Η νέα επιβάρυνση φόρου από 01/01/2018, για μισθωτούς & συνταξιούχους (Παραδείγματα)

0

Μια νέα επιβάρυνση στο φόρο που θα παρακρατείται από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, ξεκινά από τη  1η Ιανουαρίου 2018 και έχει να κάνει με τη κατάργηση της ελάφρυνσης του 1,50% που ισχύει μέχρι 31/12/2017.
Η επιβάρυνση θα “φανεί” για πρώτη φορά στους μισθούς-συντάξεις του Ιανουαρίου και αφορά φορολογούμενους στους οποίους γίνεται παρακράτηση φόρου, με βάση το ύψος τους εισοδήματος τους.





Σύμφωνα λοιπόν με την παράγραφο 2 του άρθρου 69 του Ν 4472/2017,  η έκπτωση 1,50%, καταργείται από 01/01/2018. Η κατάργηση αυτή ισχύει για παρακρατήσεις σε εισοδήματα που θα αποκτηθούν κατά τα φορολογικά έτη που αρχίζουν από 1.1.2018 και μετά.
Η έκπτωση , όπως είναι γνωστό, ενεργοποιούταν κατά την παρακράτηση του φόρου από μισθωτή εργασία και συντάξεις, στην πηγή.  Υπό την έννοια αυτή, απαλείφεται από το φορολογικό μας λεξιλόγιο η φράση «αναλογών – παρακρατηθείς φόρος» και εφεξής (από το επόμενο φορολογικό έτος) θα υπάρχει μόνο «παρακρατηθείς». Εν ολίγοις, ο αναλογών θα είναι και παρακρατηθείς φόρος.

Δείτε λοιπόν κάποια ενδεικτικά παραδείγματα, με τα ποσά που θα επιβαρυνθούν ετησίως οι μισθωτοί και συνταξιούχοι από τις αρχές του νέου χρόνου, μετά τη κατάργηση της ελάφρυνσης που ισχύει σήμερα. 

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.