Οι Λογιστές δεν είναι παράλογοι & Τεμπέληδες…

0

kentriki-foto-gia-printzi

Ένας φίλος μου είπε : “Αμάν με τη μουρμούρα σας και τον παραλογισμό σας , εσείς οι Λογιστές όλο παρατάσεις ζητάτε και τίποτα δεν σας αρέσει…” . Πέρυσι δε , δημοσιογράφος μας “κατηγορούσε” ότι τεμπελιάζουμε και “…δεν θέλουμε να χαλάσουμε τις διακοπές μας στη Μύκονο , για αυτό ζητάμε παρατάσεις…”

Είναι αλήθεια λοιπόν ?
Οι φωνές , η “μουρμούρα” και οι αντιδράσεις από το Κλάδο των Λογιστών είναι παράλογες και έχουν να κάνουν με την “άρνηση” τους να δουλέψουν ?

Μήπως οι διαμαρτυρίες για τον απαράδεκτο Νόμο 4172 που ψηφίστηκε το 2013 και μέχρι τώρα… Ιούνιο του 2015 , δεν γνωρίζαμε τι ακριβώς πρέπει να πράξουμε για το 2014 , είναι παράλογες ?

Μήπως οι αντιδράσεις μας για τις επαχθείς διατάξεις  του εν λόγω Νόμου , που υπερφορολογεί ιδιαίτερα τα μικρά εισοδήματα , τους ανέργους με ένα σπίτι , που διαλύει τους επαγγελματίες (…όσους έχουν απομείνει) , είναι υπερβολικές ?

Μήπως οι διαπιστώσεις  μας , ότι το σύστημα υποβολής για τις δηλώσεις φυσικών προσώπων άνοιξε 45 ημέρες πριν τη καταληκτική ημερομηνία , ενώ ο Νόμος προβλέπει 5μηνη περίοδο υποβολής και όταν για τις δηλώσεις Νομικών προσώπων (εταιρείες) το σύστημα παραμένει ερμητικά κλειστό και ζητάμε ανάλογη χρονική μετάθεση , είναι δείγμα ότι είμαστε τεμπέληδες ?

Μήπως ότι εργαζόμαστε μέσα σε ένα καθεστώς απίστευτα πιεστικό  , με ευθύνες που δεν μας αναλογούν καθ’ ολοκληρία με κινδύνους επιβολής οικονομικών προστίμων αλλά και ποινικών διώξεων , είναι άλλη μια υπερβολή του “παράλογου & τεμπέλη” λογιστή ?

Ας κρίνει ο καθένας μόνος του…
Ας μιλήσει με τον/την Λογιστή/τρια του , εκεί θα βρίσκεται στο γραφείο του , καρφωμένος μπροστά στον υπολογιστή του , όλες τι ώρες της ημέρας , χαμένος μέσα στην ασάφεια και στην ανασφάλεια που απλόχερα του “προσφέρει” το Υπουργείο Οικονομικών…

SS_13

… Μόνο μη μας αναζητήσετε τη Παρασκευή 12 Ιουνίου στις 13:00 !!! 
Αυτή τη μέρα ελάτε Μαζί μας στο Σύνταγμα , γιατί εκεί θα είμαστε “αρακτοί” , μπροστά στο Υπουργείο Οικονομικών…
Εκεί θα είμαστε για ακόμα μια φορά να “μουρμουρίσουμε” , εκφράζοντας έτσι τον “παραλογισμό” μας…

Το Κάλεσμα μας..

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.