Καλοκαιρινά ραντεβού στις ταράτσες

0

Και αυτό το καλοκαίρι, θα το βγάλουμε σιγοπίνοντας κοκτέιλ σε αθηναϊκές ταράτσες

Mantzarou 3
Μαντζάρου 3, Κολωνάκι, τηλ: 21 0338 8216

Η ταράτσα του νεοκλασικού του 19ου αιώνα στην οποία έζησε ο συνθέτης Νικόλαος Μάντζαρος φιλοξενεί πια ένα από τα πιο στιλάτα roof garden του κέντρου. Εδώ, ανάμεσα σε λεμονιές και λουλούδια, πιάνουμε θέση στις φερ φορζέ καρεκλίτσες και απολαμβάνουμε κοκτέιλ στα 8-9€. Ωραιότατο το Ginger Gin με… αυτά που λέει το όνομά του, τα Mastic Dream με μαστίχα, ανθόνερο, λάιμ και γκρέιπφρουτ, αλλά και το Irish Funk με ιρλανδέζικο ουίσκι, λάιμ, whiskey bitters και καρυκεύματα.



Anglais
Κηρυκείου 6, Μοναστηράκι, τηλ.: 215 5601192

Στον έκτο όροφο ενός όμορφου κτιρίου στο Μοναστηράκι, το Anglais είναι από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις του ιστορικού κέντρου: Πρόκειται για μια ταράτσα που απολαμβάνει σούπερ θέα στην Ακρόπολη και την Αρχαία Αγορά και διαθέτει άκρως εξωτική, καλοκαιρινή ατμόσφαιρα. Στον στιλάτο χώρο του απολαμβάνουμε κοκτέιλ στα 10-12€ – όπως το Captain Cook’s one με ρούμι, σιρόπι καραμέλας, λάιμ και passion fruit και το Crinoline με τζιν, φράουλα, λάιμ και τόνικ.

White Noise
Ευμολπιδών 20, Γκάζι, τηλ.: 690 777 8889

Αυτή η ταράτσα στο Γκάζι είναι εντελώς ροκ και δεν το κρύβει: Διοργανώνει θεματικά πάρτι και βραδιές με μουσική υπόκρουση αγαπημένα κομμάτια από Muse, Placebo, Arctic Monkeysμ Kasabian Black Keys, Thievery Corporation μέχρι πιο «βαριές» ροκιές στη συνέχεια, με Pearl Jam, Nirvana, System Of A Down, Slipknot, Pantera και πάει λέγοντας. Τα κοκτέιλ είναι καλοφτιαγμένα και στοιχίζουν 8€.

Manor House
Αιμιλίου Βεάκη 36, Περιστέρι, τηλ. 210-5744060

Στην πολύβουη πλέον πιάτσα της Βεάκη στο Περιστέρι, το Manor House έχει με διαφορά την καλύτερη καλοκαιρινή γωνιά. Τα σκαλάκια του οδηγούν στην ταράτσα, έναν όμορφα διαμορφωμένο χώρο με μεγάλους πάγκους, καναπεδάκια και ψηλά τραπέζια, στα οποία απολαμβάνουμε κλασικά κοκτέιλ, που κυμαίνονται στα 8-11€ και δυνατές μουσικές. Συχνά πυκνά πετυχαίνουμε και live βραδιές, ενώ στον τοίχο παίζουν προβολές για να έχουμε και κάτι εξτρά να χαζεύουμε.



 

Bios
Πειραιώς 84, τηλ.: 210 3425335

Η ταράτσα του Bios άνοιξε για άλλη μια καλοκαιρινή σεζόν, για να μας θυμίσει ποιο είναι το πιο underground… rooftop της Αθήνας. Εδώ, αράζουμε σε σεζλόνγκ και μπυροβάρελα, κοιτάζουμε την Ακρόπολη διά γυμνού οφθαλμού ή μέσω τηλεσκοπίου, χαζεύουμε τις προβολές στον τοίχο, λικνιζόμαστε σε ηλεκτρονικές μουσικές και παραγγέλνουμε κοκτέιλ που κυμαίνονται στα 9-10€.

πηγή :www.in2life.gr

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.