Υποχρεωτικά ένα χρόνο νωρίτερα στο νηπιαγωγείο

0

Την υποχρεωτική εγγραφή των 4χρονων νηπίων στα Νηπιαγωγεία προβλέπει το άρθρο 33 του νομοσχεδίου του Υπ. Παιδείας, για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής που έχει κατατεθεί στη Βουλή και βρίσκεται σε Φάση Επεξεργασίας στις Επιτροπές.

To  μέτρο θα εφαρμοστεί σταδιακά – πιλοτικά από το σχολικό έτος 2018 – 2019, σε δήμους, που θα επιλεγούν,   ύστερα από εισήγηση των οικείων Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με τα ισχύοντα η φοίτηση των νηπείων είναι υποχρεωτική για όσα νήπεια την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής συμπληρώνουν ηλικία πέντε (5) ετών, ενώ μπορούν να εγγράφονται σε αυτά και νήπια που συμπληρώνουν την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής ηλικία τεσσάρων (4) ετών.

Οι Παιδαγωγοί προσχολικής και βρεφονηπιοκόμοι αντιδρούν στην υποχρεωτική ένταξη των παιδιών από τεσσάρων ετών στα νηπιαγωγεία, γεγονός που -όπως υποστηρίζουν- θα υποβαθμίσει τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, συνέπεια της λύσης της σύμβασης εκατοντάδων εργαζομένων σε αυτούς.Όπως τονίζουν οι βρεφονηπιοκόμοι, η υποχρεωτική εκπαίδευση (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο) πρέπει να παρέχεται από το κράτος, να είναι ενιαία, ενώ παράλληλα υπογραμμίζουν πως είναι κάθετα αντίθετοι στις πολιτικές που θέλουν τη μεταφορά της υποχρεωτικής εκπαίδευσης στους δήμους.




Στο Άρθρο 33 του Σ/Ν «Ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και άλλες διατάξεις», αναγράφεται: 

β) Η παρ. 3 του άρθρου 3 του ν. 1566/1985 αντικαθίσταται ως εξής:
«3. Η φοίτηση στα νηπιαγωγεία είναι διετής και εγγράφονται σε αυτά νήπια που συμπληρώνουν την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής ηλικία τεσσάρων (4) ετών.».
γ) Η παρ. 4 του άρθρου 3 του ν. 1566/1985 αντικαθίσταται ως εξής:
«4. Η φοίτηση όσων νηπίων την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής συμπληρώνουν ηλικία πέντε (5) ετών είναι υποχρεωτική σε όλη τη χώρα, ενώ για τα νήπια που συμπληρώνουν ηλικία τεσσάρων (4) ετών, σύμφωνα με την παρ. 3 γίνεται υποχρεωτική σταδιακά από το σχολικό έτος 2018-2019, κατά δήμους, οι οποίοι ορίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Οικονομικών, ύστερα από εισήγηση των οικείων Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης, εφαρμοζόμενου σε κάθε περίπτωση του δεύτερου εδαφίου της παρ. 3 του άρθρου 2 του ν. 1566/1985.»

πηγή: www.e-nomothesia.gr



Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.