Τα Φιλαράκια: Γάτα,το τρολ κατοικίδιο μου…

0

Το δίλημμα γάτα ή σκύλος, είμαι σίγουρη, ότι η συντριπτική πλειοψηφία θα διάλεγε σκύλο για τους γνωστούς λόγος και επιχειρήματα, ότι είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, ότι είναι πιστός, ότι σε κοιτάει στα μάτια, ότι τα παιδιά είναι καλό να μεγαλώνουν με σκύλο, ότι ο σκύλος δεν θα σε προδώσει ποτέ κλπ κλπ.

της Δώρας Τσαμπάζη 

Και εγώ το ίδιο πίστευα, καθώς είχα σκύλο μικρή και πληγώθηκα πολύ όταν μου το δηλητηρίασε ένας γείτονας και έκλαιγα γοερά για μήνες. Στην πορεία  σαν παιδάκι, απέκτησα και γάτα, αλλά πάντα την είχαμε στην αυλή, οπότε δεν μπόρεσα να τη ζήσω και να την καταλάβω. Ερχόταν και έφευγε όποτε ήθελε, μερικές φορές έλειπε για 5 ημέρες, έτρωγε σαύρες και ποντίκια μπροστά μας και γενικά δεν είχε και πολλά χαριτωμένα πάνω της, πιο πολύ έμοιαζε με την γάτα του σατανά.



 

‘Έκτοτε ήμουν πεπεισμένη ότι ίσως κάποια στιγμή αποκτήσω ξανά σκύλο, αλλά ποτέ, μα ποτέ γάτα. Οι γάτες είναι πλάσματα χαιρέκακα και δεν είναι τυχαίο που ακόμα και στα κινούμενα σχέδια, η γάτα ήταν κατοικίδιο πάντα των κακών, βλέπε την Ψιψινέλ του Δρακουμέλ και τη γάτα του κακού με το ατσάλινο χέρι στον Αστυνόμο Σαϊνη, που τώρα μου διαφεύγει το όνομά του. Anyway, καταλάβατε τι θέλω να πω. Από μικρά μας μάθαιναν ότι ο σκύλος είναι ο καλός και η γάτα η κακιά.

Ένα βράδυ του Αυγούστου, και αφού ήδη υπήρχε κατοικίδιο στο σπίτι, ένα υπέροχο λυκόσκυλο, έσκασε μύτη στην αυλή ένας νυχτερινός επισκέπτης 4 εβδομάδων, κατάξανθος, ψωριάρης, γαλανομάτης γάτος που νιαούριζε με μια λεπτή φωνούλα κάνοντας κάτι σαν «μίου μίου».

Και ο πιο φανατικός οπαδός των σκυλιών, μόλις αντίκριζε αυτό το πλασματάκι θα λύγιζε, έτσι κι εγώ. Εντάξει δεν τρελάθηκα με την ιδέα ότι μας ήρθε μια γάτα από το πουθενά, αλλά το γατάκι είναι άλλο, είναι μικρό, είναι χαριτωμένο, είναι γλυκό, και δεν έχει καμία σχέση με τον σατανά γάτα που είχα μικρή.

Ξεκινήσαμε να λέμε, ότι θα το κρατήσουμε για ένα βράδυ, να του δώσουμε λίγο γάλα, μετά είπαμε μερικές μέρες ακόμη, γιατί ήταν πολύ μικρό, μετά ο μικρός γατούλης έγινε μόνιμος κάτοικος του μπαλκονιού και άρχισε να μπαινοβγαίνει και λίγο στο σπίτι και για να μην σας τα πολυλογώ,  9 μήνες αργότερα ο γάτος είναι κάπως έτσι και με εμποδίζει κάθε φορά που πάω να γράψω κάτι, ξαπλώνοντας πάνω στο πληκτρολόγιο.

 

Η γάτα μες το σπίτι είναι μια άλλη εμπειρία. Δεν μπορούσα να τη φανταστώ μέχρι που το έζησα. Είναι ένα κινούμενο τρολ μες στο σπίτι. Θα πιάνει μύγες και αράχνες στον αέρα και θα τις τρώει, θα στήνει ολόκληρους διαλόγους μαζί σου νιαουρίζοντας, αρκεί να του απαντάς με λεπτή και τσιριχτή φωνή στα δικά του μέτρα, θα τρώει το smoothie που άφησες.

Θα ανεβαίνει δίπλα σου στον νιπτήρα παρακολουθώντας προσεχτικά τις κινήσεις σου όταν βουρτσίζεις τα δόντια, θα νιαουρίζει έντονα όταν κάνει την ανάγκη του, ακριβώς όπως ένας άνθρωπος ζορίζεται να κάνει τη δικιά του, θα σε κοιτάει, την ώρα που κάνεις την ανάγκη σου, καμιά φορά θα κάθεται ανάμεσα στα πόδια σου.

Θα παρακολουθεί με πάθος το Ατλέτικο Μαδρίτης- Μπαρτσελόνα ενώ θα κοιμηθεί φαρδια πλατιά πάνω στο λάπτοπ

Πάνω από όλα όμως, επειδή έχει χαρακτήρα, θα διαλέξει μόνος του με ποιο καλαμάκι θα πιει τον καφέ του.

 

 

Τι γίνεται το βράδυ; Το βράδυ που εσύ κοιμάσαι, τις περισσότερες θα κοιμάται και αυτός, εκτός αν έχεις ξεχάσει το ψωμί έξω και το βρεις το πρωί σε ψίχουλα σε όλο σπίτι. Δεν θα σε ξυπνήσει μες τη νύχτα, γιατί σέβεται τα ωράρια σου, τα οποία θα κατανοήσει μέσα σε 10 ημέρες, αλλά μόλις ακούσει τον ήχο του ξυπνητηριού και τη δόνηση του κινητού σου, θα έρθει ευθύς αμέσως στην πόρτα σου να σου νιαουρίσει και να σε ξυπνήσει με τον δικό του τρόπο σε περίπτωση που έβαλες τη λειτουργία snooze.

Η γάτα μες το σπίτι θα κάνει ζωάρα, κάνοντας αισθητή την παρουσία της κάθε στιγμή, αφού νιώθει ισότιμο μέλος. Θα ξαπλώσει στον καναπέ δίπλα σου ή και πάνω σου, θα θελήσει να μπει μες την κουβέρτα σου.

Αν τα νεύρα σου δεν είναι κρόσσια γυρνώντας από τη δουλειά, η παρουσία της γάτας μόνο γέλιο και διασκέδαση μπορεί να προσφέρει, αφού οι βλακείες που κάνει δεν έχουν τελειωμό.  Το καλό είναι, ότι σε σχέση με ένα κουτάβι χωρίς εκπαίδευση θα κάνει πολύ λιγότερες ζημιές, δεν θα φάει καναπέδες, αφού τίποτα συνθετικό δεν την ενδιαφέρει γαστρονομικά, και θα κάνει την ανάγκη της από την πρώτη στιγμή στην άμμο της χωρίς να της δείξεις καν, που την έχεις τοποθετήσει. Θα τη βρει από μόνη της.

Αλήθειες

Η γάτα δεν είναι κακό πλάσμα, απλώς έχει προσωπικότητα. Είναι χαδιάρα και έρχεται πάνω σου να γουργουρίσει, όμως αν δεν θέλει χάδια και επιμένεις να θέλεις να τη χαϊδέψεις, θα σε δαγκώσει ή θα σε γρατσουνίσει. Μμμ, δεν βρίσκω διαφορά με εμάς τους ανθρώπους. Η γάτα κοιτάζει μόνο το συμφέρον της και όποιον την ταΐζει. Μμμ, και πάλι δεν βρίσκω διαφορά από τους ανθρώπους.

Η γάτα είναι μια εύκολη λύση για όσους θέλουν κατοικίδιο, αλλά βαριούνται τις ευθύνες που έχει ένας σκύλος με τις καθημερινές βόλτες έξω.

Ταυτόχρονα είναι και λύση διασκεδαστική, αφού ανεξάρτητα από το αν εσύ λιώνεις στον καναπέ αραχτός, εκείνη μπορεί να σου προσφέρει ένα σόου χωρίς να ασχοληθείς μαζί της. Η γάτα δεν θα γίνει ποτέ για τον άνθρωπο αυτό που είναι ο σκύλος, αλλά και ο σκύλος δεν θα γίνει ποτέ το τρολ που είναι η γάτα.

πηγή: http://www.oneman.gr/

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τα Φιλαράκια: Αν θέλεις να κάνεις την γάτα σου να σε μισήσει…

Τα Φιλαράκια: Γιατί οι γάτες μισούν τόσο πολύ τις μετακινήσεις;

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.