Η εξέλιξη της υποβολής των δηλώσεων. (20/04/2018)

0

Με χαλαρούς ρυθμούς, υποδέχθηκαν οι φορολογούμενοι το αργοπορημένο “άνοιγμα” της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, κατά τις δύο πρώτες ημέρες στις 19 & 20 Απριλίου.

Το taxinet για την υποβολή των δηλώσεων άνοιξε το βράδυ της Πέμπτης 19/04 γύρω στις 08:00 το βράδυ, δεκατρείς ημέρες αργότερα από την περσινή έναρξη και μέχρι τις 12 το βράδυ είχαν υποβληθεί 1341 δηλώσεις.

Οι πρώτες διαπιστώσεις από την εικόνα, κυρίως των προσυμπληρωμένων σημείων των φορολογικών δηλώσεων, είναι ότι υπάρχουν ελλείψεις σε στοιχεία που αφορούν κάθε είδους βεβαιώσεων.
Το γεγονός αυτό είναι σύνηθες κατά τις πρώτες ημέρες του ανοίγματος του συστήματος υποβολής των δηλώσεων,  ενώ αναμένεται τις επόμενες ημέρες να “ανέβουν” σταδιακά όλα τα στοιχεία για την ορθή υποβολή των δηλώσεων.



Με βάση λοιπόν τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΑΑΔΕ, για τις δύο πρώτες ημέρες

Πίνακας ημερήσιας κίνησης υποβολών εντύπων Ε1, Ε2 και Ε3.

Τελευταία ενημέρωση στοιχείων πίνακα: 20/04/2018 12:44 μ.μ.

2

Στατιστικά στοιχεία εκκαθαρισμένων δηλώσεων.





4

Σύγκριση υποβολών αρχικών δηλώσεων φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων (Ε1) 2016 – 2018

1

Και μια Συμβουλή:
Προτιμήστε να ασχοληθείτε με τη δήλωση σας, μετά τη 1η Μαίου 2018, για δύο λόγους:

α) Τα στοιχεία που θα έχουν «ανεβεί» στο taxinet, θα είναι πιο ολοκληρωμένα και πλήρη.
β) Οι επαγγελματίες Λογιστές μετά την 30η Απριλίου, θα έχουν τη δυνατότητα να ασχοληθούν με τις δηλώσεις με μεγαλύτερη ευχέρεια, λόγω του αυξημένου όγκου (επείγουσες άλλες υποχρεώσεις αυτό το διάστημα) μετά την 01/05.



Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.