«Ηχητικός περίπατος» στην Αθήνα της Κατοχής. Από την Κοτζιά στο Σύνταγμα

0

 Πρόσκληση σε έναν ηχητικό περίπατο με προφορικές μαρτυρίες στο κέντρο της Αθήνας την περίοδο της Κατοχής, Στο πλαίσιο των Αρχαιολογικών Διαλόγων με θέμα «Πόλεις / Αστικό Τοπίο» Η αφετηρία είναι στην πλατεία Κοτζιά έξω από το Δημαρχείο Αθηνών και ο τερματισμός στο Σύνταγμα.. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την 1η Ιουνίου

Στο πλαίσιο των Αρχαιολογικών Διαλόγων με θέμα «Πόλεις / Αστικό Τοπίο» (https://dialogues-in-archaeology.gr), σας προσκαλούμε σε έναν ηχητικό περίπατο με προφορικές μαρτυρίες στο κέντρο της Αθήνας την περίοδο της Κατοχής.

Θα ακολουθήσουμε τις μνημονικές διαδρομές και θα περπατήσουμε στα χνάρια ανθρώπων που έζησαν στην κατεχόμενη από γερμανικά και ιταλικά στρατεύματα Αθήνα από το 1941 έως το 1944. Στόχος μας είναι να σταθούμε σε σημαντικά στιγμιότυπα και τόπους μνήμης που έχουν εγγραφεί στη συλλογική μνήμη των κατοίκων της Αθήνας.

Η αφετηρία του περιπάτου είναι στην πλατεία Κοτζιά έξω από το Δημαρχείο Αθηνών και ο τερματισμός στο Σύνταγμα.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να στείλουν ηλεκτρονικό μήνυμα στο occupiedathens@gmail.com προκειμένου να δηλώσουν τη συμμετοχή τους.

Στη συνέχεια θα αποσταλούν στους συμμετέχοντες τα ηχητικά αρχεία και ο χάρτης, ώστε να τα αποθηκεύσουν σε μια συσκευή που υποστηρίζει ήχο (κινητά, mp3 player, κτλ.). Στον χάρτη υποδεικνύονται επιλεγμένα σημεία-στάσεις όπου θα ακούσουμε μια μικρή ιστορική εισαγωγή και αποσπάσματα μαρτυριών.
Συνιστάται η χρήση ακουστικών για να μειώνεται ο θόρυβος από το περιβάλλον. Εναλλακτικά εάν κριθεί απαραίτητο τα αποσπάσματα θα μεταδοθούν με ένα ηχοσύστημα.

Σε περίπτωση που κάποιος/α αδυνατεί να προμηθευτεί ηλεκτρονική συσκευή ή έχει οποιαδήποτε άλλη απορία ας μη διστάσει να επικοινωνήσει μαζί μας.

Παρακαλείστε επίσης να φορέσετε άνετα ρούχα και παπούτσια για περπάτημα.

Ο περίπατος πραγματοποιείται στα πλαίσια διπλωματικής εργασίας στο ΠΜΣ της Πολιτιστικής Διαχείρισης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο με επιβλέπουσα την Επίκουρη Καθηγήτρια Μουσειολογίας Ανδρομάχη Γκαζή.

Τα αποσπάσματα προέρχονται από τα αρχεία της ΕΡΤ, της Ομάδας Προφορικής Ιστορίας (ΟΠΙΑ), της Ομάδα Προφορικής Ιστορίας Κολωνακίου (ΟΠΙΚΟ) και το προσωπικό αρχείο της Τασούλας Βερβενιώτη

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.