Έως 50.000 ευρώ επιδότηση σε επιχειρήσεις για να συμμετάσχουν σε εκθέσεις

0

Ξεκινά στις 8 Ιανουαρίου η ηλεκτρονική υποβολή των προτάσεων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, για ένταξη τους στο πρόγραμμα «Επιχειρούμε Έξω», προυπολογισμού 50.000.000 ευρώ.

Κάθε δυνητικός δικαιούχος μπορεί να υποβάλει αίτηση χρηματοδότησης προϋπολογισμού έως 100.000 ευρώ, ενώ το ποσοστό ενίσχυσης φθάνει έως το 50%. Δηλαδή το μέγιστο ποσό που μπορεί να λάβει μια επιχείρηση, για να συμμετάσχει σε εκθέσεις, είναι 50.000 ευρώ.

Η συγκεκριμένη δράση απευθύνεται σε πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες εξαγωγικές μεταποιητικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και τουλάχιστον το 2% του ετήσιου κύκλου εργασιών τους προέρχεται από εξαγωγές προϊόντων που παράγουν ή μεταποιούν.

Στόχος, είναι η ενίσχυση της διεθνούς παρουσίας των παραγόμενων προϊόντων, μέσω της συμμετοχής τους σε εμπορικές εκθέσεις που διοργανώνονται εκτός ελληνικής επικράτειας στην ΕΕ και σε τρίτες χώρες.

Η πρόσκληση θα παραμείνει ανοικτή, μέχρι εξαντλήσεως του διαθέσιμου προϋπολογισμού και το αργότερο μέχρι τη συμπλήρωση 18 μηνών από την αρχική δημοσίευσή της.

Σύμφωνα με την πρόσκληση της Δράσης, ο προϋπολογισμός ανά εμπορική έκθεση και η δημόσια επιχορήγηση, καθορίζονται ως εξής:

– Η δημόσια επιχορήγηση αγγίζει το 50% (έως 10.000 ευρώ), όταν ο προϋπολογισμός της πρότασης είναι μέχρι 20.000 ευρώ και αφορά τη συμμετοχή του ενδιαφερόμενου με περίπτερο μέχρι 20 τμ..




– Όταν ο προϋπολογισμός είναι μέχρι 35.000 ευρώ ανά έκθεση και περίπτερο έως 50 τμ, η δημόσια επιχορήγηση φθάνει έως τις 17.500 ευρώ –

Όταν ο προϋπολογισμός για συμμετοχή στην έκθεση είναι 50.000 ευρώ και το περίπτερο άνω των 50 τμ, τότε η δημόσια επιχορήγηση φθάνει έως τις 25.000 ευρώ

πηγή: http://dimosio.gr/ 

 

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.