«Αίτημα του ΟΤΕ για τραπεζική άδεια στην ΤτΕ»

0

Ραγδαίες φαίνεται να είναι οι εξελίξεις στο Ελληνικό banking μετά το αίτημα του ΟΤΕ προς την Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδος για να λάβει τραπεζική άδεια, σύμφωνα με  ρεπορτάζ  του site www.mononews.gr

Όπως αναφέρεται στο κείμενο που υπογράφει η ΄Έφη Καραγεώργου, εαν η ΤτΕ ικανοποιήσει το αίτημα τότε ο ΟΤΕ θα προχωρήσει στην δημιουργία της Cosmotebank (η ΟΤΕΒΑΝΚ) μια τράπεζα καθαρά ψηφιακή. H COSMOTE έχει εκδώσει έως τώρα την Cosmote Pre paid card σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα. Πρωτος στόχος του νέου εγχειρήματος θα είναι η εκκαθάριση της Prepaid card να περνάει μέσα από την Cosmotebank.
 

Πηγές που μίλησαν στο mononews.gr αναφέρουν ότι η μητρική εταιρία του ΟΤΕ, η Deutsche Τelecom έχει δημιουργήσει ψηφιακή τράπεζα στην Πολωνία με σημαντικά αποτελέσματα. Η Ελλαδα θα είναι η δεύτερη χώρα  στην Ευρὠπη που η γερμανική πολυεθνική θα τολμήσει το εγχείρημα αυτό.

Σε κάθε περίπτωση δεν θα πρόκειται για μια Τράπεζα η όποια θα δίνει δάνεια. Ίσως μελλοντικά να δέχεται και καταθέσεις περιορισμένου ύψους. Παντως η νέα τράπεζα αναμένεται να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τον μεγάλο αριθμό καταστημάτων της Cosmote.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.