Προτάσεις για τα παιδιά το Σαββατοκύριακο 3 & 4/02

0

Δημιουργικές δράσεις, φεστιβάλ κινηματογράφου, ταινίες και αποκριάτικα εργαστήρια για παιδιά

της Πέπης Νικολοπούλου

Σάββατο 03 Φεβρουαρίου, 11.00
Το Παράξενο Μουσείο, Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Παιδιά 5+

Το θέμα των φετινών εργαστηρίων στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης είναι τα μουσεία του κόσμου. Μικρά και μεγάλα μουσεία, γνωστά και λιγότερο γνωστά. Μουσεία τέχνης, αρχαιολογικά, αλλά και άλλα πρωτότυπα, περίεργα και μοναδικά μουσεία.

Ήξερε κανείς ότι υπάρχει μουσείο του Γίγαντα, μουσείο της Τρίχας, μουσείο Γεύσης και άλλα πολλά παράξενα μουσεία; Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν όλα αυτά τα μουσεία, να μάθουν για τα έργα τέχνης που υπάρχουν σε αυτά και χρονολογούνται από την αρχαιότητα έως τις μέρες μας και να γνωρίσουν το έργο γνωστών, και όχι μόνο, καλλιτεχνών.




Μέσα από περιηγήσεις, αφηγήσεις , προβολές, παιχνίδια ρόλων και κατασκευές,τα παιδιά θα δημιουργήσουν, τα δικά τους  έργα, τις δικές τους εκθέσεις και τα δικά τους μουσεία με πολλά και διάφορα υλικά, φαντασία και παιχνίδι.

Εισιτήριο: €15
Φίλοι ΜΚΤ: €12 (1 παιδί/μέλος, με την επίδειξη κάρτας μέλους στο ταμείο)
Αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο: €12

Πληροφορίες – Κρατήσεις
Τ: 210 7294220, Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00-13:00
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Νεοφύτου Δούκα 4, Αθήνα Τ: (+30 210 72 28 321-3)

 

 

Σάββατο 03 Φεβρουαρίου, 11.00
Το Μολυβένιο Στρατιωτάκι, LivingGreen Shop

Παιδιά 4+

H συγγραφέας/μεταφράστρια Αργυρώ Πιπίνη θα αφηγηθεί το Μολυβένιο Στρατιωτάκι σε απόδοση και εικονογράφηση της Joohee Yoon, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μικρή Σελήνη.

Το Μολυβένιο Στρατιωτάκι, το αγαπημένο κλασικό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, μέσα από τη σύγχρονη ματιά της εικονογράφου Joohee Yoon.Ιδιαίτερο στυλ εικονογράφησης που ξεχωρίζει κιόλας από το εξώφυλλο.   Μια συλλεκτική έκδοση από τις εκδόσεις Μικρή Σελήνη με ιδιαίτερη εκτύπωση και μεταλλικά χρώματα που αναδεικνύουν τη σχεδιαστική γραμμή της Yoon και κάνουν «Το Μολυβένιο Στρατιωτάκι» τόσο ξεχωριστό.

Ταυτόχρονα μας καλεί σας και να βοηθήσουμε όλοι μαζί να γεμίσουμε εκείνη την ημέρα το bookstand του Library4all με βιβλία (καινούργια ή σχεδόν καινούργια). Τα βιβλία αυτά θα ταξιδέψουν στα δεκάδες δημόσια νηπιαγωγεία της χώρας που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα του Library4all.

Living Green Shop, Αλωνίων 2 Κηφισιά, Τηλ 211 1829692




Ένα mobilé με φασαριόζικα ζώα, Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Σάββατο 03 Φεβρουαρίου, 11.00
Παιδιά 2+

Στα φετινά εργαστήρια του Μουσείου που απευθύνονται σε παιδιά μικρής ηλικίας, ο ρυθμός και η μουσική έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Παιχνίδια με ήχους, ιστορίες με διαφορετικό ρυθμό, μουσικές απ’ όλον τον κόσμο, ρυθμικές κινήσειςτου σώματος μας και έργα που έχουν κίνηση και ρυθμό συνθέτουν το γαϊτανάκιτων φετινών εργαστηρίων. Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στο δάσος. Ο λαγός τρέχει αναστατωμένος (χοπ, χοπ) και πίσω του ακολουθούν οι ελέφαντες (μπα, μπαμ), οι κροκόδειλοι (χρατς, χρατς) και τα φίδια (φςςς, φςςς). Μα τι έχει συμβεί; Τι είναι όλη αυτή η φασαρία;

Με αποκριάτικη διάθεση και μουσική pop και όπερα, τα παιδιά θα ακούσουν τα παθήματα ενός φοβητσιάρη λαγού που ξεσήκωσε όλα τα ζώα του δάσους. Θα χορέψουν στους ρυθμούς των ζώων με μουσική από τα σώματά μας και θα αντλήσουν έμπνευση από τα έργα του David Hockney για να παίξουν με φωτογραφίες και ζωγραφιές. Θα φωτογραφηθούν, θα ζωγραφίσουν, θα κόψουν, θα διπλώσουν, θα φτιάξουν origami και στο τέλος, θα δημιουργήσουν το δικό τους ρυθμικό mobilé.

Εισιτήριο: €15
Φίλοι ΜΚΤ: €12 (1 παιδί/μέλος, με την επίδειξη κάρτας μέλους στο ταμείο)
Αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο: €12

Πληροφορίες – Κρατήσεις
Τ: 210 7294220, Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00-13:00
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Νεοφύτου Δούκα 4, Αθήνα Τ: (+30 210 72 28 321-3)

Σάββατο 03 Φεβρουαρίου, 12.00
Σε μία σκηνή θεάτρου όλα είναι μαγικά, Βιβλιοπωλείο Booktique

Παιδιά 5+

Διαδραστική αφήγηση και εκπαιδευτικό εργαστήριο, με αφορμή το βιβλίο «Σε μία σκηνή θεάτρου όλα είναι μαγικά» των ΚατερίναςΜπάκα-Ματιάτου, ΠαναγιώταςΣτρίκου-Τομοπούλου από τις εκδόσεις Κέδρος. Τα παιδιά θα ταξιδέψουν στον κόσμο του θεάτρου – από το Αρχαίο θέατρο, στην κομέντια ντέλ’ άρτε, στο γιαπωνέζικο θέατρο και άλλα θα είναι μόνο μερικές οι στάσεις του ταξιδιού μέσα από μια ευφάνταστη ιστορία, παιχνίδια και μεταμφιέσεις.

Βιβλιοπωλείο Booktique, Πατρ. Ιωακείμ 21, Κολωνάκι





Σάββατο 03 Φεβρουαρίου, 12.00
Σε μία σκηνή θεάτρου όλα είναι μαγικά, Βιβλιοπωλείο Booktique

Παιδιά 5+

Παρέα με τους συγγραφείς Άγγελο Αγγέλου και Έμη Σύνη, γνωστοί όχι μόνο για το συγγραφικό τους έργο αλλά και τη θεατρική ομάδα Κοπέρνικος, και με αφορμή το βιβλίο των εκδόσεων Παπαδόπουλος, Ένα αλφάβητο ταξίδι, οι μικροί φίλοι θα ετοιμάσουν την προσωπική τους βαλίτσα, θα σφραγίζουν το διαβατήριότους και ταξιδέψουν σε Ερήμους, σε Ηφαίστεια και σε μυστικούς Βυθούς.

Βιβλιοπωλείο«Το μαγικό μολύβι», Καποδιστρίου 9, 14452 Μεταμόρφωση

Κυριακή 04 Φεβρουαρίου, 12.00
To
κουτί του Σιλάν, Βιβλιοπωλείο Booktalks
Παιδιά
 5+

Διαδραστική παρουσίαση του βιβλίου της Άλκηστης Χαλικιά, σε εικονογράφηση της Ντανιέλας Σταματιάδη από τις εκδόσεις Ίκαρος.

Μια ξεχωριστή ιστορία που προσεγγίζει το προσφυγικό, ένα από τα πιο καίρια ζητήματα των ημερών μας με μεγάλη ευαισθησία και τρυφερότητα. Η καλύτερη αφορμή να γνωρίσουμε τον Σιλάν και να μάθουμε τι έχει καλά φυλαγμένο στο κουτί του.

Booktalks, Αρτέμιδος 47 & Αγίου Αλεξάνδρου 58, Παλαιό Φάληρο

Κυριακή 04 Φεβρουαρίου, 11.00
Πουαντιγισμός – Ζωγραφική με χαρτοπόλεμο, Δημ. Πινακοθήκη Νίκαιας
Παιδιά 6+

Η Δημοτική Πινακοθήκη «Ντίνος Κατσαφάνας» διοργανώνει ένα εργαστήριο με αποκριάτικο χαρακτήρα. Πουαντιγισμός, ζωγραφική με χαρτοπόλεμο, με σερπαντίνες όλων των χρωμάτων για να ζωντανέψουν τον αγαπημένο αρλεκίνο και την κολομπίνα του, αλλά και το γαϊτανάκι.

Το πρόγραμμα είναι δωρεάν.

Για τη συμμετοχή στα προγράμματα είναι απαραίτητη η προεγγραφή.
Τηλ.: 210 4913588
e-mail: pinakothiki.nikaia.rentis@gmail.com
Δημ. Πινακοθήκη Νίκαιας «Ντίνος Κατσαφάνας», Ραιδεστού 32 & Π. Τσαλδάρη




Κυριακή 04 Φεβρουαρίου, 11.00
Προϊστορικά Ζώα, Μουσείο Νεότερης Κεραμικής
Παιδιά 5+

Ένα διαδραστικό εργαστήριο που συνδυάζει την κατασκευή με τη γνώση.Πρόκειται για ένα ταξίδι στον κόσμο του παρελθόντος, για μία γνωριμία με ζώα που δεν υπάρχουν πια και έχουν εξαφανιστεί. Στο πρόγραμμα θα παρουσιαστούν οι κατηγορίες του ζωικού βασιλείου της προϊστορικής εποχής, με τους σημαντικότερους εκπροσώπους τους και τις συνήθειες τους.

Πρόκειται για ένα ταξίδι «υπερφυσικών» διαστάσεων το οποίο θα ολοκληρωθεί με την κατασκευή ενός προϊστορικού ζώου από πηλό.

Συντονίζει η  εικαστικός– ιστορικός τέχνης Ευφροσύνη Φιωτάκη

Kόστος συμμετοχής: 10,00 ευρώ
Πληροφορίες –Δηλώσεις συμμετοχής: τηλ. 210-3318491-2, email: kmnk@otenet.gr
Μουσείο Νεότερης Κεραμικής, Μελιδώνη 4-6 και Αγίων Ασωμάτων, Θησείο


Παραμύθια του Κήπου
Παιδική Βιβλιοθήκη του Εθνικού Κήπου
Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

Οι μικροί φίλοι, θα απολαύσουν αυτό  το  μήνα το παραμύθι  «Το όνειρο του χλιμιντρούλη» από το βιβλίο «Το δέντρο με τα παραμύθια» της Βεατρίκη Κάντζολα – Σαμπατάκου με συνοδεία κλασικής κιθάρας.

Μουσική – Αφήγηση: Αθηνά Παπαστεφάνου
Ώρες παραστάσεων:  11:30 π.μ. και 12:30 μ.μ.
Η είσοδος είναι ελεύθερη
Πληροφορίες: 210 3236503, 210 7215019

Θεατρικές παραστάσεις 

Σάββατο 03 Φεβρουαρίου, 17.00
Το απίθανο ταξίδι, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση – Μικρή Σκηνή
Παιδιά 8+

Η Μικρή Σκηνή της Στέγης γίνεται κινηματογραφικό πλατό και μια παράστασηγια όλη την οικογένεια μας ταξιδεύει στο χρόνο, στην εποχή του βωβού κινηματογράφου, τότε που ο Γάλλος πρωτοπόρος σκηνοθέτης και ταχυδακτυλουργός Ζωρζ Μελιές γύριζε την πρώτη ταινία επιστημονικής φαντασίας, Ταξίδι στο Φεγγάρι (1902).

Αυτός είναι και ο «αόρατος» πρωταγωνιστής της μαγικής παράστασης που στήνει ο διακεκριμένος κινηματογραφιστής Άγγελος Φραντζής, με μια τριμελή ομάδα ερευνητών της εικόνας, ακροβατών, μουσικών, χορευτών, χορογράφων, πιλότων, εξειδικευμένων μηχανικών ήχου και επίμονων αρχιτεκτόνων που παράγουν ζωντανά μουσική, ψηφιακές προβολές, κινηματογραφικά εφέ, χορόκαι κίνηση.

Τρεις φίλοι ταξιδεύουν πίσω στον χρόνο, στην εποχή του βωβού κινηματογράφου, για να ζήσουν μια περιπέτεια που θα τους οδηγήσει σε μακρινούς πλανήτες και θα τους φέρει αντιμέτωπους με παράδοξα εμπόδια.Στόχος τους είναι να απελευθερώσουν τον πρωτοπόρο μάγο του κινηματογράφου, που κρατείται φυλακισμένος. Για να το πετύχουν αυτό, όμως, θα πρέπει να βρουν τρόπο ώστε από τη σκηνή να εισχωρήσουν στην οθόνη του κινηματογράφου, κάτι που μπορεί να συμβεί μόνο με τη βοήθεια των παιδιών και φαντασία.

Ψηφιακές προβολές, κινηματογραφικά εφέ, συνθέτουν μία μαγική, συμμετοχική, πολυμεσική παράσταση, η οποία θα αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε τον κινηματογράφο.

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση – Μικρή Σκηνή, Λεωφ. Συγγρού 107

 © Σταύρος Πετρόπουλος

© Σταύρος Πετρόπουλος

Κινηματογράφος

CineDoc Kids – Tο Φεστιβάλ Παιδικού και Νεανικού Κινηματογράφου Αθηνών  ανοίγει την αυλαία του για δεύτερη συνεχόμενη  χρονιά με προβολές στον κινηματογράφο Δαναό. Οι ταινίες ντοκιμαντέρ και μυθοπλασίας του Φεστιβάλ απεικονίζουν τη ζωή μέσα από τα μάτια  παιδιών και εφήβων σε διαφορετικά μέρη της γης, συνθέτοντας ένα μωσαϊκό ιστοριών που μπορούν να εμπνεύσουν το νεανικό κοινό, βοηθώντας το να νιώσει μέρος ενός μεγαλύτερου κόσμου.

Τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά στην παρουσίαση και την αξιολόγηση των ταινιών και ψηφίζουν την καλύτερη ταινία του Φεστιβάλ. Οι προβολές συνοδεύονται από συζητήσεις, βιωματικά εργαστήρια και παράλληλες δράσεις, που τους προσφέρουν την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά στην τέχνη του κινηματογράφου. ​​

Σάββατο 03 Φεβρουαρίου, 15:30
Χάιντι, Δαναός
Παιδιά 8+

Βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Γιοχάνα Σπίρι, η ταινία αφηγείται τα παιδικά χρόνια ενός κοριτσιού που μεγαλώνει στις ελβετικές Άλπεις μαζί με τον κτηνοτρόφο παππού της, σκορπώντας χαρά και αισιοδοξία γύρω της.

Alain Gsponer / 2015 / Mυθοπλασία

Την προβολή θα ακολουθήσει θεατρικό παιχνίδι με τη θεατροπαιδαγωγό Ζωή Γυφτάκη
Στα αγγλικά με ελληνικούς υποτίτλους
Την προβολή θα ακολουθήσει κινηματογραφικό εργαστήριο με τη συγγραφέα-δημοσιογράφο Νάντια Δρακούλα

Κυριακή 04 Φεβρουαρίου  15.30
Το ταξίδι της Φανί, Δαναός
Παιδιά 8+

Το 1943, η 13χρονη Φανί και οι νεότερες αδελφές της φεύγουν από το σπίτι τους στη Γαλλία με προορισμό ένα ιταλικό καταφύγιο για παιδιά Εβραίων. Όταν φθάνουν οι Ναζί, τα 11 παιδιά πρέπει να πετύχουν το ακατόρθωτο … να φθάσουν στα ελβετικά σύνορα. Μια ταινία γενναιότητας, δύναμής και επιβίωσης, βασισμένη σε αληθινή ιστορία.

Διάρκεια 94’  | Μυθοπλασία
Σκηνοθεσία: Lola Doillon / 2017

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε συνεργασία με το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος
Διάρκεια 94’  | Μυθοπλασία
Στα γαλλικά με ελληνικούς υπότιτλους
Οι ταινίες του CineDoc Kids απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 7 ετών και πάνω.
Για σχολικές επισκέψεις ή ειδικές προβολές, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο  και στο 210 7211073.

πηγή:http://www.elculture.gr



 

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.