Tα Φιλαράκια: Οι στάσεις του σκύλου όταν κοιμάται και τι σημαίνουν

0

Πόσες φορές δεν έχεις δει το σκύλο σου να κοιμάται και σκέφτεσαι “τη ζωή του να έκανα”. Τί ξέρεις, όμως, πραγματικά για τον ύπνο του;

Πόσες ώρες κοιμούνται τα σκυλιά;

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τα σκυλιά ξέρουν να κοιμούνται. Ο χρόνος ύπνου ποικίλλει από σκύλο σε σκύλο, και εξαρτάται από την ηλικία και την προσωπικότητα του σκύλου. Τα περισσότερα σκυλιά κοιμούνται περίπου δεκατέσσερις ώρες την ημέρα, αλλά ξυπνούν συχνότερα από ό,τι ο άνθρωπος.

Ένας σκύλος που ζει στο σπίτι, είναι πιθανό να κοιμάται περισσότερο από ένα σκυλί που ζει σε ένα αγρόκτημα. Επιπλέον, όσο πιο μεγαλόσωμο είναι ένα σκυλί, τόσο περισσότερο κοιμάται.



Βλέπει όνειρα;

Ένας σκύλος όταν κοιμάται αγνοεί το περιβάλλον του κι η αναπνοή του επιβραδύνεται. Η πίεσή του κι ο καρδιακός του ρυθμός μειώνεται. Όπως ακριβώς συμβαίνει και στον άνθρωπο. Κι όπως κι εμείς, βλέπει όνειρα.

Και ποιός δεν έχει δει ένα σκύλο που “τρέχει” στον ύπνο του; Οι θόρυβοι και οι κινήσεις που κάνουν τα σκυλιά κατά τη διάρκεια του ύπνου τους είναι σαφείς ενδείξεις ότι τα σκυλιά ονειρεύονται.

Κοιμούνται παντού;

Μπορεί να νομίζεις ότι το σκυλί σου θα κοιμηθεί οπουδήποτε, αλλά τα σκυλιά έχουν συγκεκριμένες προτιμήσεις για το πού κοιμούνται.  Σε εξωτερικό χώρο, κοιμούνται κάτω από σκάλες ή οπουδήποτε μπορούν να κρυφτούν. Μέσα στο σπίτι, ένα προστατευμένο μέρος, όπως κάτω από ένα κρεβάτι ή σε ένα ντουλάπι, τα κάνει τα νιώθουν ασφάλεια. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα σκυλιά αγαπούν να μοιράζονται το κρεβάτι με τους ιδιοκτήτες τους, μιας κι εκεί βρίσκουν άνεση και ζεστασιά.

Η στάση του ύπνου και τι σημαίνει.

  1. Στο πλάι

Ένας σκύλος που κοιμάται στο πλάι αισθάνεται αρκετά ασφαλής και άνετος, καθώς αφήνει τα ζωτικά του όργανα εκτεθειμένα. Τα σκυλιά αυτά είναι γενικά αρκετά χαλαρά σαν προσωπικότητες. Αυτή η θέση αφήνει, επίσης, τα άκρα τους ελεύθερα να μετακινούνται κατά τη διάρκεια του ύπνου.

  1. Κουλουριάζεται

Μια πολύ συνηθισμένη θέση που παίρνουν τα σκυλιά όταν κοιμούνται, είναι να κουλουριάζονται. Αυτή η θέση προστατεύει τα ζωτικά τους όργανα, βοηθά στη διατήρηση της ζεστασιάς και το κάνει εύκολο να σηκωθούν γρήγορα. Ένα σκυλί που κοιμάται έτσι, δείχνει πως θέλει να είναι σε εγρήγορση συνέχεια και πως δεν είναι χαλαρό.

  1. Στην πλάτη με τα πόδια στο αέρα

Η εκτεθειμένη κοιλιά βοηθά ένα σκύλο να δροσιστεί τους ζεστούς μήνες. Δεδομένου ότι η γούνα είναι πιο λεπτή γύρω από την κοιλιά και τα πόδια, εκθέτοντας αυτές τις περιοχές είναι ένας πολύ καλός τρόπος να νικήσουν τη ζέστη. Είναι επίσης, μια θέση που δείχνει ότι ένα σκυλί είναι πολύ άνετο, αφήνοντας τις πιο ευαίσθητες περιοχές του ευάλωτες και καθιστώντας δύσκολο να σηκωθείτε γρήγορα.

πηγή: https://www.tsemperlidou.gr/



 

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.