Δέκα αγαπημένα σημεία στην Πλάκα

0

Γίνεται να διαλέξεις μόνο δέκα από τις (πιο) υπέροχες γωνιές της Πλάκας; Εμείς πάντως προσπαθήσαμε… Είστε ελεύθεροι να διαφωνήσετε.

Τα σκαλάκια στη Μνησικλέους


Ιδιαίτερα τα βράδια του καλοκαιριού, με τον ατμοσφαιρικό φωτισμό τους και τον κόσμο να πλημμυρίζει τα τραπεζάκια και τις χρωματιστές μαξιλάρες που απλώνει έξω το Γιασεμί.




Η γωνία Θρασυβούλου και Κλεψύδρας


Με το γκράφιτι του Sonke, τα χρωματιστά αρχοντικά και τα τραπεζάκια που απλώνει έξω στο πλακόστρωτο η Κλεψύδρα.

Αυτή η διάσημη μπουκαμβίλια…


…που πρωταγωνιστεί στις μισές φωτογραφίες της Πλάκας που κυκλοφορούν στα social media (ναι, έχουμε μερίδιο ευθύνης σε αυτό, το αναλαμβάνουμε). Θα τη βρείτε στη γωνία Λυσίου και Ερεχθέως, έξω από τη Μελίνα.

Το σοκάκι της Επιχάρμου


…Ειδικά στο σημείο λίγο πριν διασταυρωθεί με την οδό Τριπόδων, που θυμίζει κομμάτι λαβύρινθου –αν οι λαβύρινθοι ήταν χρωματιστοί και έμοιαζαν βγαλμένοι από ταινία εποχής.

Η γωνία Πανός και Θεωρίας

Από το πλάτωμα φαίνεται φαντασμαγορική η θέα της Αθήνας (και ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα της πόλης) στα δε σκαλάκια του εντυπωσιακού νεοκλασικού εδώ έχουμε όλοι καθίσει –μην το αρνηθείτε– λαχανιασμένοι ώσπου να ξαναβρούμε την ανάσα μας από την ανάβαση.



Η πλατεία Αγγέλου Γέροντα


Στην οποία το καφενεδάκι του Γλυκύ απλώνει βαθυγάλαζα τραπεζάκια κάτω από πυκνές φυλλωσιές και μας σερβίρει μυρωδάτο ελληνικό καφέ από νωρίς, μεζεδάκια και ουζοποικιλίες στη συνέχεια.

Η Αγία Αικατερίνη


…Είναι ένα βυζαντινό εκκλησάκι στη σκιά ενός γιγάντιου φοίνικα, που στολίζει την ομώνυμη πλατεία Αγίας Αικατερίνης. Ονειρικά ήσυχη και περιστοιχισμένη από εντυπωσιακά νεοκλασικά, η μικρή πλατεία προσφέρεται και για sightseeing στον μίνι αρχαιολογικό χώρο του Ναού της Αρτέμιδας, με υλικά από τον οποίο χτίστηκε τον 11ο αιώνα η εκκλησία.

Η Επιμενίδου στο σημείο που συναντά την οδό Θρασύλλου


Κυκλαδίτικες εικόνες δεν έχουν μόνο τα Αναφιώτικα. Η γωνία Επιμενίδου και Θρασύλλου, με τα ασβεστωμένα της πεζούλια, τις φουντωτές μπουκαμβίλιες και την ονειρική ησυχία φέρνει επίσης στο μυαλό κάτι από τα μεσημέρια στο χωριό.

Η γωνία Σχολείου και Επιχάρμου


…Όχι μόνο γιατί εκεί απλώνει τα τραπεζάκια του το κουκλίστικο Καφενείον, που –αν μας ρωτάτε– πιστεύουμε πως έχει μακράν το καλύτερο φαγητό στην Πλάκα, αλλά και γιατί εδώ θα αντικρίσετε, αν κοιτάξετε ψηλά, ένα από τα ελάχιστα κτίρια που επιβίωσαν από την εποχή της οθωμανικής κυριαρχίας στην Αθήνα, τον Πύργο του Τσωρτς.



Η γωνία Αρετούσας και Διοσκούρων


Με τα χρωματιστά της σπιτάκια, που τα στολίζουν ακροκέραμα, τις γάτες που λιάζονται στο πλακόστρωτο μπροστά τους και τη χωμάτινη διαδρομή που ξεκινά από εδώ για να καταλήξει στα βραχάκια του Αρείου Πάγου, στη σκιά της Ακρόπολης.

πηγή: www.euro2day

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.