Δηλώσεις 2015 : Για ποιους η επιβολή φόρων θα συνεχιστεί…

0

2222222222222222222222

Αν και η υποβολή των δηλώσεων Φυσικών & Νομικών Προσώπων ολοκληρώθηκε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας και με την έκδοση των εκκαθαριστικών , σε ορισμένες περιπτώσεις έρχονται αναδρομικά και επιπρόσθετα οι νέες επιβαρύνσεις για το Φορολογικό έτος 2014 !!!

Ποιες είναι λοιπόν οι περιπτώσεις και οι φορολογούμενοι (Φυσικά ή Νομικά Πρόσωπα) που θα πρέπει να καταβάλλουν επιπρόσθετους φόρους για το φορολογικό έτος 2014 και μετά το πέρας της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων του 2015, με βάση το Ν.4336/2015.

  1. Οι αγρότες στους οποίους επιβάλλεται διπλασιασμός της προκαταβολής φόρου εισοδήματος αναδρομικά για τα εισοδήματα του 2014. Ο συντελεστής ήταν στο 27,5% και με βάση τον Νόμο ο συντελεστής προκαταβολής φόρου εισοδήματος διπλασιάζεται στο 55% αναδρομικά για τη χρήση του 2014.
    Ως εκ τούτου όσοι ήδη έχουν υποβάλει τις φετινές φορολογικές δηλώσεις τους και έχουν εκδοθεί  τα εκκαθαριστικά του φόρου εισοδήματος, θα λάβουν νέα εκκαθαριστικά σημειώματα με τα οποία θα καλούνται να πληρώσουν επιπλέον διπλάσια προκαταβολή φόρου εισοδήματος για φέτος.
  2.  Όλες οι κεφαλαιουχικές εταιρείες , δηλαδή ΑΕ – ΕΠΕ – ΙΚΕ και οι ενώσεις συνεταιρισμών θα κληθούν να καταβάλλουν επιπλέον  προκαταβολή φόρου εισοδήματος , διότι αυξάνεται από το 80% στο 100%  αναδρομικά για τη χρήση του 2014.
    Συνεπώς όσες από τις εταιρείες και τις νομικές οντότητες αυτών των περιπτώσεων έχουν ήδη καταβάλει τον φετινό φόρο εισοδήματος ή μέρος αυτού με προκαταβολή 80%  θα κληθούν επιπλέον να πληρώσουν, με νέα ουσιαστικά εκκαθάριση την επιπλέον διαφορά φόρου που αντιστοιχεί στην αύξηση της προκαταβολής από το 80 στο 100%.
  3. Όσοι είχαν στη κατοχή τους το 2014 αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης άνω των 2.500 κυβικών εκατοστών και παλαιότητας μέχρι 10 ετών και όσοι  κατείχαν το 2014 πισίνες ο συντελεστής του φόρου πολυτελούς διαβίωσης αυξάνεται από το 10% στο 13%  του αντίστοιχου τεκμηρίου διαβίωσης.
  4. Όσοι είχαν το 2014 σκάφη αναψυχής ιδιωτικής χρήσης μήκους άνω των 5 μέτρων επιβάλλεται για πρώτη φορά φόρος πολυτελούς διαβίωσης με συντελεστή 13% επί του τεκμηρίου διαβίωσης που ισχύει για το καθένα σκάφος ξεχωριστά.

Στις περιπτώσεις των φυσικών προσώπων που έχουν υποβάλλει τη δήλωση τους , πριν τη προσαρμογή του taxisnet στα νέα δεδομένα , θα εκδοθεί νέο εκκαθαριστικό.
Ο χρόνος έκδοσης του νέου εκκαθαριστικού για τις περιπτώσεις που απαιτείται δεν προσδιορίζεται ακριβώς , αλλά μάλλον θα είναι μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

 

 

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.