Βαφτίζουν «οικειοθελή παροχή» το-υποχρεωτικό-επίδομα γάμου!

0
«Η γνωστή και μη εξαιρετέα για τους χαμηλούς μισθούς, και τις άσχημες συνθήκες εργασίας πολυεθνική εταιρεία φύλαξης G4S, έχοντας τεράστια κερδοφορία τα τελευταία χρόνια,  επιχειρεί τώρα, εντελώς παράνομα και καταχρηστικά, να καταργήσει το επίδομα γάμου στους εργαζόμενους με το γνωστό κόλπο ‘της οικειοθελούς παροχής».

Με αυτά τα σκληρά λόγια στρέφεται κατά της εταιρείας ασφάλειας G4S η παράταξη Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, η οποία αποκαλεί την εταιρεία «έναν από τους πιο αχόρταγους εργοδότες»!

Η ΕΑΚ/ΟΙΥΕ ισχυρίζεται ότι η G4S «έχει στο πλευρό της και τα γνωστά σε όλους εργοδοτικά σωματεία,  τα οποία δε δίστασαν να υπογράψουν επιχειρησιακή ΣΣΕ χωρίς να προβλέπεται η χορήγηση του επιδόματος γάμου στους εργαζόμενους σύμφωνα με την ΕΓΣΕΕ!, ώστε να διευκολύνουν την G4S στο πετσόκομμα των μισθών»!

Στην ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων σημειώνει:   

Συγκεκριμένα, η εταιρεία κατά τη χορήγηση των εκκαθαριστικών μισθοδοσίας μηνός Νοεμβρίου  2017 (δίχως προηγούμενη ενημέρωση, αιτιολόγηση και νομιμοποίηση)  προχώρησε εντελώς αυθαίρετα στη διαφοροποίηση  του  ποσού  που αντιστοιχεί στο βασικό μισθό των εγγάμων εργαζομένων και  την υπολειπόμενη διαφορά την ενέταξε σε πεδίο που φέρει τον χαρακτηρισμό «οικειοθελής παροχή», κατά παράβαση της νομοθεσίας, της ΕΓΣΣΕ και των ατομικών συμβάσεων εργασίας.

Είναι δε γνωστό ότι, η καταβολή του επιδόματος γάμου αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα των τακτικά καταβαλλόμενων αποδοχών στους έγγαμους εργαζομένους τόσο γενικά όσο και μέχρι χθες σε όλους τους έγγαμους εργαζόμενους της G4S  αδιαλείπτως.  Ο όψιμος αυτός, μονομερής και αυθαίρετος χαρακτηρισμός, του επιδόματος γάμου ως «οικειοθελούς παροχής»  έχει ως προφανή σκοπό τη μεθόδευση της μονομερούς περικοπής του, αφού κατ’ αυτό τον τρόπο αποσιωπάται η εκ του νόμου και ΕΓΣΣΕ υποχρέωσή της εταιρείας  να καταβάλλει  τμήμα των νομίμων και συμβατικά προβλεπόμενων αποδοχών των εργαζομένων, β) είτε του συμψηφισμού τους στο μέλλον με μελλοντικές αυξήσεις.

Ήδη το κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων Φυλάκων Ελλάδος (ΣΕΦΕ), μέλος της ΟΙΥΕ και σε αντίθεση με τα εργοδοτικά σωματεία της εταιρείας που ανήκουν στην ΟΜΥΠΑΕ, έχει καταγγείλει τις καραμπινάτες αυτές παρανομίες και καλεί τους εργαζόμενους να μην αποδεχθούν την επιχειρούμενη κατάργηση του επιδόματος γάμου. 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.