Μια αντίδραση που μας αφορά όλους… (Άρθρο)

0

2637.b61df8c4f87ff9131734ebaf7dd3415e

Με το τίτλο του “Γκρινιάρη” στις αποσκευές μας και με την επαγγελματική μας υπόσταση να καθορίζει μια αβίωτη καθημερινότητα , εξαγγέλλουμε τη πρώτη Πανελλαδική κινητοποίηση μας  τη Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015 , στις 13:00 , στη Πλατεία Συντάγματος…

Μια κινητοποίηση που ίσως καθυστέρησε επενδύοντας στην ελπίδα ότι έστω και αν δεν μπορούν να αλλάξουν όλα , θα μπορούσαν μικρές αλλά σημαντικές αλλαγές να πραγματοποιηθούν στο τελευταίο 4μηνο του χρόνου που διανύσαμε , στο “κομμάτι” της φορολογίας και των συνθηκών εφαρμογής του Φορολογικού Νόμου.

Ένας βασικός νόμος που ψηφίστηκε το 2013 (ΚΦΕ 4172/2013) με ισχύ από 01-01-2014 που αφέθηκε στον “αυτόματο πιλότο” ως προς την εφαρμογή του (βλ. εγκυκλίους)  , σήμερα ορθώνεται μπροστά μας το ίδιο επαχθής , απάνθρωπος και άδικος συνάδοντας με όλους τους φορολογικούς (ειδικά) Νόμους που εφαρμόστηκαν στη Χώρα μας τη τελευταία 5ετία.

Τη βάση του Νόμου αυτού που συνοψίζεται στη πρόταση “Άδικη Φορολογία” καλείται να διαχειριστεί η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών , πραγματικά σε γενικότερα δύσκολες συνθήκες για την Ελλάδα και τους Πολίτες της. Με ένα Νόμο που σίγουρα δεν δημιούργησε αυτή , αλλά θα πρέπει να “δει” και τελικά να αντιμετωπίσει.
Οι τελικοί αποδέκτες , οι φορολογούμενοι Πολίτες, μέσα στη λαίλαπα της εφιαλτικής 5ετίας που ζήσαμε και ζούμε , δεν μπορούν να επωμιστούν το βάρος άλλης μιας χρονιάς φορολογικής και φορομπηκτικής επιδρομής.

Κάπου εδώ “μπαίνουμε” και οι επαγγελματίες του κλάδου των Λογιστών που μαζί με τους Πολίτες έχουμε νοιώσει όλες τις απάνθρωπες και άδικες επιπτώσεις , αυτής της επαχθούς Πολιτικής.
Καρφωμένοι στα Γραφεία μας ολημερίς και ολονυχτίς , με ευθύνες και καθήκοντα που καθ΄ολοκληρία δεν μας αναλογούν , γίναμε  από ελεύθεροι επαγγελματίες ή έμμισθοι , “άμισθοι” υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών μετατρεπόμενοι έτσι υποχρεωτικά και παρά τη θέληση μας , σε φορείς της ιδιωτικοποίησης των φορολογικών-και όχι μόνο-διαδικασιών και λειτουργιών.

Οι αδικίες  και  οι ασάφειες του Φορολογικού Νόμου , οι ασφυκτικές ημερομηνίες εκπλήρωσης των φορολογικών υποχρεώσεων , η λογική “εμείς δεν φταίμε , φταίνε οι άλλοι” , οι ευθύνες που δεν μας αναλογούν , η αναλγησία και η ανικανότητα των ιθυνόντων…

Μας “βγάζει” στους δρόμους…
Τη Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015 στις 13:00 στη Πλατεία Συντάγματος…

Είμαστε υποχρεωμένοι να αντιδράσουμε , να κινητοποιηθούμε , Μαζί με όλους τους επαγγελματίες του Κλάδου  , Μαζί με όλους τους επαγγελματίες όλων των Κλάδων , Μαζί με όλους τους Πολίτες…

Αυτό είναι το ΚΑΛΕΣΜΑ ΜΑΣ

Ας Είμαστε και Αυτή τη Φορά Μαζί !!!

Καλό Μήνα…

Τάσος Σακελλαρόπουλος 
Λογιστής-Φοροτεχνικός

 

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.