Τα πιο δημιουργικά σεμινάρια στην Αθήνα

0



Ψάχνεις κάτι διαφορετικό να ξεκινήσεις αυτή τη χρονιά; Ιδού μερικά ενδιαφέροντα σεμινάρια που θα σε κάνουν «εξπέρ»…

στη μεταξοτυπία 
Στις “Λούπες” πραγματοποιούνται σεμινάρια για την τέχνη της μεταξοτυπίας, μια μέθοδο στένσιλ με μελάνι που περνά από τελάρο και αναπαράγει εικόνες σε διάφορες επιφάνειες, από χαρτί και ύφασμα, μέχρι δέρμα ή ξύλο και γυαλί. Το σεμινάριο μπορεί να ενδιαφέρει γραφίστες, εικονογράφους, εικαστικούς, σχεδιαστές υφασμάτων, αρχιτέκτονες αλλά και οποιονδήποτε θέλει να… ανακατευτεί με μελάνια και σπάτουλες και να πειραματιστεί. Το κόστος κάθε κύκλου κυμαίνεται στα 160€ περιλαμβανομένων των υλικών, για πέντε εβδομαδιαίες συναντήσεις.

στον προγραμματισμό
Στις 29 Ιανουαρίου ξεκινούν στο ΕΛ/ΛΑΚ στο κέντρο της Αθήνας τρία τμήματα δωρεάν μαθημάτων για νέους 18 έως 24 ετών, που θα αναλάβουν να μας μάθουν… υπολογιστές. Θα ξεκινήσουν τμήματα αρχαρίων για διαδικασίες όπως το 3D printing, το Web Design και η δημιουργία ψηφιακού περιεχομένου. Τα μαθήματα θα διαρκέσουν ως τα τέλη Μαρτίου (δυο τρίωρα την εβδομάδα) και είναι εντελώς δωρεάν – εγγραφές εδώ.

στην κεραμική 
Το Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής στο Μαρούσι φιλοξενεί σταθερά μαθήματα (ελεύθερα ή τακτικά) κάθε εβδομάδα για να μάθουν ενήλικοι κι ανήλικοι την τέχνη του τροχού. Τα σταθερά μαθήματα για ενήλικες είναι κάθε Δευτέρα και Πέμπτη απόγευμα, με μηνιαίο κόστος 50€, ενώ τα ελεύθερα μαθήματα (ζωγραφικής, διακοσμητικής, πηλοπλαστικής κλπ) κυμαίνονται στα 8-10€ τη φορά.

στην τέχνη του barista 
Το σεμινάριο του Bar Academy αναλαμβάνει να μυήσει αρχαρίους (επίπεδο 1) στον κόσμο του καφέ, με σκοπό την απόκτηση θεωρητικών γνώσεων αλλά και πρακτική τεχνογνωσία στην παρασκευή σωστών ροφημάτων καφέ, όπως απαιτεί από τον barista κάθε σύγχρονη καφετέρια. Οι θεματικές των μαθημάτων περιλαμβάνουν ιστορία του καφέ, ανατομία του καρπού, ποικιλίες, τρόπους επεξεργασίας, καβουρντίσματος, αλέσματος, καθαρισμού μηχανής και συμβουλές διαχείρισης ενός café. Το κόστος ολόκληρου του σεμιναρίου είναι 350€.

στη ζαχαροπλαστική 
Η ομάδα των «Μαθημάτων Μαγειρικής» προσφέρει ίσως τα οικονομικότερα μαθήματα για αρχαρίους της κουζίνας. Το σεμινάριο «Μικρός κύκλος ζαχαροπλαστικής» στοιχίζει 200€ και περιλαμβάνει πέντε τρίωρα μαθήματα, θεωρητικά και πρακτικά, για να μάθετε για κρέμες, ζύμες, γλυκά σοκολάτας και πετίτ-φουρ.



στη σκηνογραφία 
Το Μικρό Πολυτεχνείο φιλοξενεί το σεμινάριο του Γιώργου Λυντζέρη, ο οποίος αναλαμβάνει να μυήσει τους ενδιαφερόμενους στα μυστικά της σκηνογραφίας για το θέατρο, θεωρητικά αλλά μέσω του ανεβάσματος παράστασης σε πραγματικές συνθήκες, σε συνεργασία με σκηνοθέτη, ηθοποιούς, φωτιστή και μουσικό. Ενημερωθείτε εδώ για τα κόστη των σεμιναρίων του Μικρού Πολυτεχνείου, καθώς ισχύουν ειδικές τιμές για συνδυαστικά σεμινάρια και εκπτώσεις λόγω των 15ων γενεθλίων του.

στο Photoshop
Ο Νίκος Γαβριήλ παραδίδει μαθήματα επεξεργασίας εικόνας στο Ashinart και μας μαθαίνει να αναλύουμε το χρώμα, να κάνουμε μετατροπές και «κοψίματα», να χρησιμοποιούμε μάσκες και κανάλια, να κάνουμε βασικές διορθώσεις σε μια φωτογραφία και να εφαρμόζουμε έξυπνα φίλτρα. Το σεμινάριο στοιχίζει 60€ το μήνα.

πηγή:www.in2life.gr

 

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.