Στις αυλές της Αθήνας με…6 ευρώ

0

Έξι  μπαράκια που   σερβίρουν ωραιότατα κοκτέιλ και ποτά κάτω από τον αθηναϊκό ουρανό, με 6€ ή και λιγότερα.

Fill the Bracket
Θερμοπυλών 41, Κεραμεικός, τηλ.: 210 520 5324Στη μονοκατοικία με την πανέμορφη αυλή που οι παλιοί θα θυμάστε ως Χάουζ, η «Παρένθεση» αν προτιμάτε την ελληνική εκδοχή του ονόματός της, μας σερβίρει από Δευτέρα ως Παρασκευή 17.00-21.00 τα ωραιότατα κοκτέιλ της στα 6€, και όλα τα ποτά στα 5€.Στα κοκτέιλ της, που είναι όλα ένα κι ένα, ξεχωρίζουμε το Last mango in Paris, με τεκίλα, μάνγκο, λάιμ, μέλι, και αψέντι, η δε λίστα των ποτών περιλαμβάνει πολλές premium ετικέτες, με το ουίσκι και το ρούμι να πρωταγωνιστούν. Κάθε Κυριακή έχει brunch μέχρι τις 18.00, ενώ συχνά πυκνά φιλοξενεί και live και ξεσηκωτικά πάρτι −μείνετε συντονισμένοι στη σελίδα τους στο Facebook για νέα και ανακοινώσεις.

 



Τεχνοχώρος Φάμπρικα
Μεγάλου Αλεξάνδρου 125 και Ευρυμέδοντος, Κεραμεικός, τηλ.: 210 3411651Κεραμεικού… συνέχεια, καθότι ως γνωστόν εδώ συγκεντρώνονται μερικές από τις ωραιότερες αυλές (και τις καλύτερες τιμές) ολόκληρης της Αθήνας. Στην εντελώς χειροποίητη Φάμπρικα πιάνουμε τραπεζάκι στη στρωμένη με χαλικάκι αυλή που φωτίζεται από μπλε κρεμαστές λάμπες θυμίζοντας καλοκαίρι στο χωριό, και απολαμβάνουμε καθαρά ποτά στα 6€ και πεντανόστιμη, φρεσκοψημένη πίτσα από 5€. Έξτρα λόγος για να την κάνεις στέκι, ένα πάντα ανήσυχο εναλλασσόμενο πρόγραμμα που περιλαμβάνει από θεατρικές βραδιές και DJ sets μέχρι μπάρμπεκιου πάρτι.Κύριος Χου 
Υπερίωνος 1 και Δημοφώντος, Άνω Πετράλωνα, τηλ.: 210 3423972

Μια από τις αγαπημένες μας αυλές στην πόλη, σας την έχουμε συστήσει και ξανασυστήσει για τα φανταστικά της κοκτέιλ (όσα χρόνια και αν περάσουν, το Deep Purple με λευκό κρασί, μαστίχα, λάιμ και πικραμύγδαλο δεν θα το ξεπεράσουμε ποτέ) και για τα λαχταριστά brunch του Σαββατοκύριακου, με τις αλμυρές τάρτες, τα κολασμένα pancakes, και τα πεντανόστιμα αυγά Benedict πάνω σε χωριάτικο ψωμί. Για τα ποτά του, που κοστίζουν 6€, όμως, δεν σας τα έχουμε πει. Καιρός να το μάθετε κι αυτό −και να έχετε έναν λόγο παραπάνω να ξεκαλοκαιριάσετε στην κουκλίστικη αυλή του.

 



Snatch
25ης Μαρτίου 14, Χαλάνδρι, τηλ.: 210 6891262Έχει μακράν την ωραιότερη, και πιο «χαλαρή» αυλή στο Χαλάνδρι: Με ψηλά δέντρα να της παρέχουν άφθονη δροσιά, με χτιστά καναπεδάκια και πεζούλια να στολίζονται με χρωματιστές μαξιλάρες και με πυκνές φυλλωσιές να την κρύβουν από την βοή του δρόμου. Μας σερβίρει καταπληκτικά κοκτέιλ, οι τιμές των οποίων ξεκινούν από τα 8€ −το δικό μας αγαπημένο, extra large Spicy Papa με ρούμι, passion fruit και jalapeños κοστίζει 10€− και γενναιόδωρα ποτά στα 6€. Οι μουσικές, που μέσα ροκίζουν, στην αυλή δεν ακούγονται, προς χάριν της γειτονιάς.Kapu
Χαλδείας 34, Ελληνικό, τηλ.: 210 9606760

Μια αυλίτσα-έκπληξη, δυο βήματα από το μετρό του Ελληνικού, πλημμυρισμένη στο πράσινο, τα χρώματα, τις αιώρες και τις φυλλωσιές, με χτιστά πεζούλια και πολύχρωμες καρεκλίτσες καφενείου, μας σερβίρει καφεδάκια από το πρωί και καθαρά, οικονομικά ποτά (στα 6€) όσο παίρνει να πέφτει ο ήλιος. Έχει και happy hour, 18.00-21.00, με τα ωραιότατα κοκτέιλ του στις τιμές των ποτών (6€ είπαμε, δεν προσέχετε) φιλοξενεί συχνά και live, DJ sets και ζωηρά πάρτι.




Favela
Αρτεμισίου 4, Κεραμεικός, τηλ: 21 0341 2413Διασχίζεις έναν στενό διάδρομο που ξεκινά από μια μαύρη, industrial είσοδο, και βρίσκεσαι σε έναν μυστικό κήπο με πέτρινους τοίχους και άφθονη πρασινάδα. Τα τραπεζάκια εδώ φορτώνονται με την ίδια ευκολία ποτάκια (στα 6€ το απλό, στα 8€ το σπέσιαλ), μπύρες από ελληνικές μικροζυθοποιίες (από 3€) και πεντανόστιμα μεζεδάκια (από 4€) που περιλαμβάνουν χειροποίητα ντολμαδάκια, τραγανή μαραθόπιτα, λουκάνικο Καρύστου με πιπεροσαλάτα, σις κοτόπουλο με ταμπουλέ και μυρωδάτο απάκι με δεντρολίβανο. Η Φαβέλα ανοίγει από τις 12.00 το μεσημέρι, για καφεδάκι ή φαγητό στην αυλή.

πηγή: www.in2life.gr

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.