παλιά τσαγερί της Αθήνας, θυμίζει παραδοσιακό σπίτι με το πιάνο και τη σερβάντα και μετρά 35 χρόνια ζωής. Συνοδεύει το τσάι με κέικ και μπισκότα, αλλά το ατού του είναι η ρετρό διάθεση, το ταξίδι στο παρελθόν, τα σεμέν της γιαγιάς και η νοσταλγία πάνω από τη ζεστή κούπα. Info: Χάμιλτον 7, πλατεία Βικτωρίας, 210 8833625.

To Τσάι, Κολωνάκι
Με πιο σύγχρονο αέρα και μέσα στο πνεύμα της εποχής, το Τσάι του Κολωνακίου σερβίρει τσάι από το 2008, μέσα από έναν κατάλογο που μετρά δεκάδες διαφορετικές ποικιλίες τσαγιού από όλο τον κόσμο. Κι αν δεν είστε φίλοι του σκέτου τσαγιού, μπορείτε να δοκιμάσετε smoothies ή κοκτέιλ με τσάι, matcha latte και πολλές άλλες επιλογές που πάνε την εμπειρία ένα σκαλί παραπάνω. Info:Αλέξανδρου Σούτσου 19, Κολωνάκι, 2103631472.

Little Kook, Ψυρρή
Δεν θα σας πούμε ψέματα, στο Little Kook πάνε όλοι για τα γλυκά του και για τον παραμυθένιο του χώρο. Αν, λοιπόν, βρίσκεστε σε δίαιτα ή είστε επιρρεπείς, σας προετοιμάζουμε ότι αν πάτε εκεί για τσάι, θα παρασυρθείτε σίγουρα από τα απίστευτα oversized κομμάτια τούρτας και κέικ που διαθέτει. Αν, όμως, είστε ταγμένοι στο τσάι σας, εκεί θα το απολαύσετε σε διάφορες φρουτώδεις και πικάντικες γεύσεις, σε περιβάλλον παραμυθιού, θα νιώσετε σαν την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων και θα δυσκολευτείτε να βγείτε ξανά έξω στην πραγματικότητα. Info: Καραϊσκάκη 17, Ψυρρή, 210 3214144.

Bubble Tale Teabar
Το Bubble Tale είναι μια αλυσίδα καταστημάτων σε όλη την Αθήνα, από την Κηφισιά μέχρι τη Γλυφάδα, αλλά και τη Σαντορίνη και την Κύπρο, το οποίο δίνει την αίσθηση και είναι η τέλεια επιλογή για οικογένειες με παιδιά, αλλά και για… μεγάλα παιδιά που δεν θέλουν να αφήσουν τη νεανικότητά τους. Το Bubble Tale διαφοροποιείται από τα συνηθισμένα και σερβίρει bubble tea, δηλαδή ρόφημα με βάση το τσάι που επιλέγετε εσείς, φυσικό χυμό φρούτων και τόπινγκ της αρεσκείας σας, από ζουμερές μπουρμπουλήθρες μέχρι καραμέλα, ζαχαρωτά κ.ο.κ. Info:https://www.bubbletale.gr

Παιώνια, Θησείο
Το «Βοτανοπωλείον-Τεϊοπωλείον» του Θησείου είναι το μέρος που θα σας χαλαρώσει από την πρώτη στιγμή, με τις μεθυστικές μυρωδιές του, την απαλή μουσική του και το χαμογελαστό σέρβις, αλλά και θα σας αποτοξινώσει, σε ένα χώρο με oriental στοιχεία και αίσθηση αγνότητας. Στον κατάλογό του θα βρείτε αμέτρητες διαφορετικές ποικιλίες τσαγιού, ενώ μπορείτε να συνδυάσετε το τσάι σας με γλυκά ημέρας, παρασκευασμένα με βιολογικά υλικά. Κι αν κάποιο τσάι σας κάνει «κλικ» μπορείτε να το προμηθευτείτε και για το σπίτι. Συν τοις άλλοις, στο μαγαζί διοργανώνονται μικρές μουσικές βραδιές και συζητήσεις που αφορούν θέματα της οικολογίας, της συνεργατικής οικονομίας, αλλά και τον πολιτισμό άλλων χωρών. Info: Αμφικτύωνος 12 & Πουλοπούλου, Θησείο, 210 3410260.

πηγή: www.clickatlife.gr



Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.