Taxisnet : Δεν αντέχει… Και όχι μόνο αυτό !!!

0

66777777

Από τους αριθμούς εκλείπει η φαντασία και η οποιαδήποτε ασάφεια στην έκφραση τους… Αν λοιπόν κοιτάς τα επίσημα στοιχεία της ΓΓΔΕ ως προς τη ροή της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων καταλαβαίνεις την απόλυτη αδυναμία να εκπληρωθεί ο “στόχος” της καταληκτικής ημερομηνίας , της 30ης Ιουνίου 2015.

Σήμερα λοιπόν 18 Ιουνίου 2015 , ο αριθμός λέει 1.133.680 υποβληθείσες φορολογικές δηλώσεις φυσικών προσώπων σε σύνολο περίπου 5,8εκατ. δηλώσεων που πρέπει να υποβληθούν…
Με απλή αναγωγή στις υπόλοιπες 13 ημερολογιακές ημέρες μέχρι τη 30η Ιουνίου 2015 , μιλούμε πια για 359.000 περίπου δηλώσεις την ημέρα , που θα πρέπει να υποβάλλονται χωρίς να συμπεριλαμβάνονται σε αυτές οι 240χιλ. δηλώσεις νομικών προσώπων , αλλά και οι δηλώσεις Ε9 που έχουν και αυτές καταληκτική ημερομηνία στις 30/06.

Ήδη το σύστημα taxisnet “αγκομαχά” , ήδη οι καθυστερήσεις στη διάρκεια της ημέρας είναι συχνότατο φαινόμενο και αναμένουμε δυστυχώς την πλήρη κατάρρευση του , όσο πλησιάζουμε στη καταληκτική ημερομηνία.
Απλά γιατί είναι αδύνατον να δεχθεί σε ημερήσια βάση , αυτό τον αριθμό δηλώσεων αν λάβουμε επίσης υπ’ όψιν μας ότι υπάρχουν και οι τρέχουσες υποχρεώσεις υποβολής (ΦΠΑ , ΦΜΥ , ενδοκοινοτικές κλπ).

Τι πρέπει να γίνει ?
Μια δύσκολη αλλά αναγκαία απόφαση από τη πλευρά του Υπουργείου Οικονομικών , θα πρέπει άμεσα και Σήμερα να ληφθεί…

Μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας ΟΛΩΝ των φορολογικών δηλώσεων μέχρι τη 30η Σεπτεμβρίου 2015 και αποπληρωμή των φόρων με βάση την ημερομηνία υποβολής της κάθε δήλωσης σε τόσες δόσεις , ώστε να μη ξεπερνούν την 31η Δεκεμβρίου 2015.  

Η απόφαση αυτή που απαιτεί νομοθετική παρέμβαση και είναι σε πρώτη φάση η μόνη ρεαλιστική διέξοδος στο αδιέξοδο που υπάρχει στο θέμα αυτό.
Διαφορετική αντιμετώπιση του Προβλήματος , αφήνει και πάλι σε όλους τους Πολίτες την εικόνα ενός Κράτους , ανάλγητου και κυρίως ανίκανου να χειριστεί μια κατάσταση που το ίδιο έχει δημιουργήσει.

Αναμένουμε λοιπόν…

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.